نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ در مجلس ضمن انتقاد از وضعیت صنعت فرش در کشور بر لزوم انتصاب مدیری کار آمد برای مرکز ملی فرش تاکید کرد.

صنعت فرش نیازمند تحول و مدیریت/ تشریح اقدامات حمایتی برای رونق صنعت فرش

فتح الله توسلی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، ضمن انتقاد از بی توجهی مسئولان مربوطه در وزارتخانه های صمت و میراث فرهنگی به وضعیت صنعت فرش کشور، گفت: متاسفانه تحریم های ظالمانه آسیب جدی به صنعت فرش کشور وارد کرد چرا که ما در گذشته بیش از 3 میلیارد دلار صادرات فرش داشتیم اما این میزان به کمتر از 30 میلیون دلار رسیده است.

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه بخشی از تضعیف این صنعت به اقدامات دولت های گذشته نیز برمی گردد که مرکز ملی فرش و شرکت نمایشگاه های فرش را منحل کردند و بدترین ضربه را به صنعت فرش دستباف وارد کردند.

وی یادآور شد: بنده از دوره قبل مجلس تلاش کردم که مرکز ملی فرش احیا شود چرا که در گذشته مدیریت صنعت فرش را در سطح یک اداره تنزل داده بودند که این توهین به هنر فرش ایرانی است که نماد تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، افزود: به دنبال پیگیری هایی که از دولت قبل داشتم در نهایت وزیر وقت از بنده خواست تا چارت مرکز ملی فرش را پیشنهاد دهم که انجام دادیم ضمن اینکه در این دولت نیز این موضوع را به طور جدی پیگیری کردم که با همکاری وزارت صمت طی درخواستی از سازمان اداری و استخدامی کشور مجدد مرکز ملی فرش احیا شد و ذیل وزیر قرار گرفت که در این شرایط رییس آن می تواند در جلسات شورای معاونان وزارتخانه شرکت کرده و جایگاه خود را پیدا کند. 

توسلی خاطرنشان کرد: البته متاسفانه آنطور که انتظار داشتیم مرکز ملی فرش، قوی ظاهر نشد که این موضوع به سوال از وزیر منتهی شد که در دستور کار صحن قرار گرفته است.

 وی ادامه داد: قطعا تا زمانی که مدیریت قوی در مرکز ملی فرش وجود نداشته باشد اقدام موثری در خصوص ارتقا این صنعت مشاهده نخواهیم کرد. 

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: فرش ظرفیت بسیار بالایی است که صرفا صنعت نیست بلکه ریشه فرهنگی، تاریخی و امنیتی دارد کما اینکه ۳ رئیس جمهور آمریکا صادرات فرش ایرانی را تحریم کردند تا از این طریق بر اقتصاد کشورمان لطمه بزنند.

وی افزود: قطعا صنعت فرش زمینه اشتغال 3 میلیون نفر را در کشور فراهم کرده است و این در حالی است که متولی خاصی برای آن وجود ندارد کمااینکه بخشی از وظایف این حوزه به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داده شده که در عمل هیچ اقدامی در این زمینه انجام نمی دهد و نگاه وزارت صمت نیز به فرش تنها به عنوان یک صنعت است لذا شاهد یک نابسامانی در این حوزه چه در تامین نیاز فعالان این صنعت و ارائه تسهیلات به آنها و چه تامین مواد اولیه و صادرات فرش هستیم.

توسلی اظهار کرد: هم اکنون انتظار داریم یک مدیر قدرتمند آشنا به حوزه فرش برای مرکز ملی فرش منصوب شود تا بتواند صنعت فرش را به بهترین شکل ارتقا دهد./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار