نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی از اعلام مکتوب مطالبات بازنشستگان به رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد.

اعلام مکتوب مطالبات بازنشستگان به رئیس مجلس/ قوانین تامین اجتماعی برای بازنشستگان نیاز به بازنگری دارد

به گزارش خبرگزاری خانه ملت،حمید رضا حاجی بابایی در اجتماع بازنشستگان استان همدان گفت: بازنشستگی مرحله‌ای از زندگی کارکنان است که دیگر ضرورتی ندارد کار و فعالیت داشته باشند بلکه باید در کنار خانواده به کارهای مورد علاقه خود بپردازند.

نماینده مردم همدان و فامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: براساس قوانین حقوقی و منشورهای جهانی بهره مندی از زندگی در محیطی امن، سالم،دارای استانداردهای رفاه اجتماعی و اقتصادی و شهروندی حق مسلم هر فرد است و برای هر نوع مساله ای که این حق را تهدید،کند باید تدبیری اندیشیده شود.

وی افزود: براساس تحقیقاتی که صورت گرفته است،نیاز بازنشستگان در سه حوزه اساسی طبقه بندی شده است، داشتن حقوق ومزایای کافی که بتواند آنها را در یک جامعه برای زندگی مستقل حمایت کند،امکانات بیمه ای و رفاه اجتماعی که دغدغه بیماری و مشکلات جسمی را از این قشر بگیرد،داشتن فضایی امن ومناسب تا به دور از هیاهوی  زندگی ماشینی بتوانند ساعاتی از روز  را در کنار یکدیگر جمع شوند وبا هم ،به فعالیتهای ورزشی و تفریحی و تبادل تجارب و دیدگاه بپردازند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متاسفانه بازنشستگان معفول مانده اند،برخلاف انتظار بازنشستگی در ایران دوران رسیدن به آرامش و آسایش نیست‌،زیرا براساس الگوی فرهنگی ما این دوره ،یک دوره پرهزینه محسوب می شود،یعنی فرد بازنشسته به عنوان بزرگتر خانواده محور فعالیت ها ورفت وآمدهای خانوادگی قرار می گیرد،اما حقوق نا کافی بسیاری از بازنشستگان از نظر امنیت اجتماعی،مسکن و..آنها رادچار مشکلات زیادی کرده است.

حاجی بابایی تاکید کرد:این موارد نشان می دهد که قوانین تامین اجتماعی برای بازنشستگان نیاز به بازنگری دارد،زیرا باید با توجه به شرایط و تورم موجود در جامعه افراد سالمند و بازنشسته مورد توجه واقع شوند.

وی گفت:انتخاب شغل دوم و سوم توسط بازنشستگان بلافاصله بعداز بازنشستگی پیام خوبی ندارد،این یعنی علیرغم تعاریف متعدد بازنشستگی، این فرد تا کار نکند نمی تواند زندگی خود راتامین کند.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی کشور گفت:وقت تعلل نیست باید همگام با دنیا حرکت کنیم یعنی در این زمینه به گونه ای برنامه ریزی کنیم که بازنشستگان  پس از فراغت از کار اینهمه نگران معیشت  وزندگی خود نباشند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید توجه داشت بازنشستگان با تجارب ارزنده ای که در طول سنوات خدمت کسب کرده اند ،باید در مرکز توجه قرار گیرند،به این منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده از این ظرفیتها،توجه به مسائل رفاهی و تامین اجتماعی و تفریحی،ایجاد فرصت برای کسب مشاوره مدیران از این گنجینه های فرهنگی واجتماعی می تواند به توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی کشور کمک کند و برای بازنشستگان نیز با ایجاد زمینه مشارکت در این فعالیتها به افزایش سلامت جسمی و روانی منجر شود.

این نماینده مجلس دهم گفت: توجه به بهداشت روانی بازنشستگان یکی از اساسی ترین اولویت های برنامه ششم توسعه است که در قالب برنامه هایی مانند یکسان سازی حقوق بازنشستگان،ایجادزمینه های تامین اجتماعی این گروه فرهیخته پیش بینی و مصوب شده است.

وی  اظهار داشت:به منظور تحقق اهداف برنامه ششم توسعه برای این گروه عظیم که به عنوان منابع تولید فکر واندیشه همواره دغدغه قانونگذاران در تدوین  برنامه های توسعه ای بوده اند و به منظور حفظ شان ،منزلت و جایگاه این عزیزان جلسات متعددی در سطح  کشور با نمایندگان بازنشستگان تشکیل و با نیازسنجی علمی،نسبت به اولویت بندی برنامه ها اقدام شده است.

وی به قانون مدیریت خدمات کشوری نیز اشاره ای داشت و گفت:متاسفانه استثنائاتی که در این قانون اعمال شد موجب ناکارآمدی آن شده است.

حاجی بابایی به مکاتبه خود در این زمینه بارئیس مجلس اشاره کرد وگفت:درخواست های مطرح شده در جلسات در نامه ای به رئیس محترم مجلس منعکس شده است.

عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به درخواست های نمایندگان بازنشستگان اشاره کرد وگفت:ادغام صندوق های بازنشستگی،مدیریت بهینه  منابع موجود،ایجاد بیمه تکمیلی مناسب برای بازنشستگان می تواند پاسخگوی نیاز این گروه در کشور باشد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی درادامه تاکید کرد:تامین فضای مناسب برای گردهمایی،یکی از مطالباتی بود که در نشست های هم اندیشی با نمایندگان کانونهای بازنشستگی مطرح شد،این موضوع  مجدانه پیگیری و با جلب مشارکت نمایندگان کانون های بازنشستگی  و وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی درحال اجراست،با زمینه ای که در همکاری ومشارکت دولت و مجلس ایجاد شده است امیدواریم این همدلی ومشارکت در در جهت حل مشکلات بازنشستگان کشور ،تاثیرگذار باشد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار