خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/12/22 - 10:37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : فرهنگی
انتقاد محسنی بندپی از سوءمدریت‌ها در حوزه حفظ میراث فرهنگی:

آتشکده ای ساسانی که با بی تدبیری سوخت شد

نایب رئیس فراکسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تغییر کاربری آثار باستانی؛ گفت: زمانی که اثری ثبت ملی یا جهانی می‌شود یعنی آن اثر متعلق به شخص خاصی نیست بلکه برای تاریخ و تمام مردم یک سرزمین است و کسی حق ندارد برخورد سلیقه‌ای با آثار تاریخی و فرهنگی داشته باشد.

محمدعلی محسنی بندپی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از تبدیل آتشکده ساسانی به پارکینگ خودرو، گفت: طبق اخبار رسیده آتشکده ساسانی کازرون که در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده بود امروز به پارکینگی برای خودروهای سنگین کشاورزی و سواری تبدیل شده است. متولیان امر باید پاسخی قانع کننده برای این تغییر کاربری داشته باشند.



برخورد سلیقه‌ای با آثار تاریخی و فرهنگی مجاز نیست



نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی که اثری ثبت ملی یا جهانی می‌شود یعنی آن اثر متعلق به شخص خاصی نیست و متعلق به تاریخ و تمام مردم یک سرزمین است و کسی حق ندارد برخورد سلیقه‌ای با آثار تاریخی و فرهنگی که ریشه در عمق تمدن کشوری را دارد، داشته باشد.



جهانی شدن آثار باستانی و تاریخی یعنی اینکه همه مردم دنیا می‌توانند از آن اثر بازدید داشته باشند و کسی حق سوء استفاده و نابود کردن آن اثر را ندارد



محسنی بندپی با تاکید به ثبت جهانی شدن یعنی تعلق ملی و جهانی، یادآور شد: جهانی شدن آثار باستانی و تاریخی یعنی اینکه همه مردم دنیا می‌توانند از آن اثر بازدید داشته باشند و کسی حق سوء استفاده و نابود کردن آن اثر را ندارد، فلسفه حفظ آثار ثبت شده در سطح ملی و جهانی باید برای همگان روشن شود تا در سایه سوء مدیریت‌ها شاهد از بین رفتن آثار میراث فرهنگی در کشور نباشیم.



نایب رئیس فراکسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد وزارتخانه میراث فرهنگی در حفظ و نگهداری از آثار تاریخی، اظهار داشت: چرا وزارتخانه میراث فرهنگی اجازه داده تا آتشکده ساسانی پارکینگ خودرو شود، تحت هر شرایطی نباید آثار باستانی را با هر عنوانی تغییر کاربری داد، بی تردید وزیر گردشگری و میراث فرهنگی باید پاسخگوی این مسئله باشند.



تعریف درستی از آثار تاریخی و باستانی داشته باشیم



محسنی بندپی در خصوص علت بی توجهی به آثار ملموس در سطح خرد و کلان، گفت: اگر تعریف درستی از آثار تاریخی و باستانی، صنایع دستی، برای همگان مشخص شود، هیچ زمانی راننده اتومبیلی به خود این اجازه را نمی‌دهد با بهره برداری نادرست اقدام به تخریب این آثار کند، باید همه ما در سایه اقدامات فرهنگی بتوانیم از آثار باستانی حفظ و نگهداری کنیم. 



نایب رئیس فراکسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: وزارتخانه میراث فرهنگی بارها از کمبود اعتبارات برای حفظ و نگهداری آثار تاریخی سخن گفته است، مجلس به عنوان نهادی قانونگذار می‌تواند متناسب با طرح‌ها، برنامه‌های دولت را مصوب کند، وزارتخانه‌های مختلف از وزارتخانه میراث فرهنگی گرفته تا وزارت فرهنگ و ارشاد باید همکاری لازم برای حفظ آثار تاریخی داشته باشند، مجلس آماده دریافت هر برنامه‌ای از طرف وزارتخانه‌های مرتبط برای حفظ آثار تاریخی است و حتی می‌تواند برای حفظ این آثار و واگذاری آنها به بخش خصوصی با برنامه‌های ویژه‌ای نقش حمایتی خود را اعمال کنند./



پایان پیام

  • کد خبر : 358813
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم