خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/06/27 - 18:18
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : اجتماعی
بعدازظهر امروز انجام شد؛

اتمام بررسی طرح استفساریه ماده(48) پیرامون وضعیت استخدام فرزندان ایثارگران در کمیته ایثارگران کمیسیون اجتماعی

نشست کمیته ایثارگران کمیسیون اجتماعی مجلس، به منظور بررسی طرح استفساریه ماده(48) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(1) در خصوص وضعیت استخدام فرزندان جامعه ایثارگران تشکیل و در این خصوص تصمیمات لازم اتخاذ شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نشست کمیته ایثارگران کمیسیون اجتماعی مجلس بعدازظهر امروز(دوشنبه 27 شهریورماه) به منظور بررسی طرح استفساریه ماده(48) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(1) در خصوص وضعیت استخدام فرزندان جامعه ایثارگران تشکیل شد.



در ابتدای این نشست علی اکبر بسطامی رییس کمیته ایثارگران کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه این دومین نشست بررسی طرح استفساریه ماده(48) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(1) است، گفت: این نشست به منظور بررسی عدم تغایر ماده(48) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(1) با ماده(21) قانون جامع ایثارگران با استناد با اسناد بالادستی و نظر کارشناسی نخبگان و فرهیختگان معاونت قوانین مجلس برگزار شد.



نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ما با استناد به این اسناد و نظر کارشناسی معاونت قوانین مجلس تاکید داریم که ماده(48) باید اعمال شود و اگر تغایری هم بین این ماده با ماده(21) قانون جامع ایثارگران وجود داشته باشد، مجلس محل تشخیص این مهم است و تفسیر قانون برعهده این قوه است و سایر حوزه ها حق تفسیر قانون را ندارند.



عضو ناظر مجلس در شورایعالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کشور تاکید کرد: ما تصمیم گرفتیم که ماده(48) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(1) حتما اعمال شود بنابراین قرار شد نتیجه این نشست در صحن کمیسیون اجتماعی ارائه شود و در نهایت با نظر اعضای این کمیسیون رای نهایی صادر و به صحن علنی ارسال شود.



 و اما سیدسلمان ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه این موضوع بسیار مهمی است و خانواده ایثارگران مطالبه گر اعمال ماده(48) هستند، افزود: در بند(6) سیاست های کلی ابلاغی رهبری همراه با ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد چنین آمده است توانمندسازی فردی و جمعی و اهتمام به پرورش استعدادها و ارتقا سطح علمی و فرهنگی ایثارگران و فرزندان آنها باید مورد توجه قرار گیرد بنابراین در کنار ایثارگران باید توجه به وضعیت خانواده‌های آنها نیز مدنظر قرار گیرد، بنابراین ما باید به عنوان سند مهم و نقشه راه کشور در این زمینه به آن استناد کنیم.



نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ما باید همانطور که در این سند بر ضرورت توانمندسازی و پرورش استعدادهای فرزندان جامعه ایثارگران به منظور نقش آفرینی فعال و موثر در عرصه‌های مختلف و اولویت دادن به استفاده از ایثارگران در بخش‌های مدیریتی در شرایط مساوی تاکید شده است، به گونه‌ای اقدام کنیم که حقی از جامعه ایثارگران تضییع نشود ضمن اینکه اگر فرزندان ایثارگران استخدام شوند می توانند به والدین خود به خوبی خدمت کنند.



در ادامه خلیل بهروزی فر دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: این استفساریه در نشست کمیسیون نیز مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد اجرای تبصره(2) ماده (21) قانون جامع ایثارگران مورد تاکید قرار گیرد.



نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در تبصره(2) ماده (21) قانون جامع ایثارگران آمده است «فرزندان شاهد و جانباز و آزاده از شرط جنسیت برای استفاده از سهمیه استخدامی معاف و دستگاه های مشمول این قانون موظفند بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی، معدل و آزمون و با احراز شرایط عمومی گزینش با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و از ابتداء، آنان را به صورت رسمی قطعی استخدام نمایند.»



وی تاکید کرد: ما می‌توانیم در جهت احیای تبصره(2) ماده (21) قانون جامع ایثارگران اقدام کنیم که شامل بازنشستگان نیز می‌شود تا از این طریق تمام دستگاه‌ها مکلف به اجرای این قانون شوند.



نظر کارشناسان حاضر در این نشست



نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس این استفساریه را مغایر با اصل(73) قانون اساسی دانست و تاکید کرد که اجرای ماده (21) قانون جامع ایثارگران در این زمینه کفایت می‌کند.



در ادامه نماینده سازمان برنامه و بودجه نیز با بیان اینکه ماده(48) دارای ایراداتی است بر ضرورت اجرای ماده (21) قانون جامع ایثارگران در حوزه استخدام فرزندان جامعه ایثارگران تاکید کرد.



و اما نماینده بنیاد شهید و ایثارگران با یادآوری اینکه دستگاه‌ها موظفند هر سال در نحوه اجرای قانون برای جذب جامعه ایثارگران به این نهاد گزارش دهند تا بنیاد شهید نیز به مجلس و دولت گزارش دهد گفت: متاسفانه دستگاه‌ها یا قانون را در این حوزه اجرا نمی‌کنند و یا سلیقه‌ای اجرا می‌کنند.



لازم به ذکر است در این نشست نظر کارشناسی معاونت قوانین مجلس که به این مهم تاکید دارد که حکم ماده(48) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(1) کماکان معتبر است و نمایندگان مجلس می‌توانند با استفاده از مکانیزم‌های نظارتی این موضوع را پیگیری نموده و یا از طریق طرح استفساریه یا طرحی عادی، دیوان عدالت اداری و دستگاه‌های اجرایی را به ادامه مفاد ماده (48) ملزم نمایند، قرائت شد./



پایان پیام

  • کد خبر : 368349
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم