خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/05/25 - 13:03
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : اجتماعی
جوکار در اشاره به سهم کم صنعت گردشگری در اقتصاد کشور؛

سهم سه درصدی گردشگری در تولید ناخالص ملی قابل قبول نیست/ اجرا و تصدی‌گری گردشگری به بخش خصوصی واگذار شود

عضو هیات رئیسه فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس با اشاره به سهم 38 درصدی گردشگری در GDP برخی کشورها، این عدد را در کشور در حد 3 درصد و غیر قابل قبول خواند و گفت: در حوزه گردشگری باید بخش نظارت، مدیریت کلان و سیاست‌‌گذاری را دولت انجام دهد، اما در بخش اجرا و تصدی‌‌گر کاملاً به بخش خصوصی واگذار شود.

محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد و اشکذر و رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ضمن تاکید بر اهمیت اقتصاد گردشگری برای کشور، گفت: صنعت گردشگری در کشور ما نوپا است و هنوز عمق پیدا نکرده است. زیرساخت‌هایی که مورد نیاز این حوزه است را هنوز نداریم. حمل و نقل ما -هم زمینی، هم ریلی و هم هوایی- دچار مشکل است و نمی‌تواند این نیاز را پاسخ دهد. در رابطه با اسکان و اقامت هم هنوز آن جایگاه مطلوب خود را پیدا نکردیم.



سهم 3 درصدی گردشگری در تولید ناخالص ملی



عضو هیات رئیسه فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مهیا نبودن زیرساخت‌ها یک مسئله، اما اینکه اقتصاد گردشگری چقدر مهم و موثر است مسئله دیگری است. الان وقتی GDP  -تولید ناخالص ملی- کشورها را بررسی می‌کنیم، 38 درصد GDP برخی کشورها در حوزه گردشگری است. اما در کشور ما این عدد شاید در حد 3 درصد باشد که اصلاً قابل قبول نیست.



جوکار با طرح این سوال که «چه باید کنیم که اقتصاد گردشگری کشور شکل بگیرد؟» عنوان کرد: به نظر می‌‌رسد نقش دولت اینجا باید هم نقش تسهیل‌‌گری و هم حمایتی باشد. از دیگر سو باید بخش خصوصی را فعال کنیم و اجازه دهیم در این حوزه هم سرمایه‌‌گذاری و هم مدیریت کند.



نظارت و مدیریت با دولت؛ اجرا و تصدی‌گری با بخش خصوصی



وی ادامه داد: اگر مدیریت این مسیر بر عهده دولت باشد، نه از لحاظ ساختاری و نه از نظر منابع انسانی این توانمندی را ندارد؛ اما در بخش خصوصی این ظرفیت وجود دارد، کما اینکه خیلی از مسائل ما در کشور را امروز با بخش خصوصی حل می‌‌کنیم. در حوزه گردشگری هم باید چنین اتفاقی بیفتد. به این صورت که بخش نظارت، مدیریت کلان و سیاست‌‌گذاری آن را دولت انجام دهد، اما در بخش اجرا و تصدی‌‌گر کاملاً به بخش خصوصی واگذار شود.  



عضو هیات رئیسه فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس با بیان اینکه دولت در بخش تسهیل‌گری و پشتیبانی می‌تواند مشوقاتی به بخش خصوصی دهد، اضافه کرد: دولت بسته‌های تشویقی را تدوین و در اختیار کسانی که در این عرصه فعال هستند، قرار دهد و به این ترتیب رقابتی بین بخش خصوصی ایجاد کند تا بیشتر به میدان کار بیایند. مطمئناً راهکارهای دیگری هم برای رونق صنعت گردشگری هست، اما رها کردن کار به امید اینکه گردشگری ما خود به خود رونق پیدا کند، چنین اتفاقی نخواهد افتاد.



جوکار در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به نقش مهم فضای مجازی در تبلیغ ظرفیت‌های گردشگری کشور و جذب گردشگر، اضافه کرد:  معمولاً گردشگر در فضای مجازی جست‌وجو می‌کند و مقایسه می‌کند در کجا خدمات بهتری به او ارائه می‌شود و به همان جا وارد می‌شود.



وی افزود: ما هم باید در فضای مجازی و ارائه کاتالوگ‌هایی که در این زمینه داریم، برندهای خودمان را معرفی کنیم و جاذبه‌های گردشگری -اعم از جادبه‌های تاریخی و باستانی، میراثی، طبیعی و...- که کم هم نیست را بشناسانیم و حتی برای پر کردن اوقات فراغت گردشگران هم برنامه داشته باشیم. در کنار آن کار فرهنگی و محتواسازی از لحاظ رسانه‌ای خوبی هم برای گردشگران و هم برای مردم دنیا انجام دهیم.



انتهای مسیر گردشگری کشور با فرمان حاضر اتفاق خاصی نیست



نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس تاکید کرد: اگر مجموع این اقدامات شکل بگیرد، می‌توان گفت گردشگری هم رونق پیدا کرده است، اما با این فرمان که در حال حاضر جلو می‌رویم، بنا نیست اتفاق خاصی در حوزه گردشگری بیفتد.



مشکل گردشگری سلامت در زیرساخت‌ها است نه منابع انسانی!



عضو هیات رئیسه فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس در ادامه ضمن اشاره به ظرفیت ویژه گردشگری سلامت در کشور، آن را یکی از شاخه‌های مهم صنعت گردشگری خواند و گفت: غالباً در شهرهایی که قطب سلامت هستند، پزشکان حاذق و زیرساخت‌های خوبی دارند، این نوع گردشگری -هم گردشگر داخلی و هم خارجی- رواج دارد.



جوکار ضمن بیان اینکه در حال حاضر درصد بالایی از مشکلات درمانی کشورهای اطراف ایران در کشور ما حل می‌شود، اضافه کرد: امکانات خوب، پزشکان حاذق و متخصصان مطرحی در این زمینه داریم که از این ظرفیت‌ها می‌توان برای رشد گردشگری و اقتصاد کشور استفاده کرد؛ اما در بحث زیرساخت‌ها کمبودهای جدی داریم.



وی با اشاره به اینکه بحث اقامت گردشکری واقعاً مشکل داریم، گفت: ما در همین گردشگری داخلی خودمان هم در حوزه اقامت مشکل داریم. در نتیجه این کمبود بعضاً یک سری مراکز اقامتی غیررسمی راه می‌افتد که این‌ها به نفع نیست و در آینده می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند؛ لذا در این بخش، به ویژه در شهرهایی که ظرفیت بالای پزشکان حاذق و متخصص داریم، باید تسهیلاتی داده شود. بخش خصوصی وارد شود و محل‌های اقامتی خوبی را پیش‌بینی و احداث کند تا بتوانیم این صنعت را توسعه دهیم.



عضو هیات رئیسه فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه در گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت از لحاظ منابع انسانی مشکل نداریم و عمدتاً بحث زیرساخت است، تصریح کرد: مطمئناً گردشگری سلامت می‌تواند در حوزه گردشگری پررنگ‌تر از این باشد و به اقتصاد گردشگری کمک شایانی کند. یعنی اگر این شاخه را بست و گسترش دهیم، می‌تواند در ارتقاء سطح گردشگری ما و به‌ویژه اقتصاد کشور بسیار  موثر باشد. نقش مهمی هم در GDP کشور خواهد داشت./



پایان پیام

  • کد خبر : 366808
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم