خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1388/02/07 - 18:21
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه
سرویس : فراکسیون ها
در اولین نشست هم‌اندیشی فراکسیون زنان با جمعی ‌از زنان اصولگرا عنوان شد:

لاریجانی: بسیار با ارزش است که پس از انقلاب حضور زنان برای کشور حالت تزئینی ندارد

**علی لاریجانی رییس مجلس اظهار داشت:بسیار باارزش است که پس از انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی حضور زنان حالت تزئینی برای کشور ندارد بلکه یک حضور پرنشاط و همراه با یک جوهره انقلابی و مکتبی است.

 به گزارش خبرنگار خانه ملت، علی لاریجانی رییس مجلس در اولین نشست هم‌اندیشی فراکسیون زنان با جمعی ‌از زنان اصولگرا گفت:‌ از اینکه با یک نشاط دور هم جمع می‌شوید و بحث‌های مهم کشور را دنبال می‌کنید نشان دهنده بالندگی شماست که در فکر بانوان کشور که شما نمادهایی از آن هستید بوجود آمده است.

وی افزود:‌‌ آنچه که به نظر من خوب است در اینگونه نشست‌ها به آن توجه کنیم این است که در شرایط امروز در یک وضعیتی هستیم که داشتن یک تحلیل درست به ما نشان می‌دهد که دراین حوزه چه مسیری را دنبال کنیم ارجح است.

نماینده قم با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی در یک برآورد و ارزیابی خیلی کلان و اجمالی آن، پایه‌های یک فکر در کشور ما نهاده شد، گفت: امام بزرگوار این فکر را منتشر کرد که ما حضور فعال اجتماعی و سیاسی را در عرصه‌هایی با جوهره دینی می‌خواهیم تبیین کنیم و به همین دلیل از ابتدا یک جریانهایی در صحنه بین الملل مقابل آن ایستادگی می‌کردند و شاید در درون نیز همین وضع بود.

رییس مجلس ادامه داد: با فراز و فرودهایی گاهی افکاری که مخالف ورود فکر دینی در عرصه سیاست و اجتماع بود بروز و ظهور پیدا می‌کرد ، اما شرایط امروز تغییر کرده به نحوی که فکر دینی در عرصه سیاست و اجتماع و در دنیای امروز جای خود را پیدا کرد. ما هم هزینه کمی برای این امر ندادیم برای اینکه نظام ما قوام یابد و نهادهای ما در جمهوری اسلامی شکل گیرد هزینه زیادی دادیم.

وی تصریح کرد: عده زیادی در داخل و خارج با این فکر مقابله کردند که کشور ما نهادسازی متناسب با فکر دینی در آن صورت نگیرد. گاه تمسخر می‌کردند و گاه مواجه‌های دیپلماتیک و سیاسی داشتند و در داخل بعضی از افکار نمی‌گذاشت نهادهای جمهوری اسلامی شکل گیرد. اما بالندگی فکر اسلامی و حضور فعال رهبر معظم انقلاب ادامه دهنده راه امام(ره) بود و این نهادهای جمهوری اسلامی شکل گرفت.

لاریجانی افزود: از رهگذر این نهادسازی در جمهوری اسلامی فکر بیداری اسلامی در منطقه ما حضور جدی پیدا کرد و برخی از مسائل که در سالهای گذشته شاهد بودیم یک نوع عقب رفت را در حرکت فکر دینی دنبال می‌کردند این روند رنگ باخت و عملاً توفندگی فکر دینی توانست راههایی را باز کند.

وی گفت: به طوری که جمهوری اسلامی از نظر تاثیرگذاری در منطقه و از نظر انتشار عنصر الهام بخش در منطقه سطوح عالی پیدا کرده و ممکن است برخی کشورهای بزرگ در صحنه بین الملل نخواهند آن را ببینند و یا بعضی از کشورهای منطقه از جنس حسادت‌ها و بیماری‌های سیاسی نخواهند آن را تحمل کنند اما این جایگاه در یک نظم کاملاً تعریف شده‌ای در عرصه سیاسی دنیا درخشندگی پیدا کرده است.

رییس مجلس گفت: تاثیرگذاری جمهوری اسلامی در مسئله فلسطین، لبنان، عراق و افغانستان آن روحیه استغنایی که جمهوری اسلامی در مقابل آمریکا از خود نشان داده است قدر و منزلت زیادی دارد.

وی افزود: چگونه می‌شود این شرایط را حفظ کرد و بعد تثبیت کرد این نکته مهمی است که ما باید به آن درست پاسخ دهیم، چگونه می‌شود این منزلت جمهوری اسلامی را حفظ و تثبیت کرد و حرکت بالنده‌اش را پیگیری کرد.

لاریجانی با بیان اینکه چند عنصر کلیدی در آن وجود دارد، اظهار داشت: عنصر نخست اینکه اگر به تاریخچه وضعیت خود نگاهی داشته باشیم و یک کالبد شکافی از رفتار سیاسی و فرهنگی خود در سی سال گذشته داشته باشیم عنصر ترقی دهنده در این راه اتکای به مکتب بود یعنی هر جا که ما روی تفکر دینی خود و با اصالت پایداری کردیم حرکت ما پیش رونده بود.

وی تصریح کرد: من مخالف این نیستم که از تجربیات دنیا استفاده کنیم اما این را باید آگاهانه انجام داد چون نظام‌های دنیا یک مبانی متافیزیکی دارند.

لاریجانی گفت: مثلاً شما در صحنه دنیا الگوی سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و در سطح زنان، جریان فمنسیمی را دارید . همه اینها یک مبانی متافیزیکی دارد ما نباید این تجربیات را ندیده بگیریم اما با علم و آشنایی کامل آن را ببینیم و ابعادش را بیابیم.

رییس مجلس خاطر نشان کرد:‌ گرته برداری از مسائل مهم دنیا می‌تواند مشکلاتی را برای کشور بوجود آورد که نتوان آن حرکت بالنده را دنبال کند.

وی در مورد جریان فمنسیم گفت: جریان فمنسیم در دینا فعال است و نمی‌شود گفت که جزء جنبش‌های مرده است زیرا جنبش فعالی است اما چرا این جریانها و براساس چه مبانی فکری بوجود آمد؟ مبانی متافیزیک آن چیست؟ اگر خوب ریشه‌یابی کنیم می‌بینیم که ریشه‌ بسیاری از آن برمی‌گردد به جدایی که  انسان ها در صحنه زندگی خود و ساحت دین بوجود آوردند.

لاریجانی سکولاریسم و عرفی نگری را مبنای مهم این قضیه دانست و گفت:‌ عدم رجوع به سنت‌های دینی نیز مبنای دیگر این بحث می‌باشد لذا آنها یک نوع آزادی را در این زمینه قائل هستند.

وی افزود: اگر یکی از دستاوردهایمان این است که حرکت توفنده انقلاب وقتی این درخشندگی را داشت که روی مبانی اعتقادی کار کرده است ،لذا اگر بخواهیم این جریان اصییل حرکت کند باید روی این مبانی تکیه کنیم.

وی گفت:‌شاید یکی از خصوصیات اصولگرایی نیز همین باشد که با رجوع به مکتب پیگیر مسائل اصلی امور اجتماعی، سیاسی و فرهنگ است این یک نکته مهم است که می‌تواند این بالندگی را ادامه دهد.

رئیس مجلس گفت:‌ نکته دوم که بر آن تاکید می‌کنم  اینست که اگر بخواهیم جایگاه ایران را به عنوان یک قدرت مهم و تاثیرگذار تثبیت کنیم اوضعیت اقتصادی کشور باید بتواند کاملاً بالنده باشد، ثبات داشته ،پایدار باشد و نوعی توسعه پایدار را دنبال کند.

لاریجانی ادامه داد: تردید نکنید اگر جمهوری اسلامی در شرایط فعلی یک برنامه و یا یک نقشه راه مدونی را دنبال کند که به این بینجامد که اقتصاد ایران از یک پایداری برخوردار باشد هیچ دشمن خارجی نمی‌تواند تهدیدی برای ایران محسوب شود لذا ذهن‌های ما به این موضوع توجه کند.

وی گفت: اینکه مقام معظم رهبری دستور و تاکید بر اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی دارند به خاطر این است که این عاملی است که پایداری اقتصادی را در کشور بوجود می‌آورد و یا نام گذاری امسال به اصلاح الگوی مصرف یک امر فوق العاده پراهمیتی است شاید این موضوع برای یک سال نیست بلکه باید یک امر دراز مدت در کشور باشد و پیگیری شود که یک ساختار متینی و متناسب با فرهنگ کشور ما برای نگاهمان به مصرف بوجود آید.

لاریجانی افزود: همانطور که ایشان فرمودند اصلاح الگوی مصرف به معنای مصرف نکردن نیست بلکه به معنای درست مصرف کردن است اما ما که اینجا نشسته‌ایم و مسئولیت اجتماعی داریم باید فرد نگر باشیم و ببینیم کجاها در رفتگی‌های در زمینه اقتصادی وجود دارد که صدمات زیادی به مصرف وارد می‌کند.

لاریجانی به موضوع آب و مشکلات آن اشاره کرد و گفت:‌ کشور ما کشور پرآبی نیست اما سئوال این است که آیا از آب درست استفاده می‌کنیم ؟ حتماً اینطور نیست. یعنی نحوه استفاده کشور چه در بخش کشاورزی و چه در بخش‌های دیگر و انتقال آب متناسب با وضعیت کم آبی کشور نیست.

وی گفت:‌ من مخالف این نیستم که در بعضی از زمینه‌ها باید فردنگر هم باشیم و آن را از طریق رسانه‌ها به فرهنگ تبدیل کنیم. اما مسئولیت اصلی ما این نیست بلکه باید مجاری که هزینه کشور را زیاد می‌کند ببندیم تا اصلاح دقیقی در این زمینه بوجود آید.

لاریجانی افزود: نگاه مقام معظم رهبری که چشم‌انداز را تعریف و سیاست‌های کلی را مدون کردند برای این بود که بقیه نهادها و قوای سه‌گانه کشور در این مسیر قدم بردارند که چگونه می‌شود ما به چشم‌انداز نزدیک شویم یعنی اقتصاد پویایی داشته باشیم و این امر تثبیت کننده جایگاه جمهوری اسلامی است و حرکت پیش رونده ایجاد می‌کند.

وی گفت: نکته دیگر اینکه اگر به تاریخ انقلاب نگاه کنیم می‌بینیم که ده سال امام بزرگوار تلاش کردند نهادهای جمهوری اسلامی را شکل دادند. ساختار جمهوری اسلامی، قوای مختلف و بخش‌های خارج از قوا هر کدام جایگاه خود را مطابق قانون اساسی پیدا کردند.

لاریجانی به سخنان امام راحل اشاره کرد وگفت: ایشان همیشه می‌فرمودند که از نظام جمهوری اسلامی یک کلمه نباید کم شود و این خود دلایلی داشت.

وی این موضوع را یکی از دستاوردهای مهم انقلاب دانست و افزود: با تلاشهای که صورت گرفت ساختار کشور و قوای مختلف از یک وضعیت تثبیت شده‌ای برخوردار شدند و مبنایش قانون اساسی است. خلل به این وضع باعث می‌شود آشفتگی و تزلزل در کشور بوجود آید و اتفاقاً آن نکته‌ای که می‌تواند پله پرش برای جمهوری اسلامی باشد این است که ما جایگاه تثبیت شده‌ای از نظر نهادها داشته باشیم و گام بعدی را برداریم. اما اگر این پله زیر پا شل باشد نمی‌توانیم پرش کنیم.

لاریجانی تصریح کرد: بنابراین همه باید تلاش کنند نهادهای کشور هر چه بیشتر تثبیت شوند، قوانین در کشور ساری و جاری باشد.ملاک ما در بهبود ساختار حکومت قانون گرایی است البته قانون‌گرایی با مشکلاتی همراه است. بی‌قانونی در کوتاه مدت راحت است،اما در دراز مدت لطمه بزرگی وارد می‌کند.

وی ادامه داد: قانونمندی یعنی اینکه انسان در چارچوب حرکت کند این فرزانگی است و برای زینت سیاسی و اجتماعی تکامل ایجاد می‌کند.

لاریجانی تصریح کرد: قیود ،گاهی تکامل بخش‌اند آنجا که با فطرت انسان سازوکار داشته باشند اما بی‌قیدی عامل تکامل نیست. در ساحت سیاست و اجتماع نیز همینطور است. هر چه ما در چارچوب نظامات حرکت کنیم عامل ترقی و پیشرفت ما خواهد شد اما اگر به آن توجه نکنیم و یا از سر راحتی از آن عبور کنیم این می‌تواند به کشور لطمه وارد کند.

وی گفت: شاید یکی از کارهایی که باید در تعامل قوا همیشه تعریف شده دنبال شود این نکات مهم است البته در یک حکومت خوب همیشه قوا با هم همکاری و همراهی خواهند داشت اما این همراهی باید در چارچوب قوانین تعریف شود و حفظ آن بسیار مهم است .

رییس مجلس افزود: می‌دانم شما دوستان براساس یک نگاه دردمندانه و توجه کامل به مبانی مکتبی دور هم جمع شده‌اید ،ممکن است سلایق متفاوت باشد و خیلی هم طبیعی است حتی ممکن است در جریانهای اصولگرایی هم تفاوت رای وجود داشته باشد اما یک اصول ثابتی برای آنها هست و این اصول ثابت کمک می‌کند در درون مباحثات مختلف باعث ترقی و پیشرفت شود.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سالگرد شهادت مطهری گفت: بین دو چیز باید تفاوت قائل شد یک امر مسائل تئوریک است و امر دیگر اینکه انعطاف‌های ما کجا معنا دارد.

وی افزود: در حوزه تئوری باید کاملاً شفاف روی مبانی حرکت کنیم و تزلزل و تساهل در این امر می‌تواند شما را از بالندگی بیندازد . اما در حوزه عمل باید خیلی انعطاف داشت و همیشه میان افراد مختلف در حوزه عمل می‌تواند اختلاف برداشت، روش و تاکتیک وجود داشته باشد.

نماینده قم تصریح کرد:تعصب در این امر باعث انشقاقات بلاوجه می‌شود که اتفاقاً بعد از انقلاب از این انشقاقات کم نداشتیم.

لاریجانی گفت:بسیاری از افرادی که مبانی تئوریک نسبتاً نزدیک به هم داشتند سر سلایق درگیریهایی را داشتند که آنها را از هم دور می‌کردو نتیجه آن صدمه خوردن کشور بود.

وی گفت:‌ سیره و فکر شهید مطهری بود این بود که روی مسائل تئوریک کاملاً دقیق و نقاد بود و دراین زمینه چیزی فروگذار نمی‌کردند.

رییس مجلس خاطر نشان کرد:آنچه در ایران اسلامی لازم است با تعمق کار شود توجه به این مسئله می‌باشد ،جمهوری اسلامی یک دوران طولانی را طی کرده و ظرفیت‌هایی ایجاد نموده است و با فراز و فرودهایی به تجربیاتی دست یافته است، این تجربیات قابلیت این را دارد که هر کدام درجایی بتواند خود را نشان دهد .

لاریجانی تصریح کرد: نشست شما می‌تواند کمک کند که در زمینه‌های مختلفی که الان برای کشور ما هم در زمینه بحث‌های نظری و هم بحث‌های عملی هم است با یک دید شفاف و مبنادار حرکت کنیم که هم اختلافات بوجود نیاید و هم حرکت ما حرکت بالنده‌ای باشد.

  • کد خبر : 8268
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار