نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم با تاکید بر عزم و اراده جدی و یکپارچه نمایندگان برای ایجاد تحول، گفت: برنامه تحول باید مبتنی بر گام دوم انقلاب تدوین شود.

شریعتی نیاسر: مجلس یازدهم برای ایجاد تحول، اراده ای یکپارچه دارد / تدوین برنامه تحول مبتنی بر گام دوم انقلاب

مالک شریعتی نیاسر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در توضیح مصادیق تحول‌گرایی در مجلس یازدهم، گفت: مجلس یازدهم پنج ویژگی مشخص باید داشته باشد که در برنامه دکتر قالیباف هم به آنها اشاره شده است؛ ویژگی‌ها عبارت است از انقلابی بودن، انسجام، استقلال مجلس، تحول و همکاری و همگرایی در مدیریت مجلس تا همه نمایندگان سهیم باشند.

تدوین برنامه تحول مبتنی بر گام دوم انقلاب

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس برای تحول نیاز به برنامه‌ای مدون دارد که اگر  بخواهد منشاء تحول در جامعه باشد، باید طبق آن حرکت کند. نمایندگان دور یازدهم مجلس در این خصوص برنامه‌ریزی‌های متعددی کردند و دکتر قالیباف نیز با توجه به محورهای شفاف سازی و کارآمدسازی دنبال جمع بندی آنها است.

وی افزود: برنامه تحول مجلس مبتنی بر گام دوم انقلاب اسلامیِ مورد نظر مقام معظم رهبری است. بنابراین طهارت اقتصادی و استفاده از ظرفیت جوانان در اداره کشور در بخش‌های مختلف داخلی و برنامه‌های حوزه تقنین و نظارت باید نهادینه شود.

لزوم اولویت بندی مسائل محلی و منطقه‌ای

شریعتی نیاسر یکی از برنامه‌های تحول مجلس را حمایت و پشتیبانی مجلس از تمام نمایندگان دانست و عنوان کرد: پیش از این نمایندگان شهرستان‌های کوچک به دلیل درگیری با مشکلات محلی از انجام وظیفه در سطح ملی باز می‌ماندند. در حالی که یک نماینده طبق قانون اساسی نماینده کل کشور است. بنابراین اگر مجلس مسائل محلی و استانی را اولویت بندی کند و بر اساس اولویت از مشکلات محلی و منطقه‌ای حمایت کند مانند کاری که در ارتباط با مسئله خوزستان به طور نمادین انجام گرفت، شاهد تحولاتی عظیم خواهیم بود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: در روزهای اخیر سیزده نفر از نمایندگان و یک عضو هیات رییسه حوزه‌های انتخابیه مختلف اعم از تهران، فریمان، اردکان، سمنان و تبریز به اهواز سفر کردند و بازدیدی از مناطق محروم داشتند. این سفر پیامی مبنی بر عزم جدی مجلس برای حمایت از مشکلات منطقه ای و محلی داشت.

تغییر وظایف مرکز پژوهش‌ها برای استفاده بیشتر از ظرفیت نخبگان

شریعتی نیاسر بر استفاده از ظرفیت نخبگان کشور تاکید کرد و گفت: مجموعه نخبگان کشور در دانشگاه‌های کشور و حوزه‌های علمیه، نیروهای ارزشمندی هستند که باید از ظرفیت آنها استفاده کرد. یکی از گلایه نخبگان هم عدم استفاده از ظرفیت آنها است. مجلس با قانونگذاری و نظارت می‌تواند به این بخش کمک کند. همچنین با استفاده از قالب‌های مختلف دیگر می‌تواند از ظرفیت نخبگان استفاده کند. یکی از راه‌ها مرکز پژوهش‌های قوه مقننه است.

وی ادامه داد: مرکز پژوهش‌های مجلس به صورت منسجم کار می‌کند اما مرکز پژوهش‌ها فعلا به تنهایی کار پژوهشی انجام می‌دهد و به صورت پراکنده از ظرفیت‌های دیگر استفاده می‌کند لذا تحول در این حوزه ضروری است. به نوعی که مرکز پژوهش‌ها مدیر تحقیقات و پژوهش کشور شود و خروجی و نتایج تحقیقات دانشگاه‌ها، حوزه های علمیه، مراکز علمی و اندیشکده‌های مورد نیاز را به صورت یک مرکز قدرتمند دریافت و در اختیار نمایندگان و بخش‌های مورد نیاز مجلس قرار دهد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: مجلس قابلیت جذب این پژوهش‌ها و تحقیقات دانشگاهی و حوزوی را دارد، مراکز علمی و دانشگاهی نیز به دلیل توانمندی هایی که دارند از این موضوع استقبال خواهند کرد. بنابراین ظرفیت‌ها باید شناسایی و احصاء شود و مرکز پژوهش‌های مجلس در رأس قرار گیرد. این اقدام در حوزه فناوری و پژوهشی کشور تحول جدی ایجاد خواهد کرد.

تحول از مسیر اصلاح ساختار بودجه‌نویسی کشور / دولت پیگیر ارایه لایحه به مجلس است

شریعتی نیاسر در ادامه به تحول در ساختار بودجه نویسی که یکی از مطالبات رهبری است، اشاره کرد و گفت: تغییر ساختار بودجه بدون کمک مجلس اتفاق نمی‌افتد. رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز از ارسال لایحه اصلاح ساختار بودجه مجلس خبر داده است.

وی با بیان اینکه عدم اتلاف وقت در مجلس از مطالبات جدی رهبری است، افزود: ایشان در دیدارهای مختلف تاکید داشتند که به سرعت به مسائل کلان رسیدگی شود. بنابراین فرصت‌هارا نباید از دست داد و اگر با برنامه جدی تحول پیش نرویم، فرصت ها از دست می‌رود. ما در فرصت پیش رو باید اعتماد مسئولان و مدیران کشور جلب کنیم.

ضرورت پرهیز نمایندگان از ارائه طرح‌های موازی

شریعتی نیاسر در توضیح عزم و اراده مجلس یازدهم برای تحقق برنامه تحول، گفت: به نظر مجلس خیلی جدی است البته  نمایندگان هم باید رسالت خود را جدی بگیرند. هیات رئیسه مجلس نیز باید تلاش کند تا همه ظرفیت همراه شوند. یکی از آفت‌های مانع تحول، پراکنده کاری است. بنابراین نمایندگان از ارائه طرح‌های موازی پرهیز خواهند کرد و مسیر را به سمت تمرکز و همکاری خواهند برد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم یکپارچه است، افزود: فراکسیون اکثریت نیروهای انقلاب اسلامی نیز می‌تواند در همگرایی نمایندگان تاثیرگذار باشد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار