شهاب نادری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره تکلیف مجلس به دولت درخصوص تدوین سازوکارهای لازم برای ساماندهی امور زائرین پیادهروی اربعین در لوای بررسی برنامه ششم توسعه در صحن علنی مجلس، گفت: زیرساختهای مناطق مرزی برای برگزاری پیاده اربعین و هر نوع بازدید دیگری در قالب گردشگری بسیار ضعیف است درحالی که شهری مانند اورامانات تنها 5 کیلومتر با عراق فاصله دارد اما به دلیل ضعف شدید جادهای، کسی خواهان عبور از این جاده برای رسیدن به کشور عراق نیست.
نماینده اورامانات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهرهای مرزی فرصتهای بسیاری برای جذب گردشگر دارند لذا اگر مشکلات زیرساختی این مناطق برطرف شود، بهیقین میتوان از طریق رونق گردشگری وضعیت مردم منطقه را متحول کرده و برای آنها ایجاد شغل کرد.
وی با بیان اینکه خدمات گردشگری در جادههای ایران به ویژه جادههای مرزی بسیار پایین است، گفت: آب و هوا و شرایط اقلیمی و بومی متفاوت مناطق مرزی میتواند برای بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی جذاب باشد اما متاسفانه این موضوع تاکنون دغدغه کسی نبوده است.
نادری ابراز امیدواری کرد: با مصوبهای گنجاده شده در برنامه ششم توسعه دراینخصوص و تکمیل و اصلاح زیرساختها علاوه بر تسهیل پیادهروی اربعین، فرصتهای لازم برای رونق گردشگری تفریحی و سیاحتی نیز در شهرهای مرزی فراهم شود.
نایب رئیس فراکسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت راه و شهرسازی و دیگر ارگانهای مرتبط باید در طول برنامه 5 ساله برای برنامه و هدف ترسیم شده برنامهریزی بودجهای داشته باشند، گفت: شهرهای مرزی با طبیعت بکری خود به تنهایی میتوانند روزهای متوالی گردشگر را جذب خود کنند لذا مدیران باید از تمامی ظرفیتهای مناطق مرزی برای جذب گردشگر بهره ببرند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در جریان بررسی لایحه برنامه ششم توسعه با ماده 112 ای ماده موافقت کردند که در بخشی از این ماده دولت مکلف به تمهید امکانات لازم برای مراسم سالانه پیاده روی اربعین، همچون شناسایی دقیق نیازها و مشکلات زائرین، برنامهریزی و تدوین سازوکارهای لازم جهت ساماندهی امور زائرین و تأمین زیرساختهای لازم در قطبهای زیارتی و گردشگری مذهبی شده است./
پایان پیام