خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1398/04/24 - 16:57
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : صحن
وزیر علوم در پاسخ به سوال داداشی:

عدم تحقق 40 درصدی اعتبارات وزارت علوم در سال 97/ اقدامات وزارتخانه برای حمایت از دانشجویان دکترا قابل توجه است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به عدم تحقق 40 درصدی اعتبارات در سال 97 گفت: با وجود این مسئله اقدامات وزارتخانه برای حمایت از تمام دانشجویان به ویژه دانشجویان دکترا قابل توجه بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،منصور غلامی در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، 24 تیرماه) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال ولی داداشی نماینده مردم آستارا در رابطه با وضعیت رفاه دانشجویان دکترا گفت: ما در دهه گذشته رشد قابل توجهی در توسعه تحصیلات تکمیلی در کشور داشتیم به طوری که دوره‌های ارشد و دکترا در این سال‌ها دایر شده، حال دوره دکترا موتور محرک برای رشد علمی در کشور است و ظرفیت‌ بالایی برای ما محسوب می‌شود.



وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: این وزارتخانه تمام تلاش خود را برای تأمین امکانات رفاهی برای دانشجویان به ویژه دانشجویان دوره دکترا صورت داده، حال این امکانات از منابع مختلف تأمین می‌شود، عمده این اعتبارات در اختیار صندوق رفاه دانشجویی قرار گرفته که این منابع از ردیف‌های اعتباری قوانین بودجه سالیانه اخذ می‌شود.



وی افزود: متأسفانه در سال 97 از اعتبارات مصوب در قانون بودجه حدود 40 درصد محقق نشد که این میزان حدود صد میلیارد تومان بوده است، این به معنای آن است که صندوق رفاه دانشجویی به جز دریافت شهریه‌ها،اعتباری برای هزینه‌کرد ندارد مگر این ردیف‌های بودجه‌ای که باید محقق شود.



غلامی گفت: در سال گذشته صندوق رفاه دانشجویی از مجموع 640 میلیارد تومان درآمد عمومی حدود 206 میلیارد تومان را صرف پرداخت تسهیلات به دانشجویان دکترا کرده است که این میزان حدود 35 درصد از منابع صندوق است اما نسبت دانشجویان دکترا به کل دانشجویان حدود 6 درصد بوده، همچنین حدود 503 میلیارد تومان تسهیلات به دانشجویان دوره دکترای روزانه داده‌ایم که با توجه به فرصت 3 ساله، این اعتبارات به زودی برنمی گردد.



این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: همچنین در سال‌های 95 و 96 کمک‌های بلاعوض به دانشجویان دکترا پرداخت شد اما به دلیل عدم تأمین اعتبارات این روند متوقف شد، از طرف دیگر بر اساس آمارها در بحث ارائه تسهیلات وزارتخانه حدود 21 هزار نفر را تحت پوشش قرار داد که این حجم از خدمات صندوق رفاه با تکیه بر کمک دولت و هم افزایی و استفاده از منابع بانکی محقق شد که این مسئله در سوابق عملکردی وزارت علوم یک اقدام قابل توجه است.



این عضو کابینه دولت دوازدهم گفت: در بحث پرداخت تسهیلات ویژه دانشجویان دکترا نیز باید بگویم که در سال97 حدود 157 میلیارد تومان وام ویژه به این افراد پرداخت شد که نسبت به سال 94 حدود 800 درصد رشد داشت. همچنین در شرایط کنونی دانشجویان دکترا می‌توانند از 19 نوع وام استفاده کنند که این به جز تسهیلات تحصیلی ماهانه و وام‌های ضروری است. همچنین مبلغ تسهیلات شهریه دانشجویان دکترا با توجه به افزایش هزینه‌ها در سال 97 به 3.5 میلیون تومان افزایش یافت که این مسئله از مهرماه سال جاری قابل اجرا است.



وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: از طرف دیگر با وجود کمبود ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی، خوشبختانه دانشجویان دکترا در این رابطه در اولویت قرار دارند و بر اساس آمارها 75 درصد از این دانشجویان در خوابگاه‌ها اسکان داده شده‌اند و مابقی متقاضیان از وام‌های ودیعه استفاده می‌کنند البته ما در تأمین خوابگاه دانشجویان متأهل با مشکلات و کمبودهایی روبه‌رو هستیم که سعی شده در این عرصه از ظرفیت خیرین و ظرفیت بودجه سال 98 استفاده شود.



وی ادامه داد: همچنین بر اساس آمارها در سال 97 حدود37 میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن به دانشجویان داده شد که از این میزان حدود 13.5 میلیارد تومان سهم دانشجویان دکترا بوده، همچنین تمام دانشجویان دکترا از خدمات تغذیه ارزان قیمت استفاده می‌کنند و دولت در این رابطه اعتباراتی از جمله اعتباری حدود 800 میلیارد تومان و 400 میلیارد تومان اختصاص داده تا غذاها با قیمتی حدود هزار تا دو هزار تومان به دانشجویان ارائه شود.



غلامی ادامه داد: صندوق رفاه دانشجویی خوشبختانه اعتباری بالغ بر 120 میلیارد تومان برای تجهیز و بسترسازی سراهای رفاه دانشجویی هزینه کرد، همچنین بر اساس گزارش‌های سال‌های 95، 96 و 97 در مورد ارتقاء خوابگاه‌های دانشجویی، اقدامات خوبی در بحث سرمایه‌گذاری در این رابطه صورت گرفته است./




پایان پیام


  • کد خبر : 284626
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار