اسفندیار اختیاری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از بودجه پژوهشی در کشور، گفت: اگرچه در برنامه ششم توسعه سهم بودجه پژوهشی در نظر گرفته شده است اما متاسفانه حداقل مبلغ موردنیاز نیز برآورده نمیشود.
نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امسال حداقل بودجه پژوهشی که کشور نیاز دارد بیش از یک درصد است اما نصف آن هم برای بودجه پژوهشی اختصاص داده نشده است؛ علاوه بر کمی بودجه پژوهشی مقدار تخصیص آن در برخی موارد به 50 درصد نیز نمیرسد.
وی با بیان اینکه بودجه پژوهشی در بسیاری از موارد در دستگاههای دولتی یا غیردولتی حذف میشود، بیان کرد: کشور هنوز به این باور نرسیده که برای توسعه و تصمیمگیری، تصمیمسازی مهم است؛ همان کاری که پژوهش انجام میدهد.
رییس کمیته پژوهش و فناوری مجلس با بیان اینکه اصلیترین ستون برای پیشرفت کشور دانش است، تاکید کرد: اقتصاد دانشبنیان باید اصلیترین ستون اقتصاد کشور باشد؛ اگرچه دراین زمینه اقداماتی نظیر قانونگذاری مجلس انجام شده است اما برای تحقق و توسعه مورد نظر باید بیشتر تلاش کرد و بودجه متناسب آن تصویب گردد؛ حداقل آن است که برای مواردی که در قوانین توسعه مصوب شده، بودجه لازم تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه پژوهش و فناوری ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند، اظهار کرد: در صورتی که نتوان پژوهشها را به پژوهشهای کاربردی سپس به فناوری و تکنولوژی تبدیل کرد و دراختیار جامعه قرار داد تمام این پژوهشها کتابخانهای میشوند؛ برای رسیدن به تکنولوژی بومی باید فرآیند آن طی شود.
رییس کمیته پژوهش و فناوری مجلس تاکید کرد: نوآوری باید در فرآیند تولید تکنولوژی باشد؛ اگر فناوری ایجاد شد اما توانایی به روز شدن نداشت این فناوری بعد از مدتی قابل استفاده نیست.
اختیاری با بیان اینکه ساختارهایی که تکنولوژی را به جلو هدایت میکند در نظام ملی نوآوری قرار دارد، ادامه داد: این نظام ساختاری را طراحی میکند که در مسیر آن نسل جوان میتواند به نتیجه برسد.
رییس کمیته پژوهش و فناوری مجلس با انتقاد از واردات تکنولوژی، گفت: این مسئله استقلال کشور را مورد هجوم قرار میدهد و به آن خدشه وارد میکند؛ بنابراین باید مسیر تکنولوژی در نظام ملی نوآوری طی شود تا استقلال کشور در این زمینه تامین شود./
پایان پیام