خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/04/20 - 12:31
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : بین الملل
علیزاده در نشست کمیته بودجه ‌وبرنامه APA:

دیپلماسی پارلمانی به عنوان «دیپلماسی مکمل» می‌تواند در توسعه همه جانبه ملت ها نقش آفرینی کند/ پیشنهاد «طرح تحول در مجمع مجالس آسیایی»

رئیس گروه پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در اجلاس مجالس آسیایی با اشاره به اهمیت نقش آفرینی دیپلماسی پارلمانی پیشنهاد «طرح تحول در مجمع مجالس آسیایی» با هدف چابک سازی و پاسخگو نمودن مجمع مجالس آسیایی و‌ رفع نیازهای ملتهای آسیایی را مطرح کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، علی علی‌زاده در نشست کمیته دائمی بودجه ‌وبرنامه ریزی مجمع مجالس آسیایی گفت: در ابتدا مایلم مراتب قدردانی و تشکر خود را از شرکت کنندگان در نشست کمیته دائمی برنامه ریزی و بودجه مجمع پارلمان‌های آسیایی که دعوت مجلس شورای اسلامی ایران را پذیرا شده و در این نشست شرکت کرده اند، ابراز نمایم. امیدوارم دستاورد این نشست برداشتن گام‌هایی مؤثر در راستای ارتقاء جایگاه و نقش مجمع مجالس آسیایی در عرصه دیپلماسی پارلمانی باشد.



رئیس گروه پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در اجلاس مجالس آسیایی، اظهار کرد: در جهان امروز دیپلماسی پارلمانی بیش از هر مقطعی از اهمیت برخوردار گشته است. امروزه شاهدیم یکجانبه گرایی حاکم بر جهان که با حذف ساز و کارهای چندجانبه و تاثیرات مخربی که بر صلح و امنیت جهانی داشته،  به حاشیه رانده شده است. به یک معنی، امنیت نظام بین الملل دیگر ماهیتی «دستوری» ندارد و به امری «هم افزا» و «مشارکتی» با حضور حداکثری کنشگران مبدل شده است. لذا دیپلماسی پارلمانی به عنوان «دیپلماسی مکمل» در چارچوب و فضایی مرکب از پارلمانها و نمایندگان مجالس به عنوان صدای اصلی مردم، در روند توسعه همه جانبه ملتها می بایستی بیش از پیش نقش آفرینی کند.



وی در ادامه یادآور شد: در این راستا، نقش آفرینی پارلمان های آسیایی در روند توسعه این قاره، از طریق تقویت تعاملات بین پارلمانی باید مورد توجه بیشتری قرار گرفته و چندجانبه گرایی به عنوان یکی از ابزارهای محوری در پیشبرد رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای آسیایی بیش از پیش مدنظر ‌باشد. یکی از مصادیق برجسته دیپلماسی پارلمانی «مجمع مجالس آسیایی» به عنوان یک نهاد شناخته شده و جا‌ افتاده آسیایی است. حضور فعال ما در نهادهای منطقه ای از جمله مجمع مجالس آسیایی  ناشی از همین توجه به اهمیت دیپلماسی پارلمانی و جایگاه چندجانبه گرایی در پیشرفت کشورها و ملتهای آسیایی است.



علیزاده تصریح کرد: با گذشت هفده سال از تاسیس مجمع مجالس آسیایی، این نهاد توانسته است جایگاه خود را به عنوان یک ائتلاف مهم از پارلمانهای کشورهای آسیایی مطرح نماید.  حضور فعالانه پارلمانهای آسیایی در نشستها و برنامه های مجمع مجالس آسیایی بیانگر اهمیت روزافزون اهدافی است که این نهاد به دنبال تحقق آنهاست. یک "مجمع مجالس آسیایی توسعه یافته" می‌تواند الگوهای موثری از "حکمرانی شمولی و جمعی"و "همکاری نوین آسیایی" را به قاره کهن آسیا عرضه نماید؛ الگوهایی که قطعا در اصلاح نظامات کنونی در جهان نقش ایفا خواهند کرد. بر این اساس ضروری است کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی در فضای بین المللی جدید، با هم افزایی و اشتراک مساعی  نقش سازنده ای در رشد و توسعه این قاره ایفا کنند.



وی همچنین‌ گفت: جمهوری اسلامی ایران از زمان تاسیس مجمع مجالس آسیایی تا کنون همواره با همراهی سایر اعضاء از هیچ تلاشی در جهت ارتقاء این نهاد فروگذار نکرده و همچنان خود را متعهد به ادامه این مسیر می داند. مجمع مجالس آسیایی، کشورهای عضو را با وجود سلایق مختلف و تفاوتهای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی گرد هم آورده است که این موضوع می تواند یکی از مهم ترین دستاوردهای این نهاد باشد. با این وجود باید در نظر داشت که پیش نیاز پویائی و موفقیت هر سازمان و نهاد بین المللی و منطقه ای بستگی تام به اراده سیاسی و تعهدات هر یک از اعضاء آن نهاد است.



علیزاده افزود: در این راستا حضور فعال و سازنده در برنامه ها و نشستها، مشارکت مالی در جهت فعالیتهای سازمان، تعهد اعضاء نسبت به اجرائی نمودن تصمیمات و توافقات به عمل آمده و متعهد بودن اعضاء به اهداف و برنامه های سازمان، در زمره فاکتورهای اساسی در موفقیت هر نهاد بین المللی و منطقه ای است. مجلس شورای اسلامی ایران با توجه به نشستها و جلساتی که در این سالیان با یکدیگر داشته ایم و تجارب خوبی که در این حوزه کسب نموده ایم، پیشنهاد دارد موضوع «طرح تحول در مجمع مجالس آسیایی» با هدف چابک سازی و پاسخگو نمودن مجمع مجالس آسیایی به نیازهای ملتهای آسیایی در دستور کار قرار گیرد.



رئیس گروه پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در اجلاس مجالس آسیایی، در ادامه اظهار کرد: لذا از دبیرخانه مجمع درخواست می کنیم در خصوص طراحی و عملیاتی نمودن این پیشنهاد، اقدامات لازم را با همفکری اعضاء مجمع مجالس آسیایی انجام دهد. در پایان امیدوارم نشست امروز کمیته برنامه ریزی و بودجه بتواند ما را در نائل آمدن به اهداف و برنامه های مجمع مجالس آسیایی و ایجاد یک تحول در این نهاد مساعدت نماید./



پایان پیام

  • کد خبر : 364756
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار