عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ضمن انتقاد از غفلت مسئولان در ایجاد برند حلال در کشور، تاکید کرد که استاندارد حلال باید از طریق سازمان های بین المللی مورد حمایت قرار گیرد.

غفلت مسئولان از ایجاد برند حلال در کشور/استاندارد حلال از طریق سازمان های بین المللی حمایت شود

جلال محمودزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه ایران برند حلال صادر می کند، اظهار داشت: یکی از راه های افزایش صادرات محصولات گوشتی به کشورهای اسلامی ایجاد برند حلال است، اما متاسفانه تا کنون در کشور بر روی موضوع برند حلال کار نشده است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با ایجاد برند حلال می توان اطمینان کشورهای اسلامی را نسبت به محصولات پروتئینی و گوشتی ایران جلب کرد، بیان داشت: با وجود اینکه ایران کشوری اسلامی است اما شاهد هستیم کشورهای غیر اسلامی از جمله چین برای افزایش درآمد خود برند حلال را طراحی و محصولات خود را برای صادرات به کشورهای اسلامی آماده می کند.

نماینده مردم مهاباد در مجلس دهم شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد مسئولان در ایجاد برند حلال، گفت: مسئولان در کشور از موضوع برند حلال غافل شده اند و با عدم برنامه ریزی در این زمینه، فرصت رشد و پیشرفت را به کشورهای غیر مسلمان داده اند و باید با برنامه ریزی این عقب ماندگی را جبران کرد.

این نماینده مجلس با اشاره به شرایط ذبح اسلامی در کشتارگاه های کشور، اظهار داشت: در کشور با وجود اینکه افراد واقف بر مسائل شرعی مستقر هستند و ذبح براساس اصول شرعی صورت می گیرد اما برند حلال که مورد پذیرش بازار جهانی باشد، ندارد این کار باعث شده است که از زمینه های داخلی فرصت های بین المللی ایجاد نکنیم.

وی با بیان اینکه باید برند حلال را در کشور جدی بگیریم، ادامه داد: با ایجاد استاندارد حلال نه تنها می توان مصرف محصولات را در داخل  کشور افزایش داد بلکه می توان محصولات را در بازارهای خارجی به فروش برسانیم.

محمودزاده در ادامه گفت‌وگو با خبرگزارش خانه ملت، در خصوص کارکرد فعلی برند حلال در کشور، بیان داشت: هر صحبتی که درباره برند حلال در کشور شده غیر مستقیم بوده و متاسفانه کار اساسی روی آن صورت نگرفته است این در حالی است که کشورهای دیگر به درستی از این فضا بهترین استفاده را کرده اند.

این نماینده مجلس با انتقاد از بی توجهی مسئولان به ایجاد برند حلال در کشور، گفت: ایران کشوری اسلامی است و باید در زمینه توسه، نهادینه کردن و استانداردسازی برند حلال پیش قدم می شدیم اما چنین کاری صورت نگرفته و باعث کاهش صادرات و عدم اطمینان کشورهای مسلمان به محصولات ایرانی شده است.

وی با تاکید براینکه سازمان استاندارد باید به توسعه و تقویت برند حلال بپردازد، عنوان کرد: اینکه دونفر از جمله رییس سازمان استاندارد و نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی محصولات حلال را تایید و امضا کنند تنها بر بازار داخلی اثرگذار خواهد بود و نمی توان با این امضا در بازار جهان جلب اطمینان کرد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه امضای دو نفر برند حلال نیست، گفت: بنابراین لازم است سازمان استاندارد وارد عمل شود و استادارد حلال را از طریق سازمان های بین المللی حمایت کند چرا که امضای دو نفر بر محصولات برای بازار خارجی اهمیتی ندارد بنابراین باید استانداردسازی بین المللی صورت گیرد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار