خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1397/08/07 - 13:01
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اقتصادی
امیری خامکانی مطرح کرد:

بی کیفیتی تولیدات داخلی؛ حاصل بهره وری پایین و افزایش هزینه ها

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس می گوید: اگر محصولات داخلی می توانست از نظر قیمت و کیفیت با محصولات وارداتی رقابت کند، هم ریسک قاچاق بالاتر می رفت و هم نفس واردات غیراقتصادی می شد؛ اما متاسفانه به دلیل بهره وری پایین و افزایش هزینه های تولید محصولات داخلی از کیفیت مناسب برخوردار نیستند.

حسین امیری خامکانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اهمیت فراهم کردن فضای کسب و کار روان خاطرنشان کرد: تولیدکننده ای که تصمیم می گیرد سرمایه گذاری کند و کار تولیدی راه بیندازد، با بروکراسی اداری مواجه شده و خسته می شود. برای مثال برای حل کردن مشکل نام و عنوان یک شرکت که می تواند ظرف یک ساعت برطرف شود، ممکن است تولیدکننده حدود یک ماه معطل شود؛ حال این مساله را به مراحل پیچیده اخذ مجوز، هماهنگی با اداره منابع طبیعی و محیط زیست و یا مراحل دریافت تسهیلات بانکی تعمیم دهید.



بانک ها نباید بنگاه داری کنند



عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در ادامه به مشکلات سیستم بانکی نیز اشاره ای کرد و افزود: بانک ها نباید کار بنگاه داری را انجام دهند؛ بلکه باید فضای تامین منابع مالی تولیدکنندگان را فراهم کنند. در واقع باید دستگاهی وجود داشته باشد که بتواند رابط بین تولیدکنندگان و بانک ها باشد و در صورت بروز مشکل برای تولیدکننده وارد عمل شده و با حمایت از او اجازه ندهند چرخ تولید از کار بیفتد.



هرگاه هزینه های تولید کاهش پیدا کند و کیفیت کالا بالاتر برود، محصول داخلی می تواند با مشابه خارجی آن رقابت کند



فضای آرام لازمه کار تولید



نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه تولیدکننده برای تولید به فضای آرام نیاز دارد، تصریح کرد: یک فاکتور به تنهایی نمی تواند در تولید دخالت داشته باشد، بلکه مجموعه ای از اتفاقات باید رخ دهند تا تولید شکل بگیرد.



بهره وری شاه بیت اصلی تولید داخلی



امیری خامکانی اضافه کرد: شاه بیت اصلی تولید در داخل، بهره وری است. در واقع استفاده بهینه از انرژی، نیروی کار، مواد اولیه، گردش مالی واحدهای تولیدی و مدیریت منابع باعث کاهش هزینه های تولید می شود و هرگاه هزینه های تولید کاهش پیدا کند و کیفیت کالا بالاتر برود، محصول داخلی می تواند با مشابه خارجی آن رقابت کند.



وی بیان کرد: مشکل اصلی این است که محصولات ما هم در داخل نمی توانند با محصولات وارداتی خارجی رقابت کنند و هم در صادرات نمی توانند موفق باشند. ما در منطقه یک بازار 400 میلیونی داریم و اگر نتوانیم با محصولات ترک و چینی رقابت کنیم بازار را از دست می دهیم.



اهمیت رقابت تولیدات داخلی با محصولات خارجی



نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پایان یادآور شد: اگر محصولات داخلی می توانست از نظر قیمت و کیفیت با محصولات وارداتی رقابت کند، هم ریسک قاچاق بالاتر می رفت و هم نفس واردات غیراقتصادی می شد؛ اما متاسفانه به دلیل بهره وری پایین و افزایش هزینه های تولید محصولات داخلی از کیفیت مناسب برخوردار نیستند./



بیشتر بخوانید:



سرمایه گذاری در تولید منجر به صادرات جایگزین ارز و سکه شود



تسهیلات گران قیمت؛ عامل رکود تولید



پایان پیام   

  • کد خبر : 265476
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار