خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/03/24 - 09:12
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : اجتماعی
رفیعی در نشست کمیته اجرایی بیستمین اجلاس مجمع در سئول؛

حمایت‌های محیط زیستی اپسد باید شامل کشورهای بیشتری از منطقه و جهان شود/ تلاش برای محیط زیست مطلوب وظیفه همه ماست

نایب رییس کمیته اجرایی اپسد با تاکید بر اینکه حمایت‌های مجمع زیست محیطی اپسد باید شامل کشورهای بیشتری از منطقه و جهان شود، گفت: پیشنهاد می شود دبیرخانه اپسد به سمت ارائه یک مدل هدفگذاری و تسهیل‌گری در محور محیط زیست و توسعه با لحاظ ویژگی‌های منطقه برود تا کارآمد و موثر باشد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، سمیه رفیعی رییس فراکسیون محیط زیست مجلس ایران در نشست کمیته اجرایی بیستمین جلسه این مجمع در سئول گفت: محیط زیست مطلوب مهم ترین رکن زندگی بشری در همه جای کره زمین است و قطعا کشورها در مسیر رشد و تعالی خود به صورت پایدار ناگزیر به توجه و حفاظت آن هستند.



 











رفیعی




نایب رییس کمیته اجرایی اپسد افزود: حق بهره مندی از محیط زیست مطلوب مورد درخواست عموم مردم در هر کجای دنیاست و پارلمان ها باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا این درخواست واحد ملت‌ها و بشریت را محقق کنند.



رفیعی با اشاره به این که تلاش برای دست‌یابی به محیط زیست مطلوب هدف واحدی است که برنامه اقدام مشترک با توجه به تنوع اقلیم ها دنبال می کند ادامه داد: در همین راستا مجمع منطقه ای اپسد (APPCED) به عنوان یک نهاد موثر که محور فعالیت‌های خود را در حمایت از محیط زیست و توسعه قرار داده است می تواند الگوی کار مناسبی برای مجامعی باشند که می خواهند اقدامات و برنامه‌هایی برای حفظ محیط زیست و مقابله با تغییر اقلیم داشته باشند.



 











رفیعی


 



وی با تاکید بر این که به منظور طراحی یک الگوی مناسب باید به تحلیل عملکرد و رویکرد نشست اپسد پرداخت و گفت: ضمن تحسین اقدامات همه جانبه نگرانه اپسد در حوزه حفظ محیط زیست ، این نهاد باید در جهت کارامدی بیشتر، هدف گذاری و ریل گذاری برنامه‌ها بر اساس تنوع اقلیمی و ویژگی‌ها، خصوصیات و اکوسیستم منطقه گام بردارد چرا که این منطقه خود مهد تمدن های بزرگ دنیا بوده و سال‌های متمادی سابقه سازگاری با انواع چالش‌های طبیعت را در خود دارد.



نایب رییس کمیته اجرایی اپسد افزود: منطقه آسیا - پاسفیک برخوردار از گستره اقلیمی متنوع و گونه های جانوری و گیاهی نادر است. در همین راستا توجه به دانش بومی و نشر و ترویج آن و ضرورت ارائه آن باید مورد تمرکز و تحقیق قرار گیرد.



 











رفیعی


 



وی تصریح کرد: پیشنهاد می شود دبیرخانه اپسد به سمت ارائه یک مدل هدفگذاری و تسهیل‌گری در محور محیط زیست و توسعه با لحاظ ویژگی های منطقه برود تا کارآمد و موثر باشد.



رییس فراکسیون محیط زیست مجلس ایران گفت: از مواردی که می‌تواند به اجلاس اپسد در زمینه محیط زیست و توسعه کمک کند و دبیرخانه باید در راستای تقویت و توسعه اهداف، برنامه‌ها و فعالیت‌های این مجمع منطقه‌ای اقدام کند، اصلاح اساسنامه به منظور اتخاذ سازوکارهای قانونی و تدابیر لازم برای حمایت از فعالیت ها و اقدامات پارلمان ها در جهت کمک به بهبود مشکلات مشترک محیط زیستی و حمایت از برنامه های نوآورانه است.



به گفته وی بیشترین حمایت ها باید از اقداماتی صورت گیرد که تعداد بیشتری از کشورها را درگیر کند لذا اتخاذ این سازوکارها و طراحی فرآیندهای حمایتی می تواند کمک عملیاتی و موثری به کشورهای منطقه در جهت بهبود مسائل کشورشان داشته باشد.  



 











نبویان


 



رفیعی خاطرنشان کرد: این رویکرد می تواند در سازوکارهای متعددی از قبیل امضای تفاهم نامه،برگزاری اجلاسیه های دو یا چندجانبه ، تامین حمایت مالی وتعریف شود که به ایجاد یک حرکت موثر و همبستگی منطقه ای دامن زده و جایگاه اپسد را در افکار عمومی بهتر و کارآمدتر کند.



مجمع اپسد (APPCED) که بیش از ۴۶ کشور از اقصی نقاط جهان عضو آن هستند با هدف اتخاذ اقدامات مشترک در حوزه های مختلف زیست محیطی و توسعه‌ای و تبادل راهبردهای مهم و سیاست‌ها در پیشبرد و تسریع راه حل‌های منطقه‌ای در سال ١٩٩٣ در کره جنوبی ایجاد شده است.



دستور کار اصلی کنفرانس بیستم اپسد که ۲۴ و ۲۵ خرداد ماه در کره جنوبی برگزار می‌شود، بررسی موضوعات مرتبط با رشد سبز و تغییرات اقلیمی است./



پایان پیام

  • کد خبر : 363370
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار