نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اصول اندیشه‌های سیاسی امام خمینی(ره)، گفت: مجلس یازدهم اگر بخواهد در مسیر حضرت امام(ره) حرکت کند، توجه به اقشار ضعیف و محروم جامعه را باید در اولویت قرار دهد.

توجه مجلس به قشر محروم و مستضعف در راستای تداوم‌بخشی خط امام(ره)

سید نظام‌الدین موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در توضیح اقداماتی که مجلس یازدهم برای پایبندی به خط امام(ره) می‌تواند انجام دهد و آن را تداوم بخشد، گفت: حضرت امام(ره) در اندیشه سیاسی خود یک منظومه‌ای داشتند که در این منظومه کلیدواژه‌های اساسی دارند و اصلی‌ترین آنها بحث «اسلامیت نظام» و توجه به «شریعت» در همه اجزای نظام و حاکمیت از جمله مجلس شورای اسلامی است.

اسلامیت نظام باید در مجلس جاری و ساری باشد

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس در این حوزه باید دقت نظر داشته باشد البته به لحاظ ساز و کار قانونی، شورای نگهبان توجه دارد که قوانین مصوب مجلس مغایر شریعت نباشد اما فراتر از این موضوع توجه جدی به ابزار مختلف شریعت و دین در قوانین به ویژه در امر نظارت نیاز است لذا نمایندگان باید سعی کنند که اسلامیت نظام در مجلس همواره ساری و جاری باشد.

تاکید امام(ره) بر لحاظ نظر مردم در همه بخش‌ها و ارکان نظام

وی با بیان اینکه نکته دوم بحث «جمهوریت» در نظام است، افزود: جمهوریت و توجه به مردم از جمله کلیدواژه‌های اساسی در منظومه امام(ره) است. امام خمینی(ره) بنای نظام را بر اساس جمهوریت گذاشته است و تاکید داشتند که نظر مردم باید در همه بخش‌ها و ارکان نظام لحاظ شود.

مجلس باید مقابل تهدید و تحدیدهای مشارکت مردم در همه ابعاد بایستد

موسوی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی تا جایی که در توان دارد باید بستر مشارکت و حضور مردم را در همه ابعاد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی فراهم کند و اگر جایی احساس شود، مانعی برای مشارکت مردم وجود دارد، یا تهدید و تحدیدی برای این مسئله وجود دارد، ورود پیدا کند و مقابل تهدیدها و تحدیدها بایستد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم عنوان کرد: بر مبنای اندیشه سیاسی امام(ره) علاوه بر توجه به بحث جمهوریت، مردم گرایی و مردمی سازی اجزای مختلف حاکمیت، «توجه ویژه به مردم محروم و مستضعف» مورد تاکید است. کلید واژه محرومین و مستضعفین در تمام بیانات حضرت امام(ره) قبل و بعد از پیروزی انقلاب وجود دارد. قبل از انقلاب واژه‌هایی مانند کوخ نشینان، کاخ نشینان و توجه به مردم کوخ نشین بوده و بعد از انقلاب واژه مستضعفین حتی در شکل‌گیری ساختارهای نظام و شاخص‌های انتخاب مسئولین مورد تاکید امام(ره) بود.

موسوی ادامه داد: امام خمینی(ره) در همان سال‌های بعد از پیروزی انقلاب تاکید داشتند، کسانی باید مسئولیت بگیرند که فقر و محرومیت را چشیده باشند تا درد مردم و مستضعفان را بفهمند.

مجلس باید توجه به اقشار ضعیف و محروم را در اولویت قرار دهد

وی معتقد است: در شرایط کنونی که مردم به لحاظ اقتصادی در تنگنا هستند، مجلس یازدهم اگر بخواهد در مسیر حضرت امام(ره) حرکت کند، توجه به اقشار ضعیف و محروم جامعه را باید در اولویت قرار دهد. همین طبقاتی که حامی و همراه نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی هستند.

موسوی با بیان اینکه «خود باوری» و «خود اتکایی» از دیگر کلیدواژه‌های اندیشه سیاسی امام(ره) است، گفت: مجلس یازدهم اگر بخواهد در مسیر اندیشه‌های امام(ره) حرکت کند، باید خودباوری در امر تقنین و نظارت را در عرصه اقتصاد و صنعت مورد توجه قرار دهد.

شفافیت آراء نخستین گام مجلس برای حرکت مطابق «نقشه راه» رهبر انقلاب

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در توضیح نخستین گام مجلس برای حرکت مطابق «نقشه راه» رهبر انقلاب، گفت: موضوع شفافیت مجلس می‌تواند نخستین گام باشد. مجلس شفاف و صریح برای حرکت مطابق «نقشه راه» رهبر باید از نمایندگانی برخوردار باشد که شجاعت اخلاقی و شجاعت سیاسی در بیان اظهارات خود داشته باشند.

وی ادامه داد: طرح شفافیت آراء نیز از سوی نمایندگان تهیه و در صحن علنی اعلام وصول شد، نمایندگان در گام‌های بعدی باید کلان نگر باشند و اولویت‌ها را در نظر بگیرند و درگیر جزئی نگری و بخشی نگری نشوند. در صورت تحقق این اقدامات مسیر اجرای نقشه راه رهبری به ویژه در حوزه مهم اقتصاد و فرهنگ مشخص می‌شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار