خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/05/15 - 11:58
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
سرویس : صحن
قاضی زاده در نطق میان دستور:

منطقه آزاد سرخس به توسعه خراسان می‌انجامد/ بحران آبی در آینده نه چندان دور اقتصاد، توزیع جمعیتی و امنیت ایران را تحت الشعاع قرار خواهد داد

نماینده مردم فریمان و سرخس و بخش‌های احمد آباد و رضویه در مجلس با تقدیر از تصویب لایحه منطقه آزاد سرخس، گفت: بحران آب و خشکسالی فراگیری که کشورمان را  در برگرفته است نه تنها تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت را با مشکلات جدی روبه رو کرده است که در آینده نه چندان دور اقتصاد ، توزیع جمعیتی ، سیاست و امنیت ایران را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، احسان قاضی زاده هاشمی در نطق میان دستور نشست علنی امروز (یکشنبه 15 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی با سلام و درود خدمت شریف ایران، گفت: در ابتدای عرایضم لازم می دانم از رای قاطع ۷۳ درصدی همکارانم در مورد تصویب لایحه منطقه آزاد سرخس تشکر کنم، امروز آرزوی ۲۶ ساله مردم سرخس محقق شد. منطقه ویژه سرخس در دهه ۷۰ شکل گرفت و پس از کش و قوس های فراوان امروز آرزوی مردم به واقعیت پیوست. قطعا منطقه آزاد سرخس به توسعه شهرستان سرخس و خراسان رضوی  و خراسان بزرگ کمک بزرگی خواهد کرد.



نماینده مردم فریمان و سرخس و بخش‌های احمد آباد و رضویه در مجلس با محکوم کردن هتاکی به ساحت مقدس قرآن،گفت: قرآن کریم عظیم ترین سرمایه و متقن ترین سند حقانیت شریعت مقدس اسلام است . کتابی که با نزول آن راه صعود بشربه کمال انسانی اش هموار و چراغی فروزان برای هدایت، روشن گردید. تکرارهتک حرمت به این کتاب آسمانی اقدامی مردود است و مردم ایران نیز همانند سایر مسلمانان و آزاد اندیشان جهان چنین اهانتی را برنمی تابد وآن را به شدت محکوم می کند.از دستگاه دیپلماسی انتظار می رود با توجه به نقش اساسی و بنیادین جمهوری اسلامی ایران  با رویکردی هوشمندانه ضمن ایجاد همبستگی و انسجام در جهان اسلام وجلوگیری از تشدید چنین اعمل شنیعی اقدامات قاطع تری انجام دهد .



این نماینده مردم در مجلس اظهار کرد: دنیا بداند مردم ایران مردمی دین مدار و وفادار به ارزش های دینی و اسلامی هستند، حضور سراسر شور آحاد مردم در عزاداری های دهه اول محرم و جشن های مردمی غدیر نشان داد بن مایه مردم ایران بر پایه دین و اعتقادات مذهبی نهادینه شده است.



وی عنوان کرد: بحران آب و خشکسالی فراگیری که کشورمان را فرا گرفته است نه تنها تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت را با مشکلات جدی روبه رو کرده است که در آینده نه چندان دور اقتصاد ، توزیع جمعیتی ، سیاست و امنیت ایران را تحت الشعاع قرار خواهد داد. بخش قابل توجهی از بحران امروز حاصل حداقل دو دهه انباشت مشکلات مدیریتی، اتکا بیش از حد به کشورهای خارجی من جمله افغانستان، عدم اصلاح حکمرانی آب ، افزایش عرضه به جای مدیریت تقاضا ، و عدم اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی است.



قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: پروژه انتقال آب دریای عمان به استان های سیستان وبلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی هرچند با تاخیر حداقل ده ساله ولی اردیبهشت امسال با حضور رییس جمهور محترم عملیات لوله گذاری آن آغاز شد. دستگاه های اجرایی باید این موضوع را در نظر بگیرند که این ابر پروژه با انتخاب یک پیمانکار و یا مدیریت غیر اصولی به سرانجام نخواهد رسید و برای رسیدن به چشم انداز انتقال حداقل چهار میلیارد مکعب در سال نیازمند مدیریتی به روز ونزدیک به استانداردهای جهانی هستیم به گونه ای که باید در این پروژه ملی ده ها گروه همزمان مشغول فعالیت باشند تا در اولین زمان ممکن، این پروژه به بهره برداری برسد .



این نماینده مردم در مجلس اظهار کرد: از سویی دیگر بحران ریزگردهای سیستان که آن هم ناشی ازخشکسالی است رفته رفته درحال تبدیل شدن به یک ابر بحران دراستان های شرقی کشور است بگونه ای که این بحران اکنون در خراسان جنوبی وخراسان رضوی در شهرهای سرخس و خواف در حال رشد است که مقابله با آن نیز نیازمند نگاه میدانی و مدیریت جهادی مسئولین اجرایی و نه صرفا برگزاری جلسات مدیریتی و فاقد عملکرد عینی است.



عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در خصوص عملکرد قوه مقننه، گفت:  ضمن تشکر از تلاش های همکارانم در وضع قوانین خوب در حوزه تقنینی، در حوزه نظارتی انتقادات جدی بدان وارد است. بر اساس اصل 76 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در حیطه انجام وظایف نظارتی خود حق تحقیق در تمام امور کشور را دارد که متاسفانه دخالت بیجای برخی دستگاهها وارگان ها برای جلوگیری از تحقیق وتفحص و بی نتیجه گذاشتن آن عملا بازوی نظارتی مجلس را قطع کرده است. امروز باید پاسخ این سوال را به موکلین خود بدهیم که ده ها تحقیق و تفحص کلید زده شده در مجلس یازدهم به کجا رسیده است وچه نتایجی داشته است؟  



قاضی زاده هاشمی ادامه داد: همکاران گرامی و هیات رییسه محترم،  در مدت باقی مانده از مجلس یازدهم ضمن جمع بندی تحقیق و تفحص های در جریان، بحران هایی مانند بحران مدیریت منابع آب را باید در صدر اولویت های نظارتی خود قرار دهیم چرا که یقین دارم کوتاهی ما در نظارت و همچنین کوتاهی دستگاه های مسئول در مواردی همچون بحران مدیریت منابع آب در آینده نزدیک جای هیچ گونه جبرانی نخواهد داشت و صدمات بزرگی را به کشورمان وارد خواهد کرد.



نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: سد تاریخی فریمان علاوه بر آنکه بخش وسیعی از آب زمین های کشاورزی را تامین می‌کرد یکی از جاذبه های گردشگری فریمان نیز به شمار می‌‍رود که متاسفانه امروز از سویی  به دلیل گرمی هوا و خشکسالی و کاهش بازندگی و از سوی دیگر به دلیل عدم انجام وظایف و تعهدات وزارت نیرو وزیر مجموعه هایش شاهد خشک شدن آب ذخیره  این سد تاریخی و بیکاری قریب الوقوع 10 هزار کشاورز در منطقه هستیم؛ .14 متر رسوبات موجود در سد و عدم لایروبی که مسئولیت مستقیم آن با آب منطقه ای است مانع از ذخیره آب در سد فریمان شد. و از سویی دیگر در شهرستان مشهد و در حوزه کشف رود شاهد آن هستیم که عدم تصفیه کامل فاضلاب شهری شهر مشهد و بازگشت آن به حوزه آب خوان در بخش رضویه و وجود فاضلاب خام چه مشکلات عدیده ای را در منطقه ایجاد کرده است.



وی در ادامه تاکید کرد: از سویی دیگر عدم تحقق عینی پروژه های آب رسانی روستایی چالش های عمیقی در روستاها ایجاد کرده است. این چالش ها در کل روستاهای حوزه انتخابیه بنده چه در روستاهای احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد و چه در روستاهای سرخس و روستاهای فریمان زمینه ساز تنش های اجتماعی شده است که این تنش ها بیش از آنکه ناشی از کمبود منابع آب باشد، ناشی از فقدان برنامه ریزی در زمان مناسب و مدیریت منابع بودجه ای در اجرای بهنگام پروژه های آبرسانی است.



عضو مجمع نمایندگان استان خراسان ادامه داد: وزارت نیرو امروز با در دست داشتن حوزه های آب، فاضلاب وبرق محوری ترین وزارت خانه کشور است که متاسفانه همچون دو دهه گذشته شاهد بی برنامگی محض در این وزارت خانه هستیم.یکی از این بی برنامگی ها قطع نامنظم و بدون اطلاع رسانی دقیق  برق چاه های کشاورزی است که منجر به ایجاد خسارت به زیر بخش های مختلف کشاورزی و کاهش تولید شده است.



قای زاده هاشمی در پایان خاطر نشان کرد:  آنچه که عیان است ناهماهنگی های عمیقی بین وزارت نیرو و وزارت کشاورزی وجود دارد که دود این ناهماهنگی ها مستقیم به چشم کشاورزان و تولیدکنندگان می‌رود. امیدوارم با دخالت مستقیم شخص رییس جمهور شاهد هماهنگی هرچه بیشتر این دو دستگاه باشیم در غیر این صورت مجلس شورای اسلامی نیز برای حمایت از آسیب دیدگان از تمام ظرفیت های قانونی خود در این خصوص استفاده خواهد کرد.با دخالت مستقیم شخص رییس جمهور شاهد هماهنگی هرچه بیشتر این دو دستگاه باشیم در غیر این صورت مجلس شورای اسلامی نیز برای حمایت از آسیب دیدگان از تمام ظرفیت های قانونی خود در این خصوص استفاده خواهد کرد./



پایان پیام

  • کد خبر : 366047
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار