خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/12/29 - 18:26
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : اجتماعی
میرسلیم:

چرا قانون بودجه دست شهرداری‌ها را برای اخذ جریمه باز کرده است؟

نماینده مردم تهران در مجلس، از مصوبه‌ای در قانون بودجه که معتقد است دست شهرداری‌ها را برای تبدیل احکام قلع و قمع صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰ به جریمه باز کرده است به عنوان یکی از شگفتی‌های این بودجه یاد کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سیدمصطفی آقامیرسلیم عضو کمیسیون اصل 90 و نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در قالب یادداشتی از مصوبه‌ای در قانون بودجه 1402 که معتقد است دست شهرداری‌ها را برای تبدیل احکام قلع و قمع صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰ به جریمه و فیصله دادن حدود ۳۰۰هزار پرونده با این روش، باز کرده است به عنوان یکی از شگفتی‌های این بودجه یاد کرد.



متن یادداشت وی به شرح زیر است:



بسم الله الرحمن الرحیم



عزیزان بزرگوار من در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، با سلام و عرض تبریک سال نو و فرارسیدن ماه مبارک رمضان، با احترام به استحضار می‌رسانم:



یکی از شگفتی‌های بودجه ۱۴۰۲ این است که به شهرداری اجازه می‌دهد برخی از احکام قلع و قمع صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰ را به جریمه تبدیل کند و نزدیک ۳۰۰هزار پرونده را فیصله دهد!



اما چرا شگفت‌انگیز است:



1- موضوع قانون بودجه، به دولت و شرکت‌های دولتی برمی‌گردد و بودجه شهرداری مستقل از بودجه دولت است.



2- این مصوبه نه در لایحه دولت بوده و نه در پیشنهادهای کمیسیون تلفیق، بلکه با پیشنهاد یکی از نمایندگان در صحن رای می‌آورد.



۳- شهرداری در اجرای وظائف نظارتی خود باید مانع از ساخت و ساز بدون پروانه یا مغایر با پروانه شود و ابزارهای قوی در اختیار دارد. بنابراین شهرداری به دلیل ترک فعل اولیه در مورد بیش از ۲۰۰ هزار پرونده، که می‌توان حدس زد با چه انگیزه‌ای بوده، یعنی عدم جلوگیری از تخلف باید مجازات شود.



4- شهرداری به عنوان مجری احکام قضائی کمیسیون ماده ۱۰۰ باید جوابگوی این ترک فعل ثانویه باشد.



5- تبدیل قلع و قمع به جریمه هم متخلف را خوشحال می‌کند و هم شهرداری را که درآمد کلانی در حدود چند ده همت به دست می‌آورد، اما حق مردمی که در جوار این تخلف‌ها متضرر شده‌اند پایمال می‌شود.



6- قرار نبود در قانون بودجه یک‌ساله مواردی که در قوانین دائمی آمده مطرح شود بلکه اگر تغییری لازم باشد کارشناسانه مطرح و قانون اصلی اصلاح شود. شگفت‌آور آن نفوذی است که موفق می‌شود این همه موارد اشکال را نه تنها سرپوش بگذارد بلکه جایزه مضاعف هم نصیب شهرداری کند.



البته اگر جریمه‌های یادشده به حساب خزانه دولت واریز می‌شد، برخی از ایرادات را توجیه‌پذیر می‌‌کرد.



خلاصه: شفافیت به شعار نیست، به اعتقاد و عمل است.



سید مصطفی میرسلیم./



پایان پیام

  • کد خبر : 359099
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار