مشاور پارلمانی شهردار تهران از پیش بینی اختصاص اعتبارات مدیریت پسماند در لایحه 98 به محیط زیست انتقاد کرد و مدیریت پسماند را وظیفه شهرداری ها دانست.

بر اساس قانون مدیریت پسماند، وظیفه شهرداری‌ها است

داریوش قنبری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از اینکه در تبصره 6 بودجه سال 98 پیشنهاد اخذ هزار میلیارد تومان از عوارض کالاهایی که پسماند مخرب برای محیط زیست دارند، داده شده است، گفت: این هزار میلیارد تومان باید به صندوقی تحت عنوان صندوق محیط زیست واریز و  برای طرح‌های سوزاندن پسماند و تولید برق و مسائل مربوط به مدیریت پسماند هزینه شود.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون شهرداری‌ها متولی مدیریت پسماند هستند، افزود: این وظیفه به شهرداری‌ها محول شده بنابراین منابع مربوطه یعنی هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده در بودجه باید به شهرداری‌ها اختصاص یابد تا شهرداری‌ها در راستای فرآوری پسماند و تبدیل آن به برق و طرح‌های مدیریت پسماند هزینه کنند.

مشاور پارلمانی شهردار تهران ادامه داد: دستگاه‌های متولی و دستگاه‌هایی که بر اساس قانون این کار به آنها محول شده با آنچه که در لایحه بودجه سال 98 آمده فاصله زیادی دارند و ما این نگرانی را داریم که سازمان محیط زیست با توجه به اینکه وظیفه‌ای در این راستا ندارد نتواند از این منابع در راستای مدیریت پسماند استفاده کند بنابراین این مبلغ باید به شهرداری‌ها بازگردانده شود.

مدیریت پسماند در بودجه سال 97 به شهرداری‌ها واگذار شده بود

قنبری با یادآوری اینکه مدیریت پسماند در بودجه سال 97 به شهرداری‌ها واگذار شده بود، یادآور شد: در بودجه سال 97 هزار میلیارد تومان برای مدیریت پسماند پیش‌بینی شد اما متأسفانه اختصاص نیافت.

وی موضوع مدیریت پسماند را بسیار جدی دانست و تصریح کرد: مدیریت پسماندهای بیمارستانی به ویژه در کلانشهرها  نمود بیشتری دارد، پسماندهای بیمارستانی عفونی بوده و بیماری‌های واگیر را منتقل می‌کنند بنابراین اگر به شکل مناسب و بر اساس قواعد و اصول مربوطه دفن و مدیریت نشوند، احتمال انتقال بیماری‌های به شهروندان وجود داشته و این خطری جدی است که باید مورد توجه قرار گیرد و برای مدیریت آن مبالغی در شهرداری‌ها قرار داده شود.

مشاور پارلمانی شهردار تهران ادامه داد: البته باید از روش‌های علمی پیشرفته‌ای برای مدیریت پسماند استفاده شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار