حسین خسروی اسفزار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه اصل مذاکرات بنا به شرایط زمان و درخواست مسئولان وقت به عنوان یک نرمش قهرمانانه توسط مقام معظم رهبری اجازه داده شد، گفت: بر اساس تحلیل و بررسی ها این اجازه کاملا درست، منطقی و بهجا بوده است چرا که برخی مسئولان میخواستند کمکاریهای خود را با بهانه اینکه اجازه داده نشد مشکلات را از طریق مذاکره حل و فصل کنیم، جبران کنند.
وی با بیان اینکه عدهای دنبال بهانهجویی برای کمکاری خود هستند، افزود: نزدیک انتخابات است و عدهای میگویند رئیس جمهور اختیار ندارد اما اجازه رهبر معظم انقلاب در زمان خودش، اتمام حجتی بود برای کسانی که بعدا مدعی نشوند میتوانستیم با مذاکره مشکلات را حل کنیم اما اجازه ندادند.
خسروی تأکید کرد: برای مقام معظم رهبری، چهره آمریکا مشخص بود و میدانستند به آمریکاییها اعتمادی نیست و به تعهدات خود پایبند نیستند اما اجازه دادند که اتمام حجت شود.
خسروی یادآور شد: مسئولان مذاکرهکننده جمهوری اسلامی باید حواسشان باشد آمریکایی که سابقه آن روشن است و تاکنون به هیچ تعهد خود عمل نکرده چگونه در دو ماه آینده میخواهد به تعهداتش عمل کند؟
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون باید تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی ایران با بدبینی کامل با اروپا وارد مذاکره شود چون دیگر به اروپا و آمریکا اعتمادی نیست.
وی با بیان اینکه مذاکرات باید با سیاست کلی نظام پیش برود، افزود: مذاکرات باید بر اساس قانون انجام شود و خطوط قرمز فرمایشات مقام معظم رهبری و قانون مصوب رعایت شود چرا که هیچ کس حق ندارد از قانون و سیاستهای کلان نظام تخطی کند.
وی با اشاره به اینکه قانون مذاکرات را مجلس شورای اسلامی در 12 آذرماه 1399 مشخص کرده گفت: مجلس شورای اسلامی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را مصوب کرده و طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید همه تحریمها لغو و راستیآزمایی صورت گیرد.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مذاکرات منافع ملی اصل قرار گیرد و مذاکرات باید در چهارچوب مصوبه مجلس شورای اسلامی دنبال شود.
خسروی افزود: گویا آمریکاییها تحریمها را به چهار بخش تقسیم کردهاند و قصد ندارند همه تحریمها را یکباره بردارند و این یک بازی جدیدی است که به راه انداختهاند.
وی با بیان اینکه نباید مذاکرات طولانی و فرسایشی شود، گفت: ربطدادن مذاکرات به موضوعات انتخاباتی و حزبی بسیار اشتباه است و این اقدام، ضربهزدن به مردم و کشور است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: فرسایشیشدن مذاکرات باعث خواهد شد منافع ملی کشورمان دچار آسیب شود بنابراین به هیچ عنوان به نفع جمهوری اسلامی نخواهد بود و طرف مقابل برای خود امتیاز بیشتری را کسب میکند.
تجربه تلخ گذشته و دبهکردن آمریکا تکرار نشود
خسروی یادآور شد: آمریکا تاکنون به تعهد خود پایبند نبوده و به طور قطع دنبال دبه کردن است و میخواهد تا حد امکان از ایران امتیاز بگیرد بنابراین تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی باید کاملا مسلط باشد تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود.
وی با بیان اینکه در مذاکرات، اصل، لغو تحریمها و راستیآزمایی است و جمهوری اسلامی باید مطمئن شود که آمریکا به تعهدات خود عمل کرده است، افزود: برخی خبرها حکایت دارد آمریکا میخواهد مانند گذشته از سیاست نقد و نسیه استفاده کند؛ به عبارتی تعهدات ایران را نقد کند و تعهدات خودش را نسیه در نظر بگیرد و این خلاف مذاکرات و سیاستهای نظام است که در این صورت، مذاکره بیمعنی است.
عضو کمیسیون امور داخلی و شورراها با بیان اینکه اگر شرایط مذاکره بین دو طرف نباشد، مذاکره معنی ندارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران باید تکیه بر توان داخل داشته باشد و هر چه قدرتمندتر باشیم تحریمها کمتر اثرگذار خواهد بود
نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص اظهارات آقای روحانی و اصرار دولت برای رسیدن به توافق تا قبل از انتخابات خرداد 1400 که نه تنها کمکی به رفع تحریمها نمی کند بلکه مانند مانع بزرگ موجب تداوم تحریمها است گفت: در آینده مشخص خواهد شد چه کسانی در داخل مانع رفع تحریم هستند؛ اگر کسی دنبال منافع ملی است باید سیاست کلی نظام را به طور کامل و جامع اجرا کند و از عبارات و مصاحبههای متشابه که مورد سوءاستفاده دشمن قرار بگیرد، خودداری کند./
پایان پیام