عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس، با بیان اینکه سیاست حمایتی روشنی برای خرید خرما در فصل برداشت وجود ندارد، گفت: کشاورزان مجبورند محصول خود را به دلالان و واسطه‌هایی بفروشند که با قیمت بسیار پایین اقدام به خرید می‌کنند، چرا که کشاورز توان نگهداری خرما حتی برای یک روز را ندارد.

نبود قیمت تضمینی برای خرما، کشاورزان را در معرض ضرر قرار داده است/ سیاست خرید حمایتی اجرا شود

رحمدل بامری، عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت گفت: سال گذشته نیز با وزارت جهاد کشاورزی مکاتبه و جلسات متعددی داشتیم و پیشنهاد دادیم که خرما مانند گندم و برنج به‌عنوان کالای استراتژیک دارای قیمت تضمینی شود، اما این پیشنهادها هنوز عملیاتی نشده‌اند.

بامری ادامه داد: کشاورزان ناچارند خرما را به هر قیمتی که واسطه‌ها پیشنهاد می‌دهند، بفروشند؛ زیرا پس از برداشت، امکان نگهداری محصول حتی برای ۲۴ ساعت وجود ندارد و خرما باید سریعاً بسته‌بندی و وارد بازار شود. این مسئله، کشاورز را در موقعیتی نابرابر با سلّف‌خران و دلالان قرار داده است.

وی با اشاره به تجربه سال‌های گذشته گفت: دلالان خرما را با قیمت پایین از کشاورز خریداری می‌کنند و بعد در پایان فصل، به بهانه‌هایی مانند افت قیمت بازار، یا عدم موفقیت در صادرات، سود کامل را برای خود برمی‌دارند و کشاورز، تمام زحماتش را از دست می‌دهد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه جلسه‌ای نیز با رئیس سازمان تعاون روستایی کشور در این زمینه برگزار شده اما تاکنون اقدام موثری صورت نگرفته، افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست خرید حمایتی با قیمت پایه مشخص را برای خرما به‌طور جدی اجرا کند تا کشاورزان دچار خسارت نشوند.

بامری در پایان تأکید کرد: اگر خرما نیز مانند سایر کالاهای اساسی مشمول قیمت تضمینی شود، هم کشاورز انگیزه تولید پیدا می‌کند و هم نظام توزیع منصفانه‌تری شکل می‌گیرد که مانع از سودجویی دلالان می‌شود./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار