خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1400/01/14 - 09:56
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : فرهنگی
نایب رئیس فراکسیون گردشگری مجلس یازدهم خبر داد:

رسیدگی به مشکلات بناهای تاریخی بویژه برج آزادی /صحت وسقم ترک‌های پیکر برج آزادی ناشی از توپ سال تحویل تایید شود

نایب رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی گفت: فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی پیگیر مشکلات بناهای تاریخی بویژه برج آزادی پایتخت در سال جدید است.

محمدعلی محسنی بندپی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت؛ در مورد آسیب بناهای تاریخی در کشور گفت: بیش از ۴۰ سال از ساخت برج آزادی می‌گذرد اما به تازگی ترک‌هایی بر پیکر این بنای تاریخی وارد شده و باری دیگر این برج قدیمی پایتخت را در حاشیه‌ها قرار داده است. برج آزادی با ۴۵ متر ارتفاع معروف‌ترین و شناخته‌ترین بنای معاصر کشور است که برای هر ایرانی و توریست خارجی شناخته شده است.



نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی، افزود: در طی چند سال گذشته خبرهایی مبنی بر آسیب دیدن این برج شنیده می‌شد که برخی از آنها را بر پایه شایعه گذاشتند تا جایی که به تازگی خبرهایی از ترک‌های این بنای تاریخی به گوش می‌رسد و تصاویری مبنی بر تایید این سخن در شبکه‌های اجتماعی در معرض دید عموم قرار گرفته است که به دلیل شلیک توپ سال تحویل بر پیکر آن وارد شده است، قبل از هر تحلیلی باید صحت و سقم این ماجرا مشخص شود.



برج آزادی قربانی بازسازی نادرست است 



وی ادامه داد: بناهای تاریخی مثل برج آزادی نیازمند حمایت سازمان‌ها و نهادهای متولی هستند،متاسفانه حمایت سازنده و جدی از برج آزادی در سال‌های گذشته صورت نگرفته است به دلیل ساخت و ساز غیر استاندارد دچار آسیب جدی شده تا جایی که سال ۸۶ به نام مرمت با لودر به جان سنگ‌فرش‌های محوطه افتادند و بعد با شیب‌بندی نادرست سنگ‌فرش‌های نامرغوبی را جایگزین آن کردند. بی شک اگر این برج به حال خود رها می‌شد بهتر از مرمت نادرست بود.



بناهای تاریخی در کل دنیا با توجه به شرایط جغرافیایی و محیطی بازسازی می‌شوند تا در گذر زمان دچار آسیب نشوند 



نایب رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی گفت: بناهای تاریخی در کل دنیا با توجه به شرایط جغرافیایی و محیطی بازسازی می‌شوند تا در گذر زمان دچار آسیب نشوند. جدا از مباحث فرهنگی و گردشگری، مسائلی نظیر زلزله خیزی و اتفاقات غیر مترقبه باید برای بازسازی این بناها مورد توجه قرار بگیرند.



وی تاکید کرد: ۴۴ بحران در حوزه حوادث غیرمترقبه در جهان وجود دارد، حدود ۳۵ بحران در ایران است. بر همین اساس باید تمام جوانب ساخت و ساز را مورد توجه قرار دهیم. اصل ماجرا اینجاست که باید کیفیت بناها و ساخت و سازهای اماکن تاریخی ایمن باشند، این بناها می‌توانند منبع درآمد گردشگری برای کشور باشند بویژه در شرایطی که کشور در تحریم قرار دارد.



نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان شهرداری و وزارت راه و شهرسازی مسئول و متولی اصلی بناهای تاریخی بوده و هریک به اندازه سهم خود در حفظ و نگهداری آنها مسئول هستند و اگر کوتاهی در نگهداری آنها صورت بگیرد باید پاسخگو باشند.



بیشتر بخوانید:





محسنی بندپی در پایان خاطرنشان کرد: فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی پیگیر مشکلات بناهای تاریخی بویژه برج آزادی پایتخت در سال جدید با حضور مسئولان وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری خواهد بود./



پایان پیام

  • کد خبر : 316659
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار