خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1399/10/23 - 12:55
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : فرهنگی
رئیس کمیته فرهنگی و جمعیت کمیسیون تلفیق:

اختصاص اعتبار برای تولید محتوا در فضای مجازی به جای بگیر و ببند / الزام اپراتورها به حمایت از تولید محتوا بدون افزایش تعرفه

رئیس کمیته فرهنگی و جمعیت کمیسیون تلفیق با انتقاد از عقب ماندگی 24 درصدی حوزه فرهنگ از رشد بودجه در لایحه 1400 و با تأکید بر اینکه نگاه مجلس یازدهم به مقوله فرهنگ صرفاً معطوف به فیلترینگ و بگیر و ببند نیست، از مصوبه کمیسیون تلفیق به منظور تولید محتوای مناسب در فضای مجازی خبر داد.

سیداحسان قاضی زاده هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار  خبرگزاری خانه ملتاظهار کرد: حوزه اعتبارات کمیسیون فرهنگی شامل 8 فصل مبنی بر دین و مذهب، ورزش و تفریحات، فرهنگ و هنر، میراث فرهنگی، رسانه، گردشگری، صنایع دستی و تحقیق و توسعه در امور فرهنگی، گردشگری و تربیت بدنی است و اما با وجود گستردگی حوزه فرهنگ از 850 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی کل کشور فقط 12 هزار میلیارد تومان برای حوزه فرهنگ در سال آینده پیش بینی شده است. در حالی که فرهنگ به عنوان روح و کالبد جامعه نیازمند تقویت اعتبارات است.



عقب ماندگی 24 درصدی حوزه فرهنگ از رشد بودجه در لایحه 1400



رئیس کمیته فرهنگی و جمعیت کمیسیون تلفیق مجلس تصریح کرد: رشد تغییرات لایحه بودجه پیشنهادی دولت نسبت به سال گذشته 46 درصد بود که این رشد در حوزه فرهنگی فقط 22 درصد است و به عبارت بهتر بخش فرهنگ حدود 24 درصد از میانگین رشد بودجه کل کشور عقب تر است.



قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه ما یک سری درآمدها از تبصره 14 پیش بینی کردیم تا حوزه فرهنگ را تقویت کنیم، گفت: این درآمدها به حوزه های آسیب دیده از کرونا از جمله حوزه نشر، مشاغل آسیب دیده در کرونا و هنرمندان و ورزشکارانی که در این مدت دچار زیان اقتصادی شدند، اختصاص می یابد.



عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: همچنین در حوزه تبلیغ و دین، قریب به 4 هزار روحانی مستقر در روستاها داریم که به علت تعطیلی مراسم ها و مناسبت ها در تامین نیازهای حداقلی زندگی خود دچار چالش و مشکل شده اند که از درآمدهای تبصره 14 قرار است به آنان نیز کمک شود.



الزام اپراتورها به حمایت از تولید محتوا در فضای مجازی بدون افزایش تعرفه



رئیس کمیته فرهنگی و جمعیت کمیسیون تلفیق مجلس همچنین با اشاره به برخی آسیب های جدی که در فضای مجازی وجود دارد و جامعه و به خصوص نهاد خانواده را تحت تاثیرات مخرب قرار می دهد، شرایطی از قبیل فعالیت سایت های شربط بندی، سرقت هایی که در این بستر انجام می شود و تولید محتواهای ناهنجار که بنیان خانواده را هدف قرار می دهد، لزوم توجه ایجابی و نه فقط سلبی به این فضا را بیش از پیش باعث می شود. هرگونه فعالیت ایجابی نیز نیازمند اعتبار است و در همین راستا تصمیم گرفته شد رقمی برای تولید محتوا در فضای مجازی در نظر گرفته شود تا بتواند بخش اندکی از آسیب های این فضا را پاسخ دهد. 



وی درهمین زمینه  گفت: سهمی تحت عنوان حق السهم دولت از اپراتورها وجود دارد که سالانه اپراتورها 28 درصد از درآمد خود را به عنوان حق السهم واریز می کنند که با پیشنهاد کمیسیون تلفیق مجلس قرار شد که این 28 درصد به 38 درصد تبدیل شود که حداقل از این طریق 2 هزار میلیارد تومان منابع درآمدی اضافه می‌شود.



وی با اشاره مجددبه آسیب های فضای مجازی و تحت تاثیر قرار گرفتن نهاد خانواده از این آسیب ها، افزود: لذا این 2 هزار میلیارد تومان برای تولید محتواهای فرهنگی در فضای مجازی استفاده می‌شود، نگاه ما در کمیسیون فرهنگی صرفا معطوف به فیلترینگ یا بگیر و ببند نبوده و این مصوبه برای تولید محتوای فضای مجازی پیشنهاد شده است.



قاضی زاده هاشمی متذکر شد: قبلا اپراتورها فقط سهمی را برای توسعه  زیرساخت ها از جمله توسعه فیبر نوری می دادند اما  در حوزه محتوا یا هزینه نمی کردند و یا اینکه محدود و یا غیر هدفمند بود که ما برای اولین بار حوزه محتوا را در کنار زیرساخت گذاشتیم.



کمک ها به چند دستگاه فرهنگی اختصاص پیدا می کند؟



رئیس کمیته فرهنگی و جمعیت کمیسیون تلفیق مجلس تصریح کرد: اعتبارات هزینه ای این پیشنهادات در جدول 9 بودجه که مربوط به موضوعات برنامه محوراست آمده و در جدول شماره 7 که مربوط به هزینه های جاری و حقوق ودستمزد است، قید نمی شود تا فقط در محورهای تعیین شده هزینه شود.



وی ادامه داد: ما در جدول 7، 63 دستگاه فرهنگی داریم که فعالان حوزه فضای مجازی را احصا کردیم و نهایتا 15 دستگاه در حوزه فضای مجازی فعال هستند که قرار است این کمک ها در راستای تقویت محتوای فضای مجازی بین این دستگاهها توزیع شود.



قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: این اعتبارات به صورت هدفمند به این دستگاهها داده می‌شود و کارکرد آن مربوط به فضای مجازی و بخش فرهنگی است و کاملا بر این موضوع نظارت می کنیم و این فرایند کاملا نظام مند می‌شود./



پایان پیام



خبرنگار: احسان کاظم زاده نظری

  • کد خبر : 312019
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار