عبدالکریم حسین زاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، در خصوص نقش احزاب در انتخابات استانی، اظهار داشت: برگزاری انتخابات را در راستای یک موضوع دوسویه میبینم زیرا از یک سو، مجلس قانونی را تصویب کرده و مردم نیز در سایه این قانون تدوین شده، آن را اجرا میکنند.
جامعه مدنی با لیستی رای دادن، حرکت خود در راستای تحزب را انجام داده است
نایب رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حرکت به سوی تحزب تک سویه و از بالا به پایین نیست، بیان کرد: جامعه مدنی حرکت خود در راستای تحزب را انجام داده است و اینکه مردم لیستی رای میدهند یکی از مظاهر گرایش مردم به تحزب است.
وی افزود: گرایش مردم به لیستی رای دادن در انتخابات مجلس و شورا مشهود است و در انتخابات ریاست جمهوری ائتلاف و کنار کشیدن افراد به نفع دیگری کاملا مبنای سیاسی و جبههای دارد و مردم نیز کاملا بر این موضوع واقف هستند، هر چند این اقدامات در راستای چهارچوبهای احزاب نیست.
پیش از حزبی شدن انتخابات، افراد به رای بدنه بیتوجهی میکنند
حسین زاده ادامه داد: پیش از ورود به اصلاح قانون، جامعه مدنی بر مبنای لیستها رای داده است اما در اینجا یک خلاء وجود دارد و آن این است که هیچ ضمانتی برای پایبندی افراد به لیستها و جبههها وجود ندارد.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی گفت: افراد در لیستهای مختلف انتخابات شورای شهر و مجلس قرار میگیرند و پس از رای آوردن، افرادی که پیروز انتخابات شدهاند، کمتر به بدنه ای که به آنها رای داده، پایبند هستند، اکنون که بدنه تمرین کرده و لیستی رای میدهد، حاکمیت نیز باید این گرایش جناحی را به سطح حزبی برسانند.
وی افزود: از طرف دیگر حاکمیت شرایط تحزب را به وجود میآورد تا اگر هر اقدامی رخ دهد، در چهارچوب حزب باشد تا احزاب به مردم پاسخگو باشند و آنها بر عمل کرد افراد تحت حمایت خود نیز نظارتی داشته باشند.
طرح اصلاح قانون انتخابات، رای جناحی را تبدیل به رای حزبی میکند
نایب رئیس فراکسیون امید مجلس گفت: حزبی شدن انتخابات، نظارت احزاب به افراد را به دنبال خواهد داشت و پایبندی افراد به تشکلهای حامی آنها را شاهد خواهیم بود و روند شکل گرفته اخیر در خصوص قانون انتخابات، رای جناحی را تبدیل به رای حزبی میکند و فرایند جامعه مدنی را ساختارمند میکند./
پایان پیام