احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد و سخنگوی کمیسیون فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به برگزاری نشست این کمیسیون با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در تشریح این جلسه گفت: امروز (یکشنبه ۲۹ تیرماه) وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون فرهنگی مجلس حضور پیدا کرد و درخصوص مسائل مهمی پیرامون ضرورتهای حفظ انسجام و وحدت ملی و تدوین برنامههای فرهنگی، هنری و استفاده از ظرفیتهای فعالان هنری برای حفظ این وحدت و انسجام، گفتوگو و تبادل نظر شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: در این نشست همچنین کمیسیون از نقشآفرینی هنرمندان در بخشهای مختلف هم در حوزه هنر و موسیقی و هم در حوزه فیلم و تئاتر که نقشآفرینیهای خوبی در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه انجام دادند، تجلیل کرد. درواقع ضمن اینکه استفاده از هنر برای انتقال این پیام به عنوان یک ضرورت ملی مورد تأکید قرار گرفت؛ از نقش هنرمندانی که برای ایران بزرگ و در جهت یکپارچگی مردم و انسجام ملی نقشآفرین بودند. تجلیل شد.
تأکید کمیسیون فرهنگی مجلس بر عضویت یک نفر از بانوان هنرمند در شورای پروانه نمایش فیلم
راستینه در تشریح دیگر موضوعات مورد تأکید در جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این جلسه، بحث بررسی ضرورتهایی بود که باید در آئیننامه شورای پروانه نمایش و اکران فیلمها به آن توجه شود؛ که در این خصوص مقرر شد حداکثر ظرف ۳ ماه اقدامات لازم نسبت به بازنگری در آئیننامه شورای پروانه نمایش فیلم، انجام شود. همچنین با توجه به نقش بانوان در بخشهای مختلف جامعه، بهویژه در حوزه فرهنگ و هنر، ضرورت عضویت یک نفر از بانوان فرهیخته و هنرمند به نمایندگی از جامعه زنان در شورای پروانه نمایش برای پرداختن صحیح و بهتر به زوایای مختلف فیلمها، مورد تأکید کمیسیون قرار گرفت.
وی در ادامه با اشاره به حواشی پیش آمده در اکران فیلم «پیر پسر» و نقدهایی که به آن شده است، عنوان کرد: در این جلسه همچنین با توجه به اینکه تقریباً اکثر نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس، فیلم پیر پسر را تماشا کرده بودند، از طرف کمیسیون بر ضرورتهای تجدید نظر در تعیین سطح خشونت و مرزهای اخلاقی و توجه به محوریت ارکان خانواده، به ویژه نقش پدری و مادری در فیلمهای خانوادگی تأکید و تصریح شد این سطوح باید در شورای پروانه نمایش و اکران فیلم و آئیننامه آن مورد تأکید قرار گیرد؛ که وزیر فرهنگ و ارشاد هم در این خصوص تأکید کرد پس از دیدن فیلم مذکور و انجام بررسیهای لازم، اقدامات لازم را نسبت به اصلاح آئیننامه با مولفههایی که بیان شد، انجام خواهند داد.
راستینه در پایان گفت: درواقع آنچه مورد نقد اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس بود، این بود که متاسفانه در فیلم «پیر پسر» مرزهای اخلاقی فرو ریخته و ارکان خانواده بهویژه نقش پدر و مادر در شرایط بدی به نمایش گذاشته شده و به عبارتی سطوح لازم برای بحث خشونت و ضرورتهای حفظ جایگاه ارکان خانواده مورد توجه قرار نگرفته است که مقرر شد وزیر ارشاد پس از دیدن فیلم، اقدامات مقتضی نسبت به ضرورتهای اصلاح آئیننامه را انجام دهد./
پایان پیام
نظر شما