خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/10/20 - 14:27
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : سیاسی
نشست مشترک اعضای فراکسیون زنان و کمیسیون امنیت ملی مجلس با اساتید دانشگاه و حقوقدانان بررسی شد

قطعنامه‌های آمریکایی نمی‌تواند مانع دستیابی ایران به حقوق خود شود/ ضرورت تشکیل کمیته حقیقت یاب ملی برای شفاف‌سازی در سطح بین‌المللی

نشست مشترک اعضای فراکسیون زنان و کمیسیون امنیت ملی مجلس با اساتید دانشگاه و حقوقدانان به منظور بررسی قطعنامه های حقوق بشری علیه ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نشست مشترک فراکسیون زنان با تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز گذشته (یکشنبه 18 دی ماه) با جمعی از اساتید دانشگاهی و حقوقدانان به منظور بررسی قطعنامه‌های حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.



فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان مجلس در این نشست با بیان اینکه تصویب این گونه قطعنامه ها نمی تواند مانعی در مسیر بهره مندی ایران از حق مسلم خود در عرصه های بین المللی باشد، افزود: ایران این حق را دارد که بار دیگر برای عضویت در کمیسیون وضعیت زنان درخواست دهد.



اما سارا فلاحی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه لازم است برای مقابله صحیح با این گونه اقدامات دشمنان علیه کشورمان از ظرفیت دانشگاهیان و حقوقدانان استفاده شود تا بتوانیم با هم افزایی تدبیری اساسی بیاندیشیم، افزود: متاسفانه ما برای جنگ روایت ها به درستی هزینه نکرده و در این بخش تمرکز نکرده ایم، برخلاف دشمنان که تمام تمرکز خود را معطوف به تحقق اهداف خود علیه جمهوری اسلامی ایران کرده اند.



عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم تاکید کرد: این جلسات به طور قطع ادامه خواهد داشت، ضمن اینکه ما این موضوع را در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز بررسی خواهیم کرد تا در جهت تحقق هدف مشترکمان مبنی بر تامین منافع ملی، راهکاری عملیاتی برای جلوگیری از تبعات ناشی از تصویب اینگونه قطعنامه ها داشته باشیم.



شهریار حیدری نیز در این نشست یادآور شد: این قطع نامه ها براساس اهداف آمریکایی‌ها تدوین شده، اما باید قبل از ورود آنها به مجامع بین المللی، اقدامات پیشگیرانه لازم انجام شود و از کنار آنها به راحتی نگذریم.



عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در این نشست با یادآوری اینکه در جلسات شورای امنیت بارها شاهد تحمیل فشار ناشی از تشکیل پرونده علیه کشورهای مختلف بوده است، بیان کرد: در طول 22 سالی که در عرصه بین‌المللی فعالیت داشتم، بارها شاهد تشکیل این گونه پرونده‌ها و کمیته‌های حقیقت یاب بودم، کما اینکه در رابطه با سوریه نیز کمیته حقیقت یاب تشکیل شده بود، تاکنون تعداد زیادی کمیته حقیقت یاب و قطعنامه صادر شده است این یک رویکرد سیاسی است که علیه برخی کشورها طراحی می‌شود.



همچنین در این نشست جمعی از دانشگاهیان فعال در رشته‌های حقوق بین‌الملل و امنیت ملی ضمن اشاره به فرآیند شکل گرفته برای تصویب طرح غیرقانونی لغو عضویت ایران از کمیسیون وضعیت زنان و در ادامه تصویب قطعنامه S35/1 در شورای حقوق بشر اشاره کردند.



این حقوقدانان و اساتید دانشگاه‌ها پیشنهاد دادند کمیته حقیقت یاب ملی متشکل از حقوقدانان و پزشکان در داخل کشور تشکیل شود./



پایان پیام

  • کد خبر : 355182
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار