به گزارش خبرگزاری خانه ملت،محمد خدابخشیدر خصوص سیاست گذاریهای اشتباه اقتصادی در سال های 1393 و 1394 گفت: برخی بانکها و موسسات مالی با مجوز بانک مرکزی و برخی هم با مجوز سایر نهادهای حاکمیتی به پرداخت سود با بهره 27 تا 33 درصد به سپرده گذاران اقدام کردند و همین باعث شد رشد فزاینده حجم نقدینگی در کشور شد.
وی افزود: این اتفاقات در شرایطی به وقوع پیوست که رکود اقتصادی در کشور حاکم بود و افزایش نقدینگی در این شرایط می توانست هر بازاری را به هم بزند.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیثباتی کلان اقتصادی را ناشی از افزایش نقدینگی و عدم کنترل آن دانست و گفت: دولت منابع زیادی را به کالاهای اساسی اختصاص داد و همین باعث شد توفیق چندانی در کنترل قیمتها نداشته باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهکارهای مهار نقدینگی سرگردان در کشور بیان کرد: برای هدایت نقدینگی و کنترل شرایط، در مرحله اول باید جلوی رشد نقدینگی را گرفت و در مراحل بعد باید با مکانیزمها و مشوقهایی این نقدینگی را به سمت فعالیتهای اولویت دار برای کشور هدایت کرد.
خدابخشی با اشاره به حجم بالای منابع مورد نیاز برای تکمیل پروژههای عمرانی گفت: اگر دولت منابع را به سمت تکمیل پروژه های عمرانی هدایت می کرد ضمن جذب نقدینگی بخش خصوصی و مردم نیز از پروژه های قابل واگذاری و با توجیه اقتصادی استقبال میکردند.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: تیم اقتصادی دولت باید این حجم بالای نقدینگی را به شکل مناسبی توزیع کند و به فعالیت های مهم و موثر اختصاص دهد.
این مقام مسئول بی ثباتی اقتصاد کلان را ناشی از عملکرد های غلط در سالهای گذشته دانست و افزود: تحریمها کمترین تاثیر را در بیثباتی اقتصادی داشتند.
خدابخشی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر اصلاح ساختار در نظام بودجهریزی گفت: هم اکنون فرصت طلایی و بی نظیری برای اصلاحات ساختار اقتصادی و بودجه ریزی است.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم اصلاحات در ساختار بانکی و موسسات مالی و نظام بودجه ریزی یادآور شد: دولت پیشنهاداتی آورد و مجلس هم در شورای هماهنگی سران سه قوه تصویب کرد.
خدابخشی در پایان مطلب بر ضرورت اصلاحات همزمان ساختار بودجه ای و موسسات مالی و بانکها تأکید کرد. /
پایان پیام