خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/08/28 - 18:20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : بین الملل
قاسم پور در دیدار با سفیر قرقیزستان در تهران:

حمایت از کرامت ذاتی زنان و نیل به عدالت جنسیتی جزو اولویت‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران است

رییس فراکسیون زنان مجلس در دیدار با سفیر قرقیزستان در تهران گفت: حمایت از کرامت ذاتی زنان و نیل به عدالت جنسیتی جزو اولویت‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، تورداغن صدیقف سفیر قرقیزستان در تهران با فاطمه قاسم پور رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌و‌‍ گو کرد.



قاسمپور در ابتدای این دیدار  گفت: متاسفانه خواهران ما در غزه مورد حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی هستند و انشاالله بزودی ما شاهد سرنگونی رژیم اسرائیل باشیم.



نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: دو کشور روابط خوبی در منطقه با هم دارند و ما نگاه ویژه ای به توسعه روابط با قرقیزستان داریم و امیدواریم که در آینده نزدیک بتوانیم شاهد توسعه روابط در حوزه زنان و کودکان و همچنین توسعه روابط در سایر حوزه ها باشیم.



وی درخصوص حوزه فعالیت نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر 16 نماینده زن در مجلس حضور دارند و این نمایندگان همپای مردان در عرصه انتخابات به فعالیت پرداخته و در کشور ما بحث سهمیه بندی جنسیتی در انتخابات پارلمان مطرح نیست.



رییس فراکسیون زنان مجلس افزود: نمایندگان زن در مجلس علاوه بر اینکه دغدغه حقوق زنان ،کودکان و خانواده را دارند در حوزه های دیگر هم مانند صنعت ،اقتصاد، کشاورزی، محیط زیست و ... هم فعال هستند.



قاسم پور بیان کرد: اکنون که در حال بررسی برنامه هفتم توسعه هستیم، احکامی به حوزه زنان و خانواده اختصاص دارد مانند حمایت اجتماعی از زنان بالاخص زنان کم برخوردار، همچنین در کنار این موضوعات باتوجه به اینکه کشور ما رو به سالمندی است سیاست های تشویقی جوانی جمعیت را دنبال می کنیم.



وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نگاه ویژه‌ای به توسعه روابط با جمهوری قرقیزستان دارد؛ دو کشور همکاری های خوبی در مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای  با یکدیگر دارند؛ لازم است تا در روابط پویای دو کشور نقش مجالس و روابط پارلمانی نیز بیش‌ازپیش پررنگ شود. ما آمادگی داریم در تمامی سطوح از توسعه روابط پارلمانی با کشور قرقیزستان حمایت کنیم.



این نماینده مجلس در دوره یازدهم اضافه کرد: جامعه زنان مسلمان ایرانی، جامعه‌ای پویا، مترقی و مبتی بر حضور فعال در همه عرصه‌های اجتماعی و سیاسی داخلی و همچنین تاثیر گذار در فرآیندهای بین المللی حوزه زنان است از طرفی نیز حمایت از کرامت ذاتی زنان و نیل به عدالت جنسیتی جزو اولویت‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران است.



وی اضافه کرد: توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی دو کشور یکی از برنامه های مهمی است که می بایست مورد حمایت مجالس دو کشور قرار گیرد همچنین دو کشور ظرفیت های مهمی برای توسعه روابط تجاری  دارند و حجم کنونی مبادلات دو کشور با ظرفیت های دو کشور همخوانی ندارد.



تورداغن صدیقف سفیر قرقیزستان در تهران در این دیدار گفت: در پارلمان قرقیزستان هم 20 نماینده زن حضور دارند. اما ما یک شورای محلی داریم که 900 عضو دارد و بیش از 300 نفر از اعضای این شورا را بانوان تشکیل می دهند.



وی ادامه داد: دولت و پارلمان در قرقیزستان خواستار گسترش روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور هستند که بزودی دومین نمایشگاه تخصصی اوراسیا در تهران برگزار خواهد شد و امیدواریم که نمایندگان زن مجلس قرقیزستان بتوانند حضور موفقی در دومین نمایشگاه تخصصی اوراسیا در تهران که قرار است از 13 تا 16 آذرماه 1402 با هدف توسعه مناسبات تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا در تهران برگزار شود، داشته باشند.



سفیر قرقیزستان در تهران خاطرنشان کرد: پیشنهاد شما برای تشکیل کمیته مشترک زنان بسیار مهم و حائز اهمیت است. یک شورای مشترک می توان تشکیل داد که زنان بازرگان دو کشور در این شورا حضور داشته و به توسعه روابط کمک کنند./



پایان پیام

  • کد خبر : 371772
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار