به گزارش خبرگزاری خانه ملت،برنامه «رویداد» رادیو گفت و گو با موضوع نگاهی به آخرین وضعیت دو تابعیتی ها در مجلس و با حضور جواد کریمی قدوسی عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی آنتن شد.
جوادکریمی قدوسی با بیان اینکه یکی از برجسته ترین کارهای موثر فنی برای نظارت توسط مجلس،تحقیق و تفحص درباره همه موضوعات کشور است،اظهار داشت:رای به تحقیق و تفحص همانند روند قانونگذاری مجلس است و دراین صورت هئیت تحقیق و تفحص یکسال زمان دارد تا بر روی آن موضوع تحقیق کند و همه درها باید براین کمیته باز باشد و حتی قوه قضائیه و نهادهای دیگر هم باید همکاری کنند.
وی با بیان اینکه طرح تحقیق و تفحص را از مدیران و مقامات دو تابعیتی با قید همسر و فرزندان شان منحصر کردیم،گفت:تحقیق و تفحص فقط روی مقامات و مدیران بود و حتی به کارمندان و افراد عادی مطلقا کاری نداشتیم.
عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید براینکه دو تابعیتی ها در حوزه مقامات را نوعی نفوذی مسلم و مسجل می دانیم، تصریح کرد:در قوانین کشورهایی که به فردی تابعیت می دهند،باید به مبانی فکری و امنیتی آن کشور التزام عملی بدهد و قسم نامه یاد کند تا به اصول و قانون اساسی آن کشور وفادار باشد.باید با سرویس های اطلاعاتی آن کشور همراه باشد و افکار فرهنگی و سیاسی آن کشور را درجای دیگری که زندگی می کند،پیاده کند.بنابراین این فرد می شود یک نفوذی سازمان یافته ای که تعریف شده است. بخصوص در مورد کسانی که بدانند در کشورشان جایگاه و مقامی دارند، بیش از افراد عادی به آن ها توجه می شود.
وی در رابطه با نتیجه این تحقیق و تفحص،اظهارداشت:یکسال بر این موضوع کار کردیم، گزارش در رسانه ها منتشر شده و دو هفته دیگر از تریبون مجلس قرائت می شود و پیش بینی کردیم که باید قوانین کشور اصلاح شود.
کریمی قدوسی متذکر شد:قانون ضمن اینکه اکنون مانع می شود و اذن نمی دهد کسی که دوتابعیتی است در قوانین مدنی دارای جایگاه و سمتی باشد ولی بازدارنده نیست؛ما پیشنهادی دادیم که جنبه بازدارندگی و جرم انگاری برای مسئولین و مقامات داشته باشد.
وی در رابطه با روند تحقیق و تفحص اذعان داشت:با تمام وزارتخانه ها و سازمان های دولتی و دانشگاهها مکاتبه کردیم که خوداظهاری داشته باشند؛ولی متاسفانه آمار خوبی بدست ما نرسید،ضمن اینکه ما مطلع بودیم به خصوص در وزارتخانه ای مثل وزارت نفت، به دلیل سبقه کار تخصصی شان با کشورهای اروپایی مثل انگلیس، ولی یک نفر هم به ما اسم ندادند./
پایان پیام
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: سر جمع نسبت به استعلام ما منهای نهاد ریاست جمهوری، بین 10 تا 20 نفر اسم دادند و این قابل قبول نبود ولی از فضاهای دیگر ما قریب به 300 تا اسم به دست آوردیم.
وی خاطر نشان شد: در تحقیق و تفحص، گزینشی اقدام نکردیم حتی تعدادی هم در مجلس قبل دوتابعیتی داشتیم ولی از مجلس فعلی، اسمی را در لیست نداریم.
کریمی قدوسی درباره اقداماتی که قرار است نسبت به گزارش کمیته تحقیق و تفحص صورت پذیرد، گفت: ضمن اینکه قانونا می توانیم اسامی را منتشر کنیم ولی چون تبعات انتشار زیاد است کمیته به این نتیجه رسید که اسامی را فقط در اختیار دستگاه قضایی قرار دهد.