خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/08/30 - 17:15
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : صحن
"بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور"

ساز و کار حمایتی مجلس از خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران؛ از ارتقاء سطح درمانی تا پشتیبانی‌های مالیاتی

نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه با ارتقاء وضعیت درمانی و خدمات اجتماعی و همچنین پشتیبانی‌های مالیاتی خانواده‌های شهدا و جانبازان و ایثارگران موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،  نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (سه‌شنبه، 30 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با جزء (1) ماده 31 بند (ج) این لایحه موافقت کردند.



مالک شریعتی نیاسر در مخالفت با جزء (1) ماده مذکور گفت: روز گذشته در برخی از گروه‌های مربوط به ایثارگران و خانواده معزز شهدا فهرست جعلی و ساختگی منتشر شده است، بعضی از همکاران از جمله بنده و آقایان امیرآبادی و نوروزی و ... که اینها مخالف خانواده شهدا و ایثارگران هستند، واقعا این ظلم به همکاران ما است و ظلم به خانواده شهدا است. مگر می‌شود فراکسیون‌های خانواده شهدا و ایثارگران مخالف این عزیزان عمل کنند. مجلس در کمیسیون تلفیق و در صحن علنی بیشترین مصوبات را در رابطه با خانواده شهدا و ایثارگران داشته است. ما مواد برنامه ششم را تنفیذ کردیم. اینها باید در روز قیامت پاسخگوی خانواده شهدا باشند.



وی ادامه داد: متنی که در اینجا آمده است کج‌تابی دارد. نیت متن درست است اما باید متن اصلاح شود، در جزء (8) ماده واحده ترمیم قانون بودجه 1401 آمده است که معافیت بیمه بازنشستگی ایثارگران و معافیت مالیاتی موضوع مواد 37 و 56 قانون خدمات‌رسانی به ایثارگران از شمول سقف مستثنی شده است و این درست است اما این متن برعکس نوشته شده است.



محمد وحیدی در موافقت با این جزء بیان کرد: در جلساتی که در فراکسیون ایثارگران داشتیم این موضوع در آنجا مطرح شده است چون جانبازان عزیز و ایثارگران بر اساس ماده 36 معافیت دارند. موضوع اساسی این است که این قانون جامع براساس این بوده که این بازنشستگی سهم شان در سقف بالاتر می‌رود یا اگر معافیت مالیاتی وجود دارد عملاً از سقف پرداختی در خالص پردختی پایان خدمت افزایش پیدا می‌کند عملاً این معافیت شامل آن ایثارگران عزیز شود.



بر اساس جزء (1) ماده 31 بند (ج) این لایحه؛ حکم مربوط به سقف خالص پرداختی حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر و سایر پرداختی‌ها از هر محل و تحت هر عنوان شامل معافیت بیمه بازنشستگی و معافیت مالیاتی موضوع مواد 37 و 56 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران شامل ایثارگران نمی‌شود.



 



در ادامه نمایندگان با جزء (2) ماده 31 بند (ج) این لایحه نیز با 150 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع موافقت کردند.



مجید نصیرائی در مخالفت با جزء (2) بند (ج) ماده مذکور عنوان کرد: مخالفت من با این بند به دو جهت است، البته با اصل حکم مخالفتی ندارم بلکه مسئله به کارگیری عبارت 50 درصد است چرا که اگر فردی مثلاً 49 درصد جانباز باشد، همچنین به این خدمات بهداشتی و درمانی نیاز داشته باشد با این وجود مشمول چنین خدماتی نمی‌شود.



همچنین عباس گودرزی در موافقت با این جزء بیان کرد: آنچه در این حکم به عنوان امتیاز برای ایثارگران در نظر گرفته شده برای والده و همسران شهدا نیز محسوب می‌شود که مسئله بسیار مهمی است. در حالی که رئیس مجلس به تازگی فرمودند که یک لایحه جامع برای ایثارگران در نظر گرفته شود اما من نگران هستم که به دلیل پرداختن به این جزئیات از آن لایحه جامع غافل شویم لذا خواهشمندم در قوانین ایثارگری بازنگری مجدد شود.



بر اساس جزء (2) بند (ج) ماده 31 این لایحه؛ کلیه امکانات بهداشتی، درمانی، تشخیصی، توانبخشی، آموزشی، پیشگیری، دارو، تجهیزات پزشکی و آمبولانس که مورد نیاز جانبازان 50 درصد و بالاتر مصرح در قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران می‌باشد، در قوانین مرتبط به همسران و والدین شهدا تسری پیدا می‌نماید.



 



به گزارش خانه ملت، نمایندگان با جزء (3) بند (ج) ماده 31 این لایحه با 146 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع موافقت کردند.



علی اصغر عنابستانی در مخالفت با جزء (3) بند (ج) ماده مذکور گفت: این متن به لحاظ قانون‌نویسی و شکل اشکال جدی دارد.



مجتبی یوسفی در موافقت با جزء مذکور افزود: در لایحه پیشنهادی به دلیل اینکه بنا بود در کمیسیون تلفیق بحث احکام مربوط به خانواده معزز شهدا و ایثارگران و جانبازان اشاره نشده است، با همفکری که در کمیسیون تلفیق و همراهی دولت صورت گرفت مجددا ماده 86 تا 91 برنامه ششم در تلفیق پیشنهاد شد و همه احکام مرتبط به خانواده معظم شهدا و ایثارگران تنفیذ شد. یعنی هم اعضای کمیسیون و هم دولت این احکام را تنفیذ کردند.



 



بر اساس جزء (3) بند (ج) ماده 31 این لایحه؛ در ابتدا و انتهای بند (ذ) ماده 88 برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران بعد از کلمه «فرزند» کلمه «همسران» اضافه می‌شود.



در ادامه با نمایندگان با جزء (4) بند (ج) ماده 31 این لایحه با 156 رأی موافق، یک رأی مخالف و 3 رأی ممتنع موافقت کردند.



بر اساس جزء (4) بند (ج) ماده 31 این لایحه؛ مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران در طول برنامه به جانبازان و شهدای مدافع حرم و همچنین شهدای امنیت تسری می‌یابد.



در ادامه نمایندگان با جزء (5) بند (ج) ماده 31 این لایحه با 148 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع موافقت کردند.



بر اساس جزء (5) بند (ج) ماده 31 این لایحه؛ متن زیر جایگزین بند (ذ) ماده 88 قانون برنامه ششم توسعه می‌گردد.



ذ- رزمندگان به ازای هر ماه حضور داوطلبانه در جبهه مشمول 8 درصد معافیت از پرداخت مالیات موضوع ماده 56 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران می‌شوند./




پایان پیام


  • کد خبر : 371935
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار