احمد علیرضا بیگی درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، شوراها را رکن مهم تحقق حاکمیت و اراده مردم در نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: نخستین انتخابات شوراهای اسلامی کشور در سال 1377 برگزار و نخستین شورا نیز در سال 78 تشکیل شد؛ شوراها از ابتدای فعالیت با چالش های متعددی مواجه بودند و انتظار نمی رفت بتوانند انجام وظیفه کنند و چالش های پیش رو را از میان بردارند.
شوراها تا حدودی توانسته اند مسیر تکامل و پختگی را طی کنند
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه شوراها تا حدودی توانسته اند مسیر تکامل و پختگی را طی کنند، افزود: هر چند شوراها تا حدودی توانسته اند مشکلات سد را مرتفع کنند اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله دارند.
شوراها به قابلیت و کارایی خود توجه چندانی ندارند
وی با انتقاد از اینکه شوراها به قابلیت و کارایی خود توجه چندانی ندارند، تصریح کرد: اغلب اوقات آنها صرف مسائل حاشیه ای می شود و کارکردهای سیاسی که بر عملکرد آنها مترتب است و همچنین تصمیم گیری هایی که خارج از شورا برای آنها انجام می شود نیز مشکلاتی را برای آنها به وجود آورده و آنها را آزار می دهد و شاهد این نوع کارکرد در برخی از شوراهای اسلامی شهرهای مختلف به ویژه پایتخت هستیم.
دولت از توان و ظرفیت شوراها برای پیشبرد امور و کاهش بار مسئولیت خود استفاده نمی کند
این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه دولت از توان و ظرفیت شوراها برای پیشبرد امور و کاهش بار مسئولیت خود استفاده نمی کند، ادامه داد: دولت باور و اعتقادی به توان شوراها ندارد.
علیرضا بیگی تصریح کرد: سهم شهرداری ها از ارزش افزوده که باید از طریق شوراهای برنامه ریزی استان در اختیار آنها قرار گیرد مشابه رفتاری است که در مورد سهم شهرداری ها از بودجه دولتی اتفاق می افتد و این موضوع وسیله ای برای تنظیم روابط دولت با شهرداری ها قرار می گیرد یعنی اگر شهرداری ها بر اساس اراده دولت کار انجام داده اند واگذاری ها آسان تر انجام خواهد شد و اگر نسبت به این موضوع بی توجهی کردند با مشکلاتی مواجه خواهند شد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دهم، افزود: دولت به تکالیف قانونی خود در قبال سهم خود از حمل ونقل عمومی عمل نمی کند و متاسفانه چندین است این سهم پرداخت نشده است و تحول چندانی در این رابطه در شهرها رخ نداده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مشکلاتی در نرم افزارهای قانونی وجود دارد که در انتخابات شورای شهر یزد خود را نشان داد و علی رغم وجود قانون در این خصوص تعارضی که با نظارت استصوابی شورای نگهبان رخ داد سبب ارجاع موضوع به مجمع تشخیص مصحلت نظام شد که ما منتظر اعلام نظر شورای نگهبان هستیم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دهم، با تاکید بر لزوم افزایش اختیارات شوراها از سوی دولت، تصریح کرد: به طور قطع در آینده ای نه چندان دور این مهم باید از سوی دولت تحقق یابد و مدیریت ها و مسئولیت ها به مردم واگذار شده و سهم بیشتری جهت مدیریت شهرها و روستاها برای مردم قائل شویم تا دولت نیز بتواند به 5 وظیفه خود که همانا امنیت، آموزش و پرورش، بهداشت، اشتغال و مسکن است بیشتر بپردازد.
طرح جامع مدیریت شهری و روستایی تحولی عظیم و انقلابی اساسی در ساختار اداری کشور ایجاد می کند
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه طرح جامع مدیریت شهری و روستایی که بررسی آن در کمیسیون شوراها در حال انجام است تحولی عظیم و انقلابی اساسی در ساختار اداری کشور ایجاد می کند، گفت: بررسی این طرح باید با مطالعه تکمیلی، استفاده از تجارب سایر کشورها و همچنین انطباق آن با قانون اساسی انجام شود./
پایان پیام