به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای ارتباط بی واسطه و مستمر با مردم، به انعکاس اقدامات، فعالیت ها، مواضع و دیدگاه های خود در شبکه های اجتماعی می پردازند.
علاءالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد و اشترینان و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در آخرین پست اینستاگرامی خود تحلیلی از انتصاب جان بولتن در کاخ سفید منتشر کرد.
|
وی در پستی دیگر عنوان کرد: ملاک سیاستگذاری آمریکاییها تامین منافع اسرائیل است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، تاکید دارد که خروج آمریکا از مجمع حقوق بشر در جهت تامین منافع رژیم صهیونیستی است. سهشنبه هفتم فروردین نود و هفت علاءالدین بروجردی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به تهدید آمریکا مبنی بر خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به دلیل صدور پنج قطعنامه علیه اسرائیل، گفت: آمریکاییها یک ملاک برای خود تعریف کردند که در خلال آن بتوانند منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی تامین شود. غیر از این موارد هیچ ملاکی دیگر را برای تحقق حقوق بشر قبول ندارند. نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه با اقدامات آمریکاییها و رفتارهای خصمانه اسرائیل علیه فلسطینیان مظلوم سیاستهای حقوقبشر به سُخره گرفته شده و آنها نماد ضد حقوق بشر در جهان شناخته شدهاند. بروجردی معتقد است: آمریکاییها به صورت علنی و همه جانبه و افسارگسیخته به حمایت از سیاستهای رژیم صهیونیستی پرداختند. انتقال سفارتخانه آمریکا و پایتخت رژیم صهیونیستی به قدس نیز از جمله موارد مطرح است. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: به نظر میرسد خروج آمریکا از مجمع حقوق بشر در مجموع سیاستگذاری آمریکا در جهت منافع رژیم صهیونیستی تحول فوقالعادهای رخ نخواهد داد.
به گزارش خبرگزاری خانهملت؛ ایالات متحده آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی تهدید کرد که از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج خواهد شد. نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز گفته است: وقتی که شورای حقوق بشر سازمان ملل به شکلی جانبدارانه با اسرائیل رفتار میکند و بدتر از کره شمالی، ایران و سوریه با اسرائیل برخورد میکند، این شورا به خودی خود از شایستگی ساقط میشود. گفتنی است؛ شورای حقوق بشر سازمان ملل اخیرا بار دیگر اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی در حق فلسطینیان را محکوم کرده و در نشست روز جمعه خود 5 قطعنامه علیه اقدامات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان صادر کرد.
|
بروجردی همچنین میلاد امام جواد (ع) را تبریک گفت.
|
غلامرضا تاجگردون نماینده مردم گچساران و باشت و رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، در توضیح تصویر زیر نوشت: خیابان بلادیان دوگنبدان. شهردار محترم اگر همین کار بد و زشت یعنی سبد انداختن بالای این بنای زیبا را نگیرید من از کارفرما خواهش می کنم جلوی ادامه کار را بگیرد. نمیشود این کار ارزشمند را با همان شیوه قبل مدیریت کرد.
|
فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک و رئیس کمیسیون انرژى مجلس، گزارشی از فعالیت های اخیرش منتشر نمود.
|
وی در پستی دیگر مطرح کرد:
-در سال های قبل در مجلس و در دولت دهم قانونی مصوب شده بود که تصویب الگوهای قراردادهای نفتی باید به پیشنهاد وزارت نفت و تصویب هیات دولت انجام شود، یعنی اینجا عملا دست مجلس کوتاه می شود و هیچ نقشی نمی تواند ایفا کند.
-موضوعات اقتصادی، امنیتی، فرهنگی، سیاسی و حاکمیتی و سرزمینی باید درالگوی قراردادهای نفتی لحاظ می شد.
-براساس بررسی ها در آخرین جلسه با وزیر نفت در جدول ظاهری زمان بندی قرارارداد توتال مشکلی وجود ندارد.
در سند جامع آب تامین آب شرب، آب صنعت و کشاورزی در تمامی مناطق و حقابه ها مشخص می شود، محیط زیست به عنوان یک اولویت و ضرورت قرار می گیرد و استان هایی همانند استان های جنوبی از این شرایط بحرانی که ریزگرد یکی از معضلات آنها است، خارج می شوند.
-همانگونه که یک شرکت ملی نفت قوی در حوزه اوپک، حوزه بین المللی، داخلی و ماموریت های عملیاتی نیاز است به یک شرکت ملی گاز توانمند نیز مانند شرکت نفت نیازمند هستیم.
-کمیسیون انرژی مجلس سعی کرده به دور از رفتارهای احساسی، حزبی، جناحی، سیاسی و رقابت های بین قوا منافع ملی را به عنوان ضرورت در اقدامات خود حاکم کند.
|
محمد دامادی نماینده مردم ساری و میاندورود، با انتشار پستی درگذشت مادر شهیدان رمضانپور را تسلیت گفت.
|
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده مردم شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به استعفای شهردار تهران گفت: به نظر من واقعا استعفای آقای نجفی پشت پرده و فشار بیرونی ندارد. چون ایشان واقعا بیمار هستند و به همین دلیل مسئولیتهای سنگین را نمیتوانند بپذیرند. به همین دلیل بنده هم گلایهای از ایشان دارم که چرا باوجود شخصیت اخلاقمداری که دارند و از بیماریهای خود اطلاع داشتند، این مسئولیت را از همان ابتدا قبول کردند.
استعفای شهردار تهران و اینکه چه دلیلی باعث ادامه ندادن کار «محمدعلی نجفی» شده است، نقل هر محفل خبری و غیر خبری است. در این میان هرکس نظر خود را بیان میکند. یکی از فشارهای سیاسی به دلیل حواشی مراسم برج میلاد در روز بزرگداشت روز زن سخن میگویند و برخی نیز از فشارهای بیرونی که به خاطر افشای فسادها بر شهردار تهران اعمالشده است. هرچند محمدعلی نجفی مدتی پیش در متن نامه استعفای خود دلیل ادامه ندادن کار در مدیریت شهری را بیماری ذکر کرده بود اما این دلیل از نظر برخی تنها بهانهای به شمار میآمد.
بسیاری اعتقاد داشتند، ازآنجاییکه قرار بود راه فساد در شهرداری تکرار نشود و جلوی افراد سوءاستفاده گر برای همیشه بسته شود، دلیلی شد تا شهردار تحتفشار عوامل بیرونی مجبور به استعفای شود. در این میان هرچند برخی این استدلال را نمیپذیرند و دلیل اصلی استعفا را همان بیماری ذکر شده در متن نامه میدانند.
غلامعلی جعفر زاده، نماینده مردم رشت در مجلس در گفتوگو با رویداد۲۴ به دلیل استعفای شهردار تهران اشاره کرد و به گفت: زمانی که آقای نجفی شهردار انتخاب شد، من بسیار تعجب کردم. چون من در جلسهای که ایشان متن استعفای خود را از سازمان میراث فرهنگی قرائت کردند، حضور داشتم و خاطره تلخی دارم.
او ادامه داد: در آن جلسه، آقای نجفی به بیماریهای بسیاری که مبتلا بودند را نام بردند. اتفاقا بنده درهمان جلسه به شوخی گفتم، با استناد به این فیلم که ضبط میشود انگار ایشان دیگر قصد کار ندارند. چراکه با وضعیت ایشان دیگر جایی مسئولیتی به ایشان نمیدهد.
وی افزود: شورای شهر ابتدا باید این امر را در نظر میگرفت. چطور امکان داشت آقای نجفی که مجموعهای از بیماری را برای خود نام بردند و راست هم گفتند، همه آنها در مدتی نهچندان طولانی درمان شده باشد و بهسلامت کامل رسیده باشند.
جعفر زاده اشاره کرد: به نظر من واقعا استعفای آقای نجفی پشت پرده و فشار بیرونی ندارد. چون ایشان واقعا بیمار هستند و به همین دلیل مسئولیتهای سنگین را نمیتوانند بپذیرند.
|
وی در پست هایی دیگر تصاویری از حاشیه اجلاس بین المجالس جهانی به اشتراک گذاشت.
|
|
|
|
|
سید فرید موسوی نماینده مردم شریف تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم شورای اسلامی، در اینستاگرام شخصی اش نوشت: مقام معظم رهبری در سخنان امسال خود در حرم رضوی نیز برای چندمین بار بر لزوم استفاده از ظرفیت جوانان در توسعه و برای برونرفت از بحرانهای کشور تاکید کردند. امید دارم تاکیدات ایشان سرانجام با اقدام عملی مسئولین پاسخ داده شود و به شعارها و تاییدات بیعمل پشت تریبونها و بر روی بیلبوردها بسنده نشود.
|
على اصغر یوسف نژاد نماینده مردم سارى و میاندورود در مجلس شوراى اسلامى، از ورود سالانه بیش از ۱۰ میلیون مسافر نوروزی به استان مازندران خبر داد و گفت: مهمترین موضوع در نوروز امسال ارتقای #ایمنیراههای ورودی به استان است.
علیاصغر یوسفنژاد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تشکیل جلسات ستاد نوروزی در سطح استان مازندران برای استقبال از مسافران در آستانه سال جدید، اظهار کرد: با توجه به اینکه سالانه بیش از 10 میلیون مسافر نوروزی به استان مازندران سفر میکنند و پس از خراسان رضوی، مازندران #رکوردار بیشترین #مسافر_نوروزی است تدابیر ویژهای برای استقبال از مسافران نوروزی ضرورت دارد.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدامات مهمی در سطح کشور از سوی ستادهای نوروزی به منظور خدماترسانی و رفاه مسافران در حال انجام است، افزود: اقدامات شبانهروزی و طاقت فرسای دستگاههای متولی از جمله #پلیس، #راهداری، اوژانس، هلالاحمر و سایر نهادهای خدمات رسان در ایام نوروز بسیار گسترده است که جای تقدیر و قدردانی دارد.
وی ادامه داد: یکی از نکاتی که باید در سفرهای نوروزی مسافران باید در نظر داشته باشند، ایمنی سفر و لذت بردن از مسیر است که متأسفانه در این زمینه فرهنگسازی مناسبی صورت نگرفته و مسافران نوروزی فقط به دنبال زود رسیدن به مقصد هستند.
یوسف نژاد مسیرهای منتهی به شمال کشور به ویژه محور هراز و چالوس و فیروزکوه را سه محور حادثه خیز و خطرآفرین برشمرد و افزود: البته طی یکی دو سال گذشته اقدامات بسیار مناسبی برای ارتقای ایمنی محورهای مختلف از جمله هراز و چالوس صورت گرفته که انتظار داریم با رعایت مسافران نوروزی امسال شاهد آمار کاهش تصادفات جادهای باشیم.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس اظهار امیدواری کرد با چهاربانده شدن محورهای هراز و ارتقای ایمنی در این محور و سایر محورهای مواصلاتی به استان مازندران، اثرات آن در کاهش آمار تصادفات جادهای نمایان شود.
|
وی همچنین از حضورش در یکصدوسیوهشتمین کنفرانس بینالمجالس جهانی نوشت.
وی در این کنفرانس مطرح کرد: گستردگی پدیده مهاجرت بینالمللی باعث شده تا مهاجرت در بُعد بینالمللی از حساسیت خاصی برخوردار گردد.
مقوله مهاجرت بینالمللی طی چند دهه اخیر به ویژه طی سالهای گذشته به علت افزایش وسعت و دامنه آن و تاثیر این پدیده بر ابعاد مختلف زندگی انسانی به یکی از مسائل مهم بین المللی تبدیل شده است؛ تقریبا ۲۵۰ میلیون مهاجر بینالمللی در کشورهای جهان اعم از مبداء ترانزیت و مقصد حضور دارند. در میان این کشورها جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در منطقه دارای هر سه خصوصیت مبداء، ترانزیت و مقصد مهاجرت است.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی افزود: گستردگی پدیده مهاجرت بینالمللی و پیوند آن با مباحثی مانند امنیت ، توسعه و تغییرات آب و هوایی باعث گردیده تا مهاجرت در بُعد بینالمللی، منطقهای و ملی از حساسیت و توجه خاصی برخوردار گردد.
عضو کمیسیون شوارها و امور داخلی مجلس بیان کرد: مهاجرت بینالمللی پدیدهای فرامرزی و در عین حال متاثر از سیاست ملی، منطقهای و بین المللی کشورها است. از این رو توسعه همکاریها و بسط صلح در زمینه جلوگیری از بروز بحرانهای سیاسی و مهاجرتی در سطوح منطقهای و بینالمللی امری اجتناب ناپذیر است. باید تلاش نمود تا ضمن کاهش معضلات و مشکلات ناشی از این پدیده از فرصت های ایجاد شده به ویژه در زمینه توسعه کشورهای مبداء و مقصد به بهترین نحو بهره برداری کرد.
وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور مبداء، ترانزیت و مقصد مهاجرت همواره بر ضرورت برخوردی متوازن ، اصولی و فارغ از جهت گیری های سیاسی با پدیده مهاجرت تاکید داشته است. در این زمینه توجه بیشتر کشورهای توسعه یافته و مجامع بین المللی به علل ریشه ای مهاجرت بین المللی و ترغیب کشورها و سازمان های مذکور به اتخاذ سیاستهایی برای توسعه بیشتر و سریعتر کشورهای در حال توسعه از اهمیت بالایی برخوردار است.
|
|
روح الله حضرت پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، پست زیر را در صفحه خود در اینستاگرام منتشر نمود.
|
علی اسدی نماینده مردم شهرستان شهربابک در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اختصاصی شدن درآمد معادن در سال 97، گفت: در سال های گذشته حقوق دولتی معادن و بهره مالکانه معادن که به حساب خزانه واریز می شد ، در بودجه عمومی کشور غرق می شد، اما در سال 97 بودجه معادن جدا و اختصاصی شد و در ردیف خاصی قرار گرفت. عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر به اندازه سهم های واریزی هر معدن به حساب خزانه بار دیگر این درآمدها در بخش معدن هزینه شود، مشکلاتی که اکنون در بخش زیرساخت، اکتشاف و توسعه وجود دارد، رفع می شود. همان توسعه و اکتشافی که پیش از انقلاب اتفاق افتاده بهره برداری می شود نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه پس از انقلاب در بخش توسعه و اکتشاف در معادن مشکل داشته ایم، ادامه داد: تقریبا در حال حاضر در بخش معدن از جیب می خوردیم و همان توسعه و اکتشافی که پیش از انقلاب اتفاق افتاده بهره برداری می شود. وی با اشاره به اینکه بهترین و بیشترین اشتغال می تواند در بخش معدن ایجاد شود، یادآور شد: شرط گسترش اشتغال در معادن این است که توسعه و اکتشاف را همراه با بهره برداری قرار دهیم، چراکه در حال حاضر منابع سرمایه گذاری در کشور کم داریم. ورود سرمایه گذارارن داخلی و خارجی به داخل معادن باید تسهیل شود اسدی کرم افزود: معادن بزرگ به سرمایه های بزرگ احتیاج دارند و برای سرمایه گذاری های برزرگ باید سرمایه های خارجی وارد کشور شوند. وی با تاکید بر اینکه ورود سرمایه گذارارن داخلی و خارجی به داخل معادن باید تسهیل شود، ادامه داد: ما در حال حاضر واقعا در بخش ورود سرمایه گذارارن به معادن مشکل داریم، چراکه قانون هایی که نوشته ایم راه را برای ورود سرمایه گذاران داخلی هموار نکرده است. هر سرمایه گذاری وارد می شود در سیستم پیچیده اداری غرق می شود عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: روشی را پیش گرفته ایم که هر سرمایه گذاری وارد می شود در سیستم پیچیده اداری غرق می شود و پس از مدتی عقب نشینی می کند و حاضر به ورود سرمایه اش به کشور نمی شود، لذا این ورود باید تسهیل شود و سیستم اداری روان شود، چراکه اشتغال زیادی برای کشور به همراه دارد.
|
وی در پست هایی دیگر تصاویری از نشست اش در شهرداری خاتون آباد با شهردار این شهر و همچنین تصاویری از دیدارش با خانواده دو شهید حسن محمودی و اصغر محمودی، محمد محمودی، رمضان زین الدینی، امان الله محمودی، محمد محمودی در شهر خاتون آباد، به اشتراک گذاشت.
|
|
پروانه مافی عضو فراکسیون غذا و دارو از بازدیدش از درمانگاه نجم هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در کربلای معلی خبر داد.
|
محمد وحدتی نماینده مردم بستان آباد، تیکمه داش و حومه در مجلس شورای اسلامی، در صفحه شخصی با یادآوری کمبود 170 هزار پرستار در کشور، گفت: پرستاری جزو مشاغل سخت است و پرستاران پیش قراولان ارائه خدمات به بیماران هستند: موفقیت طرح تحول سلامت نتیجه تلاش خستگی ناپذیر پرستاران کشور بوده و در واقع با اجرای این طرح حجم کار پرستاران افزایش یافت اما متاسفانه تعداد آنها به همان میزان سابق باقی ماند و همچنین به افزایش حقوق آنها نیز توجهی نشد.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی، عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از گذشت 10 سال را یکی از دغدغه های جدی پرستاران دانست و افزود: متاسفانه اجرای این قانون به دلیل کمبود منابع مالی 10 سال به تعویق افتاده و هنوز پرستاران چشم انتظار اجرای آن هستند این در حالی است برنامه ششم دولت را مکلف به اجرای این قانون کرده است.
وی افزود: در این رابطه نیاز است دولت در سال 97 با تامین منابع لازم در جهت اجرای این قانون که مطالبه جدی قشر پرستاری گامی جدی بردارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، بهبود وضعیت پرستاران را در گرو تامین منابع پایدار برای طرح تحول سلامت دانست و ادامه داد: فشار کاری و اضافه کار اجباری پرستاران به میزانی است که برخی پرستاران جان خود را از دست می دهند.
وحدتی از تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران انتقاد کرد و افزود: در این رابطه نیاز است فاصله پرداختی میان پزشکان و پرستاران کاهش یابد تا پرستاران به درستی بتوانند وظیفه خود را ایفا کنند.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه شرح وظایف پرستاری شفاف نیست، تصریح کرد: تمامی خدماتی که این قشر ارائه می کنند باید تعرفه گذاری شده و تامین بودجه آن در دستور کار قرار گیرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سازمان امور استخدامی باید مجوز جذب پرستار را صادر کند، گفت: در کنار ایجاد و افزایش تخت بیمارستانی باید جذب و به کارگیری نیروی پرستار نیز در دستور کار قرار گیرد.
|
وی در پستی دیگر به مناسبت آغاز سال نو نوشت: حلول سال نو و بهار پرطراوت را که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت می باشد. رابه تمامی عزیزان تبریک و تهنیت عرض نموده و سالی سرشار از برکت و معنویت را ازدرگاه خداوند متعال و سبحان برای شماعزیزان مسئلت مینمایم.
سال ۹۶ پرازخاطرات تلخ وشیرین بود ضمن آرزوی علوّ درجات وطلب مغفرت برای درگذشتگان ،آرزوی سلامتی وبهترینها برای مردم عزیزوبزرگوارایران اسلامی و همشهریان عزیز دارم.
درسالی که گذشت با یاری خداوند و با پشتیبانی موکلان عزیزم قدمهای بسیار ارزشمندی برای حوزه انتخابیه ام شهرستان بستان آباد و بخش تیکمه داش برداشته شدکه عده ای افتتاح ، کلنگ زنی وعده ای درسال آتی بهره برداری خواهند شد انچه مهم است همدلی وهمفکری بین مردم ومسئولین است که موجب دلگرمی و آرامش خاطر و احساس امنیت در فرد فرد آحاد مردم در اوجان بزرگ را واقعیت عینی بخشیده است ازمسئولین اجرایی کشوری ، استانی وشهرستانی درسالی که گذشت و همکاری خوبی باخدمتگزارمردم درخانه ملت داشتند نهایت سپاس وامتنان دارم و ازمردم شریف وفهیم حوزه انتخابیه که باتمام توان هم گام وهمراه بامسئولین در آبادانی منطقه همراهی وتلاش کردند سپاسگزارم.
و اما در سال جدید تلاش خود رامضاعف خواهیم کرد ودرحل مشکلات منطقه لحظه ای دریغ ننموده ودرکنارمسئولین شهرستانی درجهت ایجاد اشتغال،سلامت و ورزش جوانان، حل مشکلات روستائیان کشاورزان و رانندگان عزیز، بحث راه آهن ومشکلات جاده ای ، مشکلات بیمه ای ،طرح تحول سلامت وبهداشت ودرمان، جذب سرمایه ، جذب توریست وگردشگر، حل مشکلات شهری وشهروندان عزیز، دانشجویان و دانش اموزان عزیز وسایرمشکلاتی که مردم شریف منطقه باآنهامواجه هستند قدمهای مثبت برداشته ومهمترازاینها باخِرد جمعی بتوانیم مشکلات رااحصاء ودرحل آنهاتلاش نماییم.
درآخر برای سلامتی حضرت ولی عصر(عج )و مقام معظم رهبری ، مسئولین صدیق نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مردم کشور عزیزمان ایران ومردم شریف وبزرگوار بستان آبادتیکمه داش وروستاهای تابعه (اوجان عزیز) آرزوی سلامتی ودعای خیردارم.
|
وحدتی در پستی دیگر تصاویری از بازدیدش از مراکز بهداشتی، اورژانس ۱۱۵ و پایگاههای امداد رسانی هلال احمر به اشتراک گذاشت.
|
سیدجواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تصاویری از دیدارهای نوروزی اش با مردم و مسوولین منتشر نمود.
|
مهرداد لاهوتی نماینده مردم شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی، با انتشار تصاویری از بازدیدش از پروژه تفریحی وگردشگری سورتمه و تله کابین لنگرود خبر داد.
|
|
وی همچنین تصاویری از دیدارش با خانواده شهدا منتشر کرد.
|
همایون هاشمی نماینده مردم میاندوآب شاهین دژ و تکاب با انتشار ویدیویی از آداب نوروز آذربایجان مردم را به دیدن این مناطق در ایام نوروز دعوت کرد.
|
کمال الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل،نیر،نمین و سرعین در مجلس نهم شورای اسلامی، در آخرین پست اینستاگرامی خود مطرح کرد: حمایت از کالای ایرانی، یک ضرورت اجتناب ناپذیر ملی سال 1397 از سوی مقام معظم رهبری سال "حمایت از کالای ایرانی" نامگذاری شد. این نامگذاری تنها یک شعار نیست چراکه حاوی معنای عمیقی است. شاید یکی از پرسش هایی که اذهان را به خود مشغول می نماید این است که آیا این انتخاب یک اختیار است یا اجبار؟ آیا اختیاری است که ما خود را ملزم به آن می دانیم؟ یا اجباری است که با برداشتی عاقلانه آن را با اختیار میپذیریم؟ کدام رویکرد را باید بپذیریم؟ بیشک حمایت از تولید داخل منجر به رونق بنگاه های اقتصادی و رشد تولید ناخالص داخلی و رشد پایدار خواهد شد. لیکن اگر کمی به جزییات توجه داشته باشیم درخواهیم یافت افزایش هرچه بیشتر حمایت از کالای ایرانی منجر به افزایش اشتغال و کاهش ضریب بیکاری برای اقشار مردم خواهد شد. استفاده از ظرفیت های بلااستفاده انسانی، تجهیزات و دارایٔی های بنگاه های اقتصادی یا استفاده از منابع باکیفیت خصوصا در بخش کشاورزی نیز از مزایای حمایت از کالای ایرانی است، مثال هایی از این دست بسیار است که آثار و تبعات مثبت آن تنها جنبه مالی و اقتصادی نداشته بلکه خود رافع بسیاری از مشکلات اجتماعی، فرهنگی و آموزشی است. با این استدلال حمایت از کالای ایرانی در هر زمینه ای باشد یک اختیار است که با توجه به اثرات مثبت اقتصادی، اجتماعی و ...همراه با خیر و برکت است، پس یک اجبار اجتناب ناپذیر هم هست که توجه به آن بسیار ضروری است. از این منظر توجه به دو مقوله بسیار مهم است، افزایش کیفیت تولیدات به گونه ای که قابلیت رقابت با هرگونه محصولات و خدمات مشابه خارجی را داشته باشد تا استفاده کنندگان آن را باجان و دل بپذیرند و دوم توجه به قیمت تمام شده و سود متعارف و با کیفیت است که ازنظر اقتصادی صرفه و صلاح استفاده کنندگان را در پی داشته باشد. این گام های اساسی در رونق بنگاه های اقتصادی نقشی بس ارزشمند خواهد داشت که همراه با حمایت دولت با قوانین و مقررات پیشرفته که خود از وظایٔف ذاتی دولت ها است موجب تحقق بخشیدن به شعار "حمایت از کالای ایرانی" خواهد بود. نگاه حمایتی دولت در ارزیابی، تدوین استراتژی های اقتصادی و قوانین و مقررات حمایتی و سپس انجام نظارت های دقیق و آگاهانه می تواند موجب هدایت و ارایٔه راهبردهای ثمربخش و درنتیجه سرعت بخشیدن به ترغیب سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در بخش های اقتصادی متنوع که دارای مزایای رقابتی نیز می باشند بشود و این مهم افزایش استفاده صحیح تر از منابع را در پی خواهد داشت.
|