محمدمهدی زاهدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، در واکنش به اظهارات روحانی رئیسجمهور در جمع مدیران ارشد، گفت: اظهارات آقای رئیس جمهور در جمع استانداران و فرمانداران نقطه شروع مثبتی برای تحولات رو به جلو خواهد بود و در صورتیکه آقای روحانی به آنچه اعلام داشته است، جامه عمل بپوشاند شاهد فصل جدیدی از همبستگی، مقاومت ملت و حاکمیت در مقابل توطئه های غرب به سرکردگی آمریکا خواهیم بود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود اقتصاددان در بدنه دولت و مجلس، تصریح کرد: رئیس دولت باید در تغییرات پیش روی تلاش نماید از اقتصاددان های برجسته و انقلابی در دولت استفاده نماید. زیرا یکی از دلایل عدم موفقیت دولت در طول ۵ سال گذشته تکیه به مدیران فرسوده و بیانگیزه است که توان مدیریت در شرایط سخت را ندارند.
رئیس مجمع صنفی اساتید کشور، عدم استفاده از تجربه و دانش دانشگاهیان را دیگر نقطه ضعف دولت دانست و افزود: دولتمردان برای حل مسائل از ظرفیت اساتید و نخبگان کشور استفاده نمایند و دستگاه های اجرایی کرسیهای مسئلهیابی و حل مسئله را با حضور اعضای هیأت علمی دانشگاه ها راه اندازی نمایند.
زاهدی به رئیس جمهور پیشنهاد داد: معاون اول خود را مأمور و متمرکز بر مدیریت ستاد فرماندهی اقتصادمقاومتی نماید و سایر مسئولیتهای اجرایی معاون اول را تفویض نماید.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین به رئیسجمهور پیشنهاد داد برای نمایش تغییر استراتژی دولت در مقابله با تحریم ها و توطئه های بدعهدان، آرایش جدیدی در تیم سیاست خارجی و اقتصادی شکل دهد و متناسب با رویکرد جدید، تیم دیپلماسی قوی و انقلابی انتخاب نماید که نماد گفتمان انقلاب اسلامی و مظهر مقاومت ملت بزرگ ایران و ایستادگی در برابر زیاده خواهی های استکبار باشد.
رئیس مجمع جهانی تقریب نخبگان جهان اسلام، یادآور شد: تغییر استراتژی دولت از تکیه بر حوزه سیاست خارجی به حوزه اقتصادی یک ضرورت است. متأسفانه نمی توانیم به عملکرد مجلس و نمایندگان در حوزه نظارت و قانونگذاری و ارائه تحلیل های درست و به موقع در حوزه اقتصادی نمره قابل قبولی داد زیرا امروز درحالی برخی نمایندگان از سیاستهای پولی و ارزی بانک مرکزی و دولت انتقاد می کنند که چندین ماه قبل در قبال برخی تصمیمات اشتباه بانک مرکزی یا سکوت کردند و یا همراهی نمودند.
زاهدی با اشاره به موضوع کاهش سود سپرده های بانکی و اثرات مخرب آن بر اقتصاد کشور به دلیل عدم اتخاذ تمهیدات و زیرساخت های مورد نیاز، گفت: این تصمیم اشتباه موجب گردید که حجم زیادی پول از بانکها خارج شود و این حجم نقدینگی سرگردان در هر حوزه ای که وارد شد ایجاد حباب کرد. حبابهای ایجاد شده در زمستان سال ۹۶ در بازار سکه، طلا و ارز و بعدها در حوزه مسکن از همین موضوع نشأت گرفت، چراکه در آن زمان اصلا بحث خروج آمریکا از برجام و یا تحریم های جدید مطرح نبود.
این استاد دانشگاه با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی در عرضه بی حساب و کتاب سکه در بازار به بهانه تعدیل قیمت و توازن عرضه و تقاضا گفت: از همان ابتدای عرضه، متاسفانه سکه با نرخهای غیرواقعی و بدون ساز و کار کارآمد ارائه شد و موجب توزیعِ رانتی به برخی از افراد شد و همانطور که در گزارشات نهادهای نظارتی آمده است این حجم عرضه سکه، نامتعارف بوده و خریداران آن تعدادی سودجو و فرصت طلب بوده اند که تعدادشان به پنجاه نفر می رسد.
زاهدی عرضه ی این حجم سکه را موجب کاهش پشتوانه های بانک مرکزی و به تبع آن کاهش ارزش پول مالی در برابر سایر ارزهای رایج دانست.
زاهدی یکی از عوامل ایجاد بحران اقتصادی در چند ماه اخیر را ورود برخی نهادهای دولتی و شبه دولتی در خرید ارز و تبدیل بخشی از دارایی های خود به ارز به جای سرمایه گذاری در بخشهای مولد دانست که خود عاملی در جهت شدت تقاضای سفته بازی در بازار شده است.
زاهدی با ابراز نارضایتی از عملکرد رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد، گفت: مهمترین مشکل شرایط فعلی وجود رانت قانونی حاصل از اختلاف نرخ ارز رسمی و غیر رسمی است. وی با اشاره به عدم نظارت دقیق بانک مرکزی به اعطای ارز ۴۲۰۰ تومان اعلام داشت که ریشه ی بسیاری از مشکلات ارز این است که بانک مرکزی با تعیین غیر اقتصادی نرخ ۴۲۰۰ تومانی، تکلیف قیمت ارز را به کوچه و پس کوچه ها سپرد. وی عدم تعدیل قیمت ارز با نرخ های واقعی را بخشی دیگر از مشکلات فعلی بازار دانست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم، اصلاح ساختار بانک مرکزی و استقلال آن از دولتها را یکی از الویت هایی دانست که باید مجلس و دولت محترم در این راستا قدم بردارند./
پایان پیام