به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در آخرین روز سفر کاری خود به استان سیستان و بلوچستان، امروز (شنبه 8 دی ماه) در نشستی با استاندار سیستان و بلوچستان راهکارهای عملی برای حل مسائل و مشکلات استان به ویژه در حوزه فرهنگ را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
در این نشست حجت الاسلام والمسلمین احمد مازنی با اشاره به سفر دو هیات از کمیسیون فرهنگی مجلس به استان سیستان و بلوچستان و حضور هیات اول در زاهدان، زابل و زهک و هیات دوم در چابهار عنوان کرد: اطلاعات بسیار خوبی در این سفر از وضعیت استان به ویژه در حوزه فرهنگی به دست آوردیم که مقرر شد مدیران و مسئولان استانی در قالب پیشنهاداتی مشخص، موارد را در حوزه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، صداوسیما، ورزش و جوانان و سایر بخش های فرهنگی، مکتوب و به کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه دهند تا تک تک این موارد با حضور وزرا و مسئولان فرهنگی پیگیری و به مرحله اجرا برسد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر در فصل بودجه قرار داریم که قطعاً در این میان اولویت های سیستان و بلوچستان را در نظر خواهیم داشت، افزود: متاسفانه یکی از مسائلی که در معرفی استان به وجهه سیستان و بلوچستان صدمه وارد کرده است، معرفی دور از واقعیت مردم این استان در آثار سینمایی و تلویزیونی است که این چهره دور از واقعیت شبیه به چهره ایران در عرصه بین المللی است که با وجود مبارزه با تروریسم، خود تروریسم خوانده می شود.
مازنی اظهار کرد: اینکه مردم بلوچ خود را از سایر اقوام ایرانی تر می دانند، یک ظرفیت است. پیش از این، این ادعا را از کردها شنیده بودم، این مسئله نشان از تعصب آنها نسبت به ایران دارد و بسیار بهتر از این است که اقوام خود را جدای از ایران و حتی جدایی طلب بخوانند، لذا از این ظرفیت مهم باید در استان استفاده شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به بودجه 0.6 درصدی بخش فرهنگ در قیاس با سایر حوزه ها عنوان کرد: در لایحه بودجه سال آینده نیز رقمی در همین حدود برای بخش فرهنگ در نظر گرفته شده که با این ارقام باید گفت هیچ کار و امور فرهنگی در کشور پیش نخواهد رفت.
در ادامه این جلسه طیبه سیاوشی شاه عنایتی نیز عنوان کرد: پیش از سفر به استان سیستان و بلوچستان احساس می کردم فضای امنیتی بر استان غلبه داشته باشد، ولی به هیچ عنوان اینطور نبود و خواسته اصلی مردم رسیدگی به اوضاع فرهنگی بود که با حفظ همین فرهنگ، مردم بسیاری از مشکلات و کمبودها را در استان تاب آورده اند.
وی حضور بانوان سیستان و بلوچستانی در عرصه های اجتماعی را چشمگیر و امیدوارکننده توصیف و اظهار کرد: امیدواریم بیش از این شاهد این حضور پررنگ در عرصه های مختلف باشیم.
علیرضا ابراهیمی دیگر عضو کمیسیون فرهنگی حاضر در جلسه نیز به ضرورت پیوند میان اقوام مختلف در استان تاکید و اظهار کرد: باید با حاکم شدن یک نگاه فرهنگی در استان این پیوند عمیق تر شود، چرا که با همین نزدیکی هاست که سرمایه گذار و گردشگر در استان جذب و در این شرایط خشکسالی فقط از این طریق می توان به شکوفایی استان کمک کرد.
علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان نیز در این نشست، حضور 3 روزه اعضای کمیسیون فرهنگی در استان سیستان و بلوچستان را متمایز با سایر مسئولان خواند و ضمن تقدیر و تشکر از این سفر موثر عنوان کرد: با وجود تمام اقداماتی که در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی طی چند سال گذشته در استان صورت گرفته، اما به دلیل حجم بالای عقب ماندگی استان این میزان رسیدگی کافی به نظر نمی رسد و نیازمند یک تلاش جهادی است که البته امیدواریم در سفر پیش روی معاون اول رئیس جمهور به استان بسیاری از موارد و مسائل استان مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این نشست احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان عدم توجه به حوزه فرهنگ را موجب بی اثر شدن برآیند کاری در سایر حوزه ها دانست و گفت: اگر بخواهیم هر اقدامی اثر مطلوب خود را داشته باشد باید به پیوست فرهنگی آن توجه شود و جنبه فرهنگی آن را در نظر بگیریم.
وی تاکید کرد: ما در استان سیستان و بلوچستان با وجود عمق محرومیت بالا، فقط دو درخواست داریم؛ نخست اینکه مصوبات سفر استانی مسئولان ارشد نظام اجرایی شود، که اگر همین مصوبات محقق شود، بسیاری از مشکلات مردم حل خواهد شد و دیگری اینکه همه دستگاه ها به استان کمک کنند تا سیستان و بلوچستان حداقل در شاخص های توسعه به میانگین کشوری نزدیک شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با یادآوری اینکه در حال حاضر سرانه آموزش استان 3.2 متر در قیاس با 8 متر میانگین کشوری است، گفت: سرانه فضای فرهنگی و هنری استان نیز 0.1 سایر استان ها است و این آمار، آمار شهرها و نقاط برخوردار است، چرا که برخی مناطق هیچ فضایی برای ارائه در استان ندارند.
موهبتی با بیان اینکه هنوز مصوبه توسعه محور شرق در استان سیستان و بلوچستان که در زمان دولت مهندس میرحسین موسوی به تصویب رسیده بود، اجرایی نشده است، گفت: متاسفانه هنوز که هنوزه برای این پروژه ردیف اعتباری مشخص نشده امروز نیز که بحث توسعه سواحل مکران مطرح است، عددهای بزرگی برای آن مطرح می شود ولی تاکنون برای این پروژه نیز ردیفی مشخص نشده، که البته وعده آن برای بودجه سال آینده داده شده است.
وی با تاکید بر اینکه مردم این دیار فرهنگی غنی با قدمت تاریخی بالایی دارند، گفت: همین فرهنگ موجب شده که با وجود همجواری با افغانستان و در آسیب بودن جغرافیایی ترانزیتی مواد مخدر شاهد فضای ناامنی در استان نباشیم.
استاندار سیستان بلوچستان با بیان اینکه در حوزه فرهنگ نمی توان انتظار بالایی از دولت داشت، چرا که فقط 10 درصد بودجه های فرهنگی در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: متاسفانه در این حوزه شاهد موازی کاری هستیم و ما برای اینکه بتوانیم در استان گامی برداریم، باید نیازهای اولیه استان را تامین و پس از آن به مسائل فرهنگی بپردازیم./
پایان پیام