خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/11/09 - 12:42
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : فرهنگی
انتقاد راستینه نسبت به بودجه ورزش در سال آینده:

برای رسیدن به اهداف ورزش همگانی و قهرمانی، مجلس ناگزیر به افزایش اعتبارات ورزش است

رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از بودجه ورزش در سال آینده؛ گفت: برای رسیدن به اهداف ورزش همگانی و قهرمانی ناگزیر هستیم نسبت به افزایش اعتبارات حوزه ورزش توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

احمد راستینه هفشجانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد افزایش اعتبارات ورزش در بودجه سال آینده؛ گفت: افزایش اعتبارات فصل فرهنگ و هنر متناسب با افزایش بودجه عمومی کشور در سال 1401 نیست. به عبارتی؛ در کل سهم افزایش اعتبارات فرهنگ و هنر در لایحه بودجه به میزان 13 درصد دیده شده است در حالی که بودجه عمومی کشور با رشد 42 درصدی روبرو بوده است .



نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان در مجلس یازدهم افزود: با توجه به افزایش قیمت‌ها و رشد تورم در جامعه و پیش بینی تورم 40 درصدی در سال آینده رشد 13 درصدی اعتبارات فرهنگ و هنر نه تنها متناسب با افزایش قیمت‌ها نیست بلکه با کاهش حدود 13 درصدی رشد بودجه عمومی کشور نیز روبرو هستیم.



اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی برای مسابقات هانگژو قابل قبول نیست



وی در ادامه با اشاره به جزئیات افزایش اعتبارات در فصل ورزش بودجه 1402، تاکید کرد: در موضوع افزایش بودجه عمومی با کاهش اعتبارات ورزشی روبرو هستیم با توجه به اینکه مسابقات هانگژو چین را پیش روی داریم از طرفی باید آماده سازی تیم‌ها برای حضور در المپیک سال آینده در برنامه‌ریزی وزارتخانه باشد؛ لذا اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی برای مسابقات هانگژو با توجه به افزایش قیمت ارز و تامین اعتبار برای خروج قهرمان از کشور پاسخگوی اعزام ورزشکاران برای مسابقات نیست.



رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: اعتبارات پیش بینی شده برای حمایت از ورزش همگانی بانوان در سرفصل مربوطه با ۲۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده آمده که خوشبختانه در لایحه بودجه دیده شده است،البته این مهم منوط بر تخصیص ۱۰۰درصدی اعتبارات است.



بی مهری به ورزش در بودجه 1402 نمایان است



وی ادامه داد: بی توجهی به ورزش همگانی در بودجه سال آینده مشهود است در شرایط پسا کرونا باید نگاه جدی به توسعه ورزش همگانی داشته باشیم و به ترویج و تعمیق فرهنگ ورزش بپردازیم، اما متاسفانه متناسب با نیاز جامعه و شرایط سختی که با آن روبرو هستیم به ورزش همگانی توجه جدی صورت نگرفته است.



باید اهتمام جدی در اجرای ردیف‌های بودجه حوزه ورزش باشد



نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید به اهتمام ویژه در اختصاص اعتبارات ورزشی در بودجه سال آینده، گفت: برای رسیدن به اهداف ورزش همگانی و قهرمانی ناگزیر هستیم نسبت به افزایش اعتبارات حوزه ورزش توجه ویژه‌ای داشته باشیم، امروز در سراسر ایران با مسائل و موضوعات مختلفی در حوزه ورزش روبرو هستیم که باید اهتمام جدی در اجرای ردیف‌های بودجه حوزه ورزش را داشته باشیم، مزید بر اینکه پروژه‌های نیمه تمام بسیاری در سراسر کشور داریم که برای تکمیل آنها نیازمند حداقل یک هزار میلیارد تومان بودجه هستیم که متاسفانه حداقل‌ها برای تکمیل این پروژه‌ها دیده نشده است.



انتظار تامین اعتبار دو رخداد بزرگ ورزشی در بودجه سال 1402



راستینه تصریح کرد:در حوزه ورزش نیازمند دو اتفاق هستیم؛ نخست اعتبارات مسابقات آسیایی هانگژو باید به شکل ویژه در بودجه دیده شود تا افزایش ارز و هزینه‌های سفر خارجی اعضای تیم ملی را جبران کند و همچنین با توجه به اینکه ما نیازمند کسب سهمیه المپیک برای سال بعد هستیم، لذا ضرورت دارد که اعتبارات لازم برای اعزام قهرمانان به میادین بین المللی المپیک و پارالمپیک دیده شود، با تمام کسری که بودجه در حوزه ورزش شاهد هستیم، لازم و ضروری است که اعتبارات تملک سرمایه‌ای برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام دیده شود که متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته است.



سخنگوی کمیسیون فرهنگی در مورد پرونده تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی در بودجه ۱۴۰۲، تاکید کرد: درآمدهای تبلیغاتی تکلیف مشترک سازمان صدا و سیما و ورزش و جوانان است که پیرو آن در کمیسیون فرهنگی جلسات متعددی برای عملیاتی شدن آن در برنامه ششم توسعه برگزار شد اما به دلیل عدم انجام مسئولیت قانونی به ویژه توسط وزارتخانه ورزش و جوانان به فصل مشترکی برای عملیاتی شدن آن نرسیدیم بر همین اساس کمیسیون فرهنگی پیشنهادی را با حضور رئیس رسانه ملی مطرح کرد که مورد توجه دستگاه‌ها مربوطه قرار گرفت در تلاش هستیم این پیشنهاد را در احکام بودجه ۱۴۰۲ در نظر بگیریم.



راستینه ادامه داد: طبق پیشنهاد ارائه شده کمیسیون فرهنگی از محل درآمد تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی سازمان صدا و سیما مبلغی را به فدراسیون‌ها پرداخت کند و از سر جمع درآمدهای صدا و سیما کسر کند، باید درآمدهای اختصاصی رسانه ملی برای هزینه‌های سازمان در سرفصل منابع و هزینه‌ها دیده شود و به عنوان درآمدهای لازم برای کمک به فدراسیون‌ها و باشگاه‌ها پیش بینی شود، در این بین اعتباراتی که به عنوان درآمد تبلیغاتی برای رسانه ملی از محل پخش مسابقات درون باشگاهی در نظر گرفته شده، باید از جمع درآمدهای رسانه ملی که برای هزینه‌های قطعی سازمان کسر شود. بر همین اساس مقرر شد که دولت عددی را به عنوان درآمدهای تبلیغاتی سالانه در اختیار سازمان صدا و سیما قرار دهد که متناسب با فعالیت فدراسیون‌ها و باشگاه‌ها از این محل حمایت‌های لازم را برای درآمدهای باشگاه‌ها وفدراسیون ها در نظر بگیرد.



بیشتر بخوایند:





رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان با اشاره به حمایت از وضعیت ورزش‌های مدال آوری همچون کشتی و تیراندازی خاطرنشان کرد: ما براساس آنچه دولت در لایحه بودجه پیشنهاد داده امروز سخن می‌گوییم، در تلاش هستیم از سرجمع منابع در کمیسیون تلفیق علاوه بر بخش‌های مختلف فرهنگ و هنر مباحث ورزشی کشور به ویژه‌  ورزش‌های مدال آور را به صورت خاص ببینیم تا حمایتی از فعالان این حوزه باشد./



پایان پیام



 

  • کد خبر : 356303
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم