رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس معتقد است خرید خدمات در آموزش و پرورش یعنی اجاره دادن دانش آموز و این سیاست مغایر با اصول 30 و 43 قانون اساسی است.

خرید خدمات در آموزش و پرورش یعنی اجاره دادن دانش آموز

حمیدرضا حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت  در خصوص وضع قوانین استخدامی معلمان که باعث فربه‌تر شدن نیروی دولتی می‌شود، گفت: برنامه ششم به این نکته صراحت دارد که دولت کوچک‌سازی شود اما به استثنای مدرسه و اگر دولت بر اساس قوانین مصوب مجلس مکلف به جذب یک عده اعم از نیروی نهضتی یا حق‌التدریس شود از آن سو تعدادی نیز بازنشسته می‌شوند؛ یعنی نیروهای جذبی جای بازنشسته‌ها را می‌گیرند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، خصوصی‌سازی مدارس را مغایر با اصول 30 و 43 قانون اساسی دانست و با انتقاد از ایده خرید خدمات افزود: خرید خدمات یعنی خصوصی‌سازی، سبک و ارزان سازی آموزش و پرورش، کاهش کیفیت آموزش و معلق کردن جایگاه معلم.

آموزش و پرورش در ایران از لحاظ برداشت جریبی وضعیت مناسبی ندارد

رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس استفاده از خرید خدمت را برای هنرستان‌ها و کارگاه‌ها که در آن دانش‌آموزان دوره‌ای دیده و مجددا به کلاس درس برمی‌گردند، مناسب دانست و تصریح کرد: اینکه مدرسه به بخش خصوصی داده شود و معلمی را با حقوق 500 هزار تومانی به دورترین روستاها بفرستند که نه بیمه باشد و نه امیدی به استخدام داشته باشد، جایگاه معلم را سست می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اسم این سیاست، خرید خدمات نیست بلکه رها کردن آموزش و پرورش است، افزود: ایران در میان کشورهای مختلف دنیا وضعیت مناسبی از لحاظ برداشت جریبی در ارتباط با  آموزش و پرورش ندارد در حالی که کشورهای پیشرفته‌ای همچون ژاپن و آمریکا پول خود را صرف مدرسه و آموزش و پرورش می‌کنند.

جمعیت 40 هزار نفری نیروی خرید خدمت

حاجی بابایی با بیان اینکه در حال حاضر 13 درصد جمعیت دانش‌آموزان در بخش خصوصی تحصیل می‌کنند، تصریح کرد: خرید خدمات به معنای خصوصی‌سازی و تخلف است؛ یعنی اجاره دادن دانش آموز که در هیچ کجای دنیا این کار را نمی‌کنند.

وی ادامه داد: معلمی که به روستا رفته و تدریس می‌کند به امید استخدام در آموزش و پرورش است؛ اکنون جمعیت نیروی خرید خدمات 40 هزار نفر شده که جلوی مجلس تجمع خواهند کرد.

رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید از خرید خدمات در آموزش و پرورش دست بردارد، گفت: ما معتقدیم دانشجویان نخبه و توانمند کشور که از طریق آزمون سراسری وارد دانشگاه فرهنگیان می‌شوند و چهار سال درس می‌خوانند و دوره می‌بینند، سر کلاس درس بروند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار