خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1399/11/29 - 18:00
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : حوزه ریاست
با اشاره به سفر رئیس مجلس به مسکو

رگنیوم روسیه: عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا، شرایط را در ماورای قفقاز و خاورمیانه تغییر می دهد

ستانیسلاف تاراسوف در پایگاه خبری-تحلیلی رگنیوم روسیه به انتشار خبری از سوی رییس مجلس شورای اسلامی بعد از سفر به روسیه مبنی بر عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا پرداخته و مزایای آن را برشمرده و تاکید کرده است که عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به طور چشمگیری، اوضاع را نه فقط در ماورای قفقاز، بلکه در خاورمیانه تغییر خواهد داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، پایگاه خبری-تحلیلی رگنیوم روسیه در تحلیلی که «ستانیسلاف تاراسوف» آن را به رشته تحریر درآورده است به این نکته اشاره کرده که دکتر محمد باقر قالیباف براساس نتایج سفر اخیرش به مسکو از عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آینده نزدیک خبر داده است.



بر اساس این گزارش تاراسوف معتقد است که به عضویت درآمدن ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به طور چشمگیری، اوضاع را نه فقط در ماورای قفقاز، بلکه در خاورمیانه تغییر خواهد داد. در این میان، روندهای همگرایی اقتصادی مشکلات مرتبط با امنیت منطقه‌ای را تحت تاثیر قرار خواهد داد.



همچنین در بخش دیگری از این گزارش آمده که محمد باقر قالیباف براساس نتایج سفر اخیرش به مسکو، خبر داد که در آینده نزدیک، تهران خود را برای عضویت در اتحادیه اقتصادی یورو آسیا (اوراسیا) آماده خواهد کرد. به گفته او، ایران مذاکرات پیرامون به عضویت درآمدن در این اتحادیه را آغاز کرده و کارهای مقدماتی برای به عضویت در آمدن ایران طی دو هفته آینده، انجام خواهد شد. در حالی که در گذشته، اتحادیه اقتصادی اوراسیا به عنوان پروژه‌ای برای همگرایی کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق ارزیابی می‌شد، با مشارکت تهران، این اتحادیه از مرزهای شوروی سابق خارج خواهد شد.



تاراسوف در ادامه این گزارش با اشاره به مخالفت برخی سیاسیون با عضویت ایران در این اتحادیه، افزود: در ایران، نیروهای سیاسی حضور دارند که مخالف عضویت کشور در اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند و معتقدند که نفوذ سیاسی و اقتصادی روسیه در این اتحادیه زیاد است. به اعتقاد آنان، باید امکانات اندکی برای روسیه فراهم شود و اجازه داده نشود تا نفوذش بر ایران افزایش یابد، اما در عین حال، نباید با این کشور دشمنی کرد.



در این گزارش آمده است: ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سطح متحد راهبردی فعالیت داشته است و مرزهای این اتحادیه تا شعاع خلیج فارس پیش خواهد رفت. این روند، قطعا، به صورت جدی، اوضاع را در کل خاور میانه تغییر خواهد داد. در چنین شرایطی، روابط متقابل و جدیدی میان ایران و کشورهای ماورای قفقاز برقرار خواهد شد. برای نمونه، می‌توان به خط راه آهن میان روسیه و ایران و از طریق نخجوان اشاره کرد. همچنین پروژه‌های ترانزیتی در منطقه، نقش بسیار مهمی را در توسعه بلند مدت منطقه ایفا خواهد کرد و برقراری ثبات و صلح را در منطقه به همراه خواهد داشت.



این نویسنده در پایان تاکید کرده است که اقتصاد ایران، از لحاظ حجم تولید ملی، پنجاهمین اقتصاد جهان و در میان کشورهای آسیای غربی و اوپک، جزء اقتصادهای بزرگ بشمار می‌رود. این کشور از لحاظ تولید نفت، دومین کشور بزرگ بعد از عربستان سعودی بشمار می‌رود و تولیدکننده  5.5 درصد از فرآورده‌های نفتی جهان می‌باشد./



پایان پیام

  • کد خبر : 314264
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار