سخنگوی دولت گفت: اعتراض و اغتشاش از منظر دولت دو موضوع کاملا جداست و اعتراض در منظر دولت با توجه به منشور حقوق شهروندی حق شناخته شده است.

اعتراض و اغتشاش دو موضوع کاملا جداست/ ترامپ خوشحالی خود را از اغتشاشات پنهان نمی کند

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمد باقر نوبخت در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران افزود: دو موضوع اعتراض و اغتشاش را باید از هم تفکیک کنیم و تبعا با توجه به تفاوت اعتراض و اغتشاش دستور العمل هایی داریم که با آن مواجه می شویم.

وی ادامه داد: اعتراض در منشور حقوق شهروندی حق شناخته شده ای است و اغتشاش نیز در اصول امنیت ملی چارچوبش مشخص شده است.

وی افزود: شهروندان می توانند با توجه با منشور حقوق شهروندی صدای خود را در چارچوب ضوابط قانونی به گوش مسئولین برسانند و دولت نیز با توجه به پایبندی به حقوق مردم چه کسانی که به او رای دادند و چه کسانی که به او رای ندادند به این حق مردم پاسخ می دهد.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه تجمعات مختلفی در زمان های گذشته برگزار شده است گفت: برخی از این تجمعات مثل سپرده گذاران و بازنشستگان بودند که صدای خود را به گوش دولت می رسانند و دولت هم آن را به رسمیت می شناسد.

وی ادامه داد: دولت با شنیدن این اعتراضات باید بررسی کند و اگر موانع و مشکلاتی برای اجرا در سر راه دولت وجود داشت به مردم اطلاع دهد و اگر کاستی هایی وجود داشت باید رفع کند.

نوبخت ادامه داد: در پاره ای از موارد مشکلاتی بود که با آغوشی باز از مردم دعوت شد و به مشکلات آنها رسیدگی شد و تلاش شد آنچه دولت می تواند، انجام دهد و از مردم عذرخواهی کرده و عدله خود را بیان کرده است.

وی خاطر نشان کرد: این اعتراض و پیام رسانی مردم در منشور حقوق شهروندی معتبر و به عنوان حق در چارچوب قانون تعریف شده است.

نوبخت افزود: در این مورد مشکلی برای دولت وجود ندارد و دولت به آن پایبند است.

سخنگوی دولت در خصوص بحث دوم که اغتشاش است گفت: اغتشاش مرزی با اعتراض دارد و قانون اساسی این مرز را مشخص کرده و اعتراض تا جایی که مخل امنیت عمومی و ملی نباشد می تواند گسترده شود.

وی ادامه داد: وقتی ما با اغتشاش گر روبه رو می شویم حساب آنها با اعتراض جداست و کسانی که با اغتشاش برخورد می کنند نیز باید در چارچوب قانون و حدود و اختیارات رفتار کنند.

سخنگوی دولت افزود: در کشورهایی که به حقوق شهروندی نیز پایبندند شرایط خاصی در این خصوص وجود دارد.

وی افزود: آنچه مخل امنیت ملی می شود و اموال شخصی و ملی را آسیب می زند از نظر قانون جرم است و کسانی که مرتکب این کار شوند محکومند و هیچ جا به آنها اجازه این اقدام داده نمی شود مخصوصا اگر به جان شهروندان صدمه بزنند.

نوبخت گفت : دولت در چند ماهه گذشته و در آخر اردیبهشت و اوایل خرداد در رقابت انتخاباتی به سر کار آمد و برخواسته از خود ملت است.

وی ادامه داد: مردم برای رای دادن صف کشیدند و نتیجه انتخابات روی کار آمدن دکتر روحانی بود و ما در کمتر از یکسال داریم از دولتی صحبت می کنیم که مردم آن را انتخاب کردند.

وی ادامه داد: این دولت که برخواسته از ملت است و بعد از انتخابات هم اعلام کرد که من خدمتگذار ملت هستم ، در این شرایط دولت متاثر، متاسف و دردمند است.

وی افزود: هر کسی که در این حادثه صدمه ببیند چه پلیس و چه نیروی نظامی که در این شرایط به شهادت می رسد و چه کسانی که آشوب را برپا می کنند همه شان ایرانی هستند .

نوبخت گفت: دولت ایران و نظام ایران نسبت به آسیب هایی که به اموال و جان مردم وارد می شود متاثر می شود.

نوبخت با بیان اینکه باید بپذریم که این کشور دشمنانی هم دارد گفت: ساده اندیشی است که اگر فکر کنیم دشمن نداریم .

سخنگوی دولت گفت: اگر در این شرایط رئیس جمهور ما غمگین است، اما برخی رئیس جمهورها­­ و نخست وزیران دیگر ناراحت نیستند و کتمان هم نمی کنند.

وی افزود: در این شرایط اگر به کسی آسیب وارد شود حتما ایرانی است و این موضوع ما را ناراحت می کند ولی برای آنها مهم نیست.

نوبخت گفت: ترامپ خوشحالی خود را از اغتشاشات پنهان نمی کند.

نوبخت افزود: ترامپ عملاً با محدود و تهدیدکردن بانک های خصوصی اروپایی تلاش کرد که گشایش اقتصادی مردم را به مضیقه تبدیل کند و در این شرایط خوشحال است./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار