خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/05/07 - 12:38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : استان ها
فاضلی:

بحران ریزگردها در سیستان و بلوچستان به بی‌مهری افغانستان در همسایگی با ایران برمی‌گردد/رفع این بحران در گروی ورود دستگاه دیپلماسی برای تامین حقابه هیرمند است

عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس یازدهم، ضمن تشریح دلایل بروز بحران ریزگردها در این استان راه برون‌رفت از آن را در گروی ورود دستگاه دیپلماسی برای تامین حقابه هیرمند توسط دولت افغانستان دانست.

ملک فاضلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در واکنش به انتشار خبری از سوی مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان مبنی بر اینکه طوفان در این منطقه 248 را راهی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کرده است، گفت: وقوع پدیده گردوغبار و ریزگردها در این استان ناشی از خشک شدن دریاچه هامون است که در دوران گذشته که در افغانستان سدی وجود نداشت از رودخانه هیرمند آبگیری شده و حجم وسیعی از آب وارد این دریاچه می‌شد.



نماینده مردم سراوان، سیب، سوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این اقدام باعث می‌شد که در پی وزش بادهای 120 روزه در این استان رطوبت هوا تامین شده و دمای هوا در حد 30 درجه کنترل شود.



وی تصریح کرد: هم‌اکنون که این دریاچه خشک شده است در زمان وزش بادهای 120 روزه دمای هوا تا 50 درجه بالا رفته و به دلیل نبود رطوبت در هوا سبب بروز گرد و غبار و ریزگردها شده و نفس مردم این استان را تنگ کرده است.



این نماینده مردم در مجلس یازدهم، خاطرنشان کرد: در جنوب استان سیستان و بلوچستان نیز کمبود آب که ناشی از مدیریت معیوب حوزه آب بوده به این مشکل دامن زده است چرا که در سنوات گذشته به این نکته توجه نشده بود که وقتی برای تامین آب شرب از سفره آب قنوات بهره‌برداری می‌شود و حدود 40 چاه حفر می‌کنند تا از سفره مشترک 20 رشته قنات آب برداشت کنند که این موضوع باعث خشکی این قنات‌ها، کمبود آب شرب و مهاجرت جمعیت گسترده‌ای از مردم خواهد شد.



وی افزود: بر اساس آمار سازمان آب و فاضلاب استان به هزار لیتر در ثانیه آب نیاز داریم تا بتوانیم مشکل تامین آب در این منطقه را رفع کنیم و این در حالی است که برداشت آب در سال 1400 میزان 400 لیتر در ثانیه و امسال 250 لیتر در ثانیه رسیده است و این روند برداشت آب به خشک شدن سفره آب زیرزمینی منتهی خواهد شد.



عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در ادامه ضمن انتقاد از تبعیض آشکار در تولید و توزیع برق متناسب با جمعیت هر منطقه که از آن به عنوان یکی از عوامل محرومیت در این استان یاد کرد، تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که مردم این منطقه در فصل گرما با آن مواجه هستند نبود برق پایدار برای استفاده از کولر آبی است چرا که برق ناپایدار با نوسانات شدید باعث از بین رفتن دستگاه‌های برقی همچون کولر مردم شده و هزینه سنگینی را به آنها تحمیل می‌کند و این موضوع باعث موج گسترده‌ای از نارضایتی به حق عمومی شده است.



عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس یازدهم، یادآور شد: کنترل این بحران در استان خارج از توان مدیریتی کنونی است و نیازمند این است که از طریق دستگاه دیپلماسی تامین حقابه هامون از طریق دولت افغانستان که این استان را برغم روابط دوستانه جمهوری اسلامی ایران با همسایگان مورد بی‌مهری قرار داده است، پیگیری کند./



پایان پیام

  • کد خبر : 365767
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار