خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/10/07 - 14:09
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : اجتماعی
محسنی بندپی:

در سایه بی برنامگی بحران کمبود پزشک را باید دلاری جبران کنیم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با هشدار به کمبود پزشک در آینده، گفت: اگر قرار است در نبود نیروی پزشک داخلی مجبور به وارد کردن پزشک چینی، هندی و بنگلادشی به کشور باشیم و دلاری به آنها حقوق پرداخت کنیم چرا همان هزینه را برای نگهداری پزشکان داخلی صرف نمی‌کنیم.

محمدعلی محسنی بندپی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد بحرانی شدن کمبود پزشک؛ گفت: کمبود پزشک در کشور دلایل مختلفی دارد، عدم تمایل حضور پزشکان در مراکز دولتی می‌تواند در نوع خود به عواملی همچون کمبود تربیت پزشک در مراکز آموزشی خلاصه شود، این موضوع هم طی چند دهه اخیر بررسی و به دنبال آن ظرفیت دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجو چندین برابر شد اما هنوز مشکل ابتدایی یعنی کمبود پزشک سرجای خود باقی مانده است.



نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی افزود: افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها در پذیرش رشته پزشکی از سال ۶۵ منجر به خارج کردن پزشکان هندی، بنگلادشی، فیلیپینی و پاکستانی در داخل کشور شد، این سیاست به قدری ادامه داشت که توانستیم به حد نرمال پزشک برسیم.



وی در ادامه یادآور شد: در حال حاضر پایتخت کشور در بخش دولتی با کمبود پزشک روبرو است اما در شهرهای کوچک در هر دو بخش دولتی و خصوصی شاهد کمبود پزشک هستیم، در برخی از شهرستان‌ها این کمبود پزشک به قیمت جان بیماران تمام می‌شود.



گرانی سلامت به قیمت جان مردم تمام می‌شود 



عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامناسب بودن تعرفه‌های پزشکی، تاکید کرد: در نظر داشته باشیم تورم حاکم بر جامعه بر روی سلامت کشور تاثیر مستقیمی گذاشته است در حال حاضر این  تورم حاکم بر جامعه بر روی تعرفه پزشکی بی تاثیر نبوده است، اما اگر سخنی از افزایش تعرفه‌های پزشکی داریم نباید فشار آن بر روی مردم جامعه باشد، سازمان نظام پزشکی کشور و وزارت بهداشت باید مابه‌التفاوت تعرفه‌های پزشکی را به دوش دولت بگذارد تا سازمان‌های بیمه گر بتوانند این تعرفه‌ها را بپردازند همانگونه که در بخش دارو شاهد این اتفاق بودیم.



امکانات حداقلی برای پزشکان مهیا کنید



محسنی بندپی در ادامه یادآور شد: یک پزشک زمان طولانی تا رسیدن به تخصص خود صرف می‌کند و این زمان سپری شده مطمئنا سختی‌های زیادی را به دنبال داشته است بر همین اساس نمی‌توانیم این تلاش‌‌ و دستیابی به تخصصی که به قیمت جان انسان‌ها تمام می‌شود را نادیده بگیریم، پزشکان در چنین شرایطی باید از یک زندگی متوسط به لحاظ مادی برخوردار باشند تا مانع خروج آنها از کشور شود.



نگذارید سرمایه‌های نخبه از کشور مهاجرت کنند



وی با تاکید به تشکیل کمیته ویژه و بررسی خروج پزشکان از کشور، تصریح کرد: باید وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و درمان و حتی امور خارجه دلایل خروج نخبگان پزشکی از کشور را مورد بررسی قرار دهند این مسئله به زودی در حد بحران خود را نشان خواهد داد، ممانعت از خروج نخبگان علمی به ویژه پزشکان باید جزو وظایف اصلی مسئولان باشد و نگذارند سرمایه‌های نخبه کشوری از پزشکی گرفته تا سایر حوزه‌ها از کشور خارج شوند.



نخبگان علمی به اکراه ترک وطن می‌کنند 



نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه تصریح کرد: تمام ایرانیان از هر طیف و گروهی وطن خود را دوست دارند در این بین پزشکان و یا سایر نخبگان علمی که با هزینه بیت المال به جایگاهی رسیده‌اند باید در سایه حمایت‌های دولتی ماندن را به رفتن ترجیح دهند، اگر امروز شاهد مهاجرت پزشکان و سایر نخبگان علمی هستیم بی تردید با اکراه چنین کاری را انجام‌ می‌دهند، مردم به شدت نیازمند چنین سرمایه‌هایی هستند.



کمبود پزشک را با دلار باید جبران کنیم



عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اگر قرار است در نبود نیروی پزشک داخلی مجبور به وارد کردن پزشک چینی، هندی و بنگلادشی به کشور باشیم و دلاری به آنها حقوق پرداخت کنیم چرا همان هزینه را برای نگهداری پزشکان داخلی صرف نمی‌کنیم. هر پزشک ایرانی شهروند درجه نخست در کشور خود محسوب می‌شود بر همین اساس شهروند درجه نخست بودن را به درجه چندم بودن سایر کشورها ترجیح می‌دهند، باید قدر حضور متخصصان داخلی کشور خود را بدانیم./



پایان پیام

  • کد خبر : 354324
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار