خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/03/29 - 09:45
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : اقتصادی

45 عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه مشخص شدند + اسامی / تشریح جزئیات رسیدگی به برنامه پنجساله توسعه

اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجلس برای حضور در کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه مشخص شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، دولت براساس آیین نامه داخلی مجلس موظف است حداکثر تا پایان خردادماه سال پایانی قانون برنامه پنجساله توسعه، لایحه برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بعدی را به مجلس تقدیم کند.



این در حالی است که این لایحه پس از تمدید  برنامه ششم توسعه، روز گذشته به طور رسمی از سوی رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.



طبق آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی بعد از تقدیم برنامه پنج ساله توسعه توسط دولت، کمیسیون‌های تخصصی مجلس اعضای کمیسیون تلفیق برنامه را براساس رای‌گیری انتخاب می‌کنند که در این میان از هر کمیسیون 3 نماینده و از کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات 9 نماینده و در مجموع 45 نفر مشخص می شود.



   اسامی اعضای کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه



 






























































  کمیسیون تخصصی     اعضای منتخب
کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات حمیدرضا حاجی بابایی/ محمدخدابخشی/ ابراهیم عزیزی/ جعفر قادری/جبار کوچکی نژاد/ مجتبی رضاخواه/ غلامحسین رضوانی/ محسن زنگنه / محمدمهدی مفتح
کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها محسن پیرهادی، ابوالفضل ابوترابی و محمدحسن آصفری
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ابراهیم عزیزی / حسن همتی/ شبیب جویجری
کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی امیرقلی جعفری بروجنی/محمد رشیدی / سمیه رفیعی
کمیسیون بهداشت و درمان سیدمرتضی خاتمی/ مسعود پزشکیان/ علی اصغر باقرزاده
کمیسیون فرهنگی  بیژن نوباوه وطن /احمد راستینه هفشجانی/ سیدعلی یزدی خواه
کمیسیون اجتماعی فاطمه رحمانی / فاطمه قاسم‌پور / سیدکریم حسینی
کمیسیون آموزش و تحقیقات محمدمهدی زاهدی/حبیب اله دهمرده/ احمد نادری
کمیسیون قضایی و حقوقی عبدالرضا مصری / هاجر چنارانی / حسن نوروزی
کمیسیون صنایع و معادن مهدی عسگری/ روح اله ایزدخواه / یوسف داودی
کمیسیون انرژی مالک شریعتی نیاسر/ رمضانعلی سنگدوینی /علیرضا ورناصری
کمیسیون اقتصادی محمدرضا پور ابراهیمی/ محمدحسین حسین زاده بحرینی / محمدرضا دشتی اردکانی
کمیسیون عمران

اقبال شاکری / سیدالبرز حسینی/ مجتبی یوسفی




آئین نامه درباره نحوه رسیدگی برنامه پنجساله توسعه توسعه چه می گوید؟



به موجب بند الف- ماده 180 آئین نامه داخلی مجلس؛ نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه برنامه ظرف مدت پنج روز (بدون احتساب ایام تعطیل) پیشنهادهای خود در مورد کلیات و جزئیات برنامه را به کمیسیون تخصصی ذی‌ربط ارائه می‌نمایند.



ب- کمیسیون‌های تخصصی مکلفند حداکثر ده روز پس از چاپ و توزیع لایحه نسبت به بررسی مفاد برنامه شامل مواد، تبصره‌ها، جداول و ضمائم و نیز پیشنهادهای نمایندگان اقدام و گزارش خود را به کمیسیون تلفیق رسیدگی‌کننده ارائه نمایند.



ج-کمیسیون تلفیق موظف است پس از پایان مهلت مذکور در بند (ب) به گزارش‌های کمیسیون‌های تخصصی و کلیات و جزئیات برنامه و پیشنهادهای نمایندگان حداکثر ظرف سه هفته رسیدگی و گزارش نهائی خود را به مجلس ارائه نماید و گزارش مسکوت‌ماندن پذیرفته نیست. چنانچه گزارش کمیسیون تلفیق مبنی بر رد کلیات لایحه باشد و در مجلس نیز کلیات لایحه به تصویب نرسد، موضوع به دولت اعلام می‌شود تا حداکثر ظرف مدت یک‌ ماه لایحه را اصلاح و به مجلس ارائه کند و اگر کلیات لایحه به تصویب مجلس برسد، به کمیسیون تلفیق اعاده می‌شود تا ظرف مدت پانزده روز گزارش جدید را به مجلس تقدیم کند.



د- در صحن جلسه علنی پس از ارائه گزارش کمیسیون تلفیق، ابتداء کلیات برنامه مورد بحث قرار می‌گیرد. در کلیات پنج نفر مخالف و پنج نفر موافق به‌ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و حداکثر هر نفر پانزده دقیقه دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کنند. پس از آن دولت و کمیسیون هرکدام حداکثر چهل و پنج دقیقه برای دفاع زمان خواهند داشت. سپس راجع به کلیات برنامه رأی‌گیری خواهد شد. در بررسی کلیات، کفایت مذاکرات پذیرفته نمی‌شود.



ه‍- پس از تصویب کلیات، رسیدگی به جزئیات برنامه آغاز و به مواد و تبصره‌ها و جداول برنامه به‌ترتیب رسیدگی می‌شود. در این بخش جایگزین متن ماده، یا جزئی از ماده و یا تبصره لایحه دولت، حذف کل، مصوبات جایگزینی کمیسیون‌های تخصصی و پیشنهادات چاپ شده نمایندگان برای هر ماده یا تبصره یا هریک از اجزاء در صورتی که آن جزء ماهیت مستقل داشته باشد و حذف جزء و پیشنهادات چاپ شده کمیسیون‌های تخصصی به‌ترتیب مورد رسیدگی قرار می‌گیرند. سپس در مورد اصل ماده یا تبصره یا اجزاء درصورتی که ماهیت مستقل داشته باشند، رأی‌گیری خواهد شد.



چنانچه اصل رأی نیاورد، موضوع برای رسیدگی مجدد به کمیسیون تلفیق برگشت داده خواهد شد تا در اسرع وقت و حداکثر طبق مهلتی که هیأت رئیسه تعیین خواهد کرد، گزارش مجدد خود را به مجلس ارائه دهد. نمایندگان می‌توانند حداکثر تا پایان همان روز پیشنهادهای خود را به کمیسیون تسلیم نمایند.



و- مادام که لایحه برنامه در صحن مجلس مورد بررسی است، مجلس نطق نخواهد داشت و هیچ طرح یا لایحه‌ای جز طرح‌ها و لوایح سه ‌فوریتی و نیز تحقیق و تفحص، استیضاح و رأی اعتماد در دستور قرار نخواهد گرفت و مجلس در تمامی ایام به‌جز ایام تعطیل حداقل شش و حداکثر هشت ساعت جلسه علنی خواهد داشت. در موارد استثناء با تصویب مجلس، این زمان تا ده ساعت قابل افزایش است.



ز- مهلت‌های مذکور در بندهای (ب) و (ج) حسب مورد با تصویب هیأت رئیسه تا دو برابر قابل افزایش است.



ماده 181- اصلاح قانون دائمی و قانون برنامه توسعه در حین بررسی لایحه بودجه سالانه و اصلاح برنامه توسعه در زمان بررسی دیگر طرح‌ها و لوایح به دوسوم رأی نمایندگان حاضر نیاز دارد./











اعضای کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه










اعضای کمیسیون اقتصادی در تلفیق برنامه هفتم توسعه










کمیسیون برنامه و بودجه کمیسیون تلفیق










اعضای کمیسیون شوراها در تلفیق برنامه هفتم توسعه










اعضای کمیسیون امنیت در تلفیق برنامه هفتم توسعه










اعضای کمیسیون کشاورزی در تلفیق برنامه هفتم توسعه










اعضای کمیسیون انرژی در تلفیق برنامه هفتم توسعه










اعضای کمیسیون عمران در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه










اعضای کمیسیون صنایع در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه


 



پایان پیام

  • کد خبر : 363629
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار