به گزارش خبرگزاری خانه ملت، سمیه محمودی با بیان اینکه با توجه به آمارها و شرایط واقعی جامعه، به سمت بحران اشتغال می رویم و به همین جهت مجلس ورود پیدا کرده و در کمیسیون اجتماعی برنامه ریزی هایی را داشته ایم در عین حال گفت: ولی برای اشتغال فقط قوانین مطرح نیستند بلکه نیازمند برنامه ریزی برای ایجاد اشتغال جدید و حفظ اشتغال موجود مهم است.
نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اولا باید قوانین را بررسی نماییم و قوانین دست و پاگیری که بر سر راه اشتغال است حذف کنیم و در نهایت قوانینی که وجود دارد و قوانین که باید اضافه شود، عملیاتی کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به دیگر اقداماتی که مجلس در رابطه با اشتغال می تواند انجام دهد، اشاره کرد و عنوان داشت: مجلس می تواند لوایحی که که دولت به مجلس برای اشتغال تقدیم می کند، حلاجی کند و در نهایت از آنها حمایت کامل شود تا بتوانیم به اشتغالی که مد نظر است، برسیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه توسعه دانشگاه ها از لحاظ فرهنگی بسیار با ارزش است اما اگر برنامه ریزی دقیقی را انجام می دادیم با مشکلات مهارتی کمتر برخورد می کردیم، اظهار داشت: عدم برنامه ریزی از قبل، باعث شده اکثر فارغ التحصیلان ما فقط تئوری خوانده اند و از لحاظ مهارتی درصد خیلی کمی هستند که مهارت بالایی دارند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: یکی از دلایلی که روستاییان به شهرها و حاشیه شهرها مهاجرت کرده اند عدم امکاناتی است که در روستاها بوده است. در مجلس در حال تصویب ۱,۵ میلیارد دلار برای توسعه اشتغال روستاها هستیم ولی این هم به تنهایی کافی نیست. در برنامه می بینیم که بودجه های کلانی را همیشه برای دولت ها در نظر گرفته اند ولیکن فقط بودجه کافی نیست، بلکه باید برنامه و سازوکار مناسبی برای این بودجه ها در نظر گرفت و در واقع بودجه ها را هدایت کرد تا اشتغال را بتوان بالا برد.
سوسن بیگلری ریاست بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان کشور نیز ایجاد انگیزه اشتغال در جوانان را دارای نقش مهمی دانست و گفت: این مسئله اولین کاری است که به طور کلی باید در کشور انجام شود و مجلس با این موضوع درگیر شود.
وی با اشاره به اینکه توسعه دانشگاه ها بدون هدف و بدون ایجاد اشتغال، معضل است، گفت: وقتی که روستایی به جای کار کشاورزی و توسعه این حوزه، به شهرها می آید تا وارد دانشگاه شوند و بعد که به روستا برمیگردد، دیگر مایل نیست کشاورزی را ادامه دهد و نمی خواهد در روستای خودش کار کند بلکه جاذبه های شهری باعث می شود به شهرها مهاجرت کنند، این خودش بزرگترین معضل بیکاری می شود.
ریاست بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان کشور با اظهار به اینکه فعالان بخش خصوصی دست شان بسته است و منابع مالی در دست دولت و بانک ها است، عنوان کرد: بخش خصوصی در محاصره های اقتصادی بانک ها و دولت است و این مسئله باعث شده که بخش خصوصی به حاشیه برود.
به گزارش رادیو گفت و گو، وی ادامه داد: بانکها حمایتگر بخش های وابسته به دولت هستند ولی بخش خصوصی باید بزرگترین سهم را داشته باشد. اگر بخش خصوصی به حاشیه برود، اقتصاد فلج می شود. جامعه و دولت باید بخش خصوصی را تقویت کنند و نظارت مستمر هم داشته باشند.
گفتنی است برنامه "صبح و گفت و گو" رادیو گفت و گو با موضوع اما و اگرهای ایجاد ۷۰۰هزار شغل جدید، با حضور سمیه محمودی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و سوسن بیگلری ریاست بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان کشور به روی آنتن رفت.
پایان پیام