خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/11/02 - 10:10
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : اجتماعی
در نشست فراکسیون زنان مجلس انجام شد:

بررسی مشکلات بیمارستان‌های تک تخصصی زنان

نشست بررسی مشکلات بیمارستان‌های تک تخصصی زنان با حضور معاون درمان وزارت بهداشت و به منظور درج پیشنهادات مسئولان این وزارتخانه برای این حوزه در برنامه هفتم توسعه و بودجه 1402 برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، دومین نشست بررسی مشکلات بیمارستان‌های تک تخصصی زنان و درج پیشنهادات مسئولان این وزارتخانه برای این حوزه در برنامه هفتم توسعه و بودجه 1402 با حضور معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از مسئولان مربوطه در این وزارتخانه برگزار شد.



فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان و خانواده در بیان هدف از برگزاری این نشست گفت: این دومین نشستی است که پیرو دغدغه نمایندگان مجلس در خصوص ارتقاء دریافت خدمت در بیمارستان‌های تک‌تخصصی زنان و امکان‌سنجی بیمارستان‌های جامع زنان برگزار می‌شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در نشست گذشته از مسئولان وزارت بهداشت خواسته شد تا طرحی را به منظور ارتقاء وضعیت و نحوه ارائه خدمات در بیمارستان‌های جامع و تک تخصصی در حوزه زنان ارائه دهند ضمن اینکه، پیشنهاداتی را به منظور درج در برنامه هفتم توسعه و بودجه 1402 نیز ارائه دهند.



رئیس فراکسیون زنان خطاب به مسئولان حاضر در این نشست خاطر نشان کرد: طرحی که قرار بود به منظور ارتقاء خدمات‌رسانی در این بخش ارائه دهید باید با یک رویکرد مشخص پیگیری شود ضمن اینکه لازم است پیشنهادات خود را به گونه‌ای ارائه دهید که بر اساس آنها بتوانیم جایگاه ویژه‌ای برای این حوزه در برنامه هفتم توسعه و بودجه 1402 ببینیم.



قاسم‌پور در پایان از اعلام خبری از سوی معاون درمان وزارت بهداشت مبنی بر در نظر گرفتن کارانه برای هر شیفت ماماهایی که در اتاق زایمان حضور پیدا می کنند به عنوان اقدامی درخور یاد کرد، همچنین بر ضرورت افزایش استفاده از ظرفیت ماماها بر اساس آنچه در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده آمده است، تأکید کرد.



و اما پروین صالحی مبارکه عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با اشاره به اینکه بیمارستان‌های تک تخصصی زنان در شرایط کنونی با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند، افزود: هم اکنون بسیاری از این بیمارستان‌ها با کمبود پزشک بیهوشی و زنان و زایمان مواجه هستند. در چنین شرایطی باید تا می‌توانیم از بیمارستان‌های تک تخصصی حمایت کرده و تدبیری بیندیشیم که این بیمارستان‌ها در تمام استان‌ها گسترش داده شده سپس طرح احداث بیمارستان جامع زنان مطرح شود.



در ادامه زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با یادآوری اینکه در حوزه زنان و زایمان هنوز با ایده‌آل‌ها فاصله داریم، افزود: در شرایط کنونی حوزه بهداشت و درمان ترجیح بر ارتقاء سیستم است، ضمن اینکه لازم است در روند ارائه تمامی خدمات این حوزه کرامت انسانی هم مراجعه‌کننده و هم کارکنان بیمارستان‌ها حفظ شود.



این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: حفظ کرامت انسانی برای مراجعان نیز باید به گونه‌ای باشد که بیمارستان را خانه امن خود بدانند و از کیفیت نحوه ارائه خدمات اطمینان داشته باشند.



شیخی تصریح کرد: ما باید بر اساس واقعیت روز جامعه برای این حوزه برنامه‌ریزی کنیم و می‌بایست برای وضعیت نیروی انسانی و پزشکان در حوزه بهداشت و درمان به خصوص برای رشته زنان و زایمان تدابیر لازم دنبال شود.



مسئولان وزارت بهداشت و درمان حاضر در این نشست نیز ضمن اشاره با این‌که درخواست فراکسیون زنان منجر به تشکیل کارگروهی برای بررسی و ارتقاء وضعیت بیمارستان‌های تک‌تخصصی شده است، به کمبود متخصصان زن در رشته زنان و زایمان و تلاش آنها برای ارتقاء بیمارستان‌های تک‌تخصصی زنان، ارائه گزارش از نحوه پیگیری مطالبات فراکسیون زنان مجلس در حوزه مراقبت از زنان و نوزادان، بهبود دسترسی دریافت کنندگان خدمات این بخش به بیمارستان‌های تک تخصصی، استانداردسازی و تجهیز و تأمین منابع انسانی بر اساس کارسنجی در بیمارستان‌های تک تخصصی زنان، ارتقاء بخش زنان بیمارستان‌های عمومی و جامع و بهبود کیفیت ارائه خدمات به زنان باردار و سایر خدمات مرتبط با حوزه زنان پرداختند.



لازم به ذکر است بر اساس گزارش مسئولان وزارت بهداشت و درمان حاضر در این نشست در شرایط کنونی 33 بیمارستان تک تخصصی زنان در کشور وجود دارد./

پایان پیام

  • کد خبر : 355798
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار