عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر استفاده از ظرفیت سمن ها در حل مشکلات مهم کشور، گفت: سمن ها به مثابه گیرنده های محیطی هستند که اطلاعات را دراسرع وقت به مدیران میانی و ارشد منتقل می کنند.

رسول خضری درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه دردولت نهم حداقل 17 هزار سمن فعالیت می کردند، گفت: متاسفانه درپایان دولت دهم این میزان طی برخی سختگیری های صورت گرفته از سوی مسئولان وقت وزارت کشور به 14 هزار سمن تقلیل پیدا کرد.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سمن ها در اکثرکشورهای دنیا فعالیت های مشخص و روشنی دارند، افزود: حتی درخصوص مهم ترین مسئله امروز جامعه یعنی استاندارد باید تاکید کرد که این مورد در بیشتر کشورهای دنیا به شکل سمن اداره و مدیریت می شود، بنابراین در حوزه آسیب های اجتماعی و بحران ها نیز به عنوان مثال جمعیت هلال احمر نمونه بارز یک سمن بوده و مردم به صورت داوطلبانه پس از وقوع بحران درامدادرسانی به افراد آسیب دیده کمک می کنند.

وی با تاکید براینکه درحوزه مقابله با اعتیاد و هرگونه آسیب اجتماعی دیگر باید سمن ها را فعال کرد، تصریح کرد: دولت درهرحوزه ای اگر خواهان انجام اقدامات مهم و قابل قبول است باید از ظرفیت های سمن ها نیز به خوبی استفاده کند، بنابراین سمن ها یکی ازبازوهای مهم و ارزشمند برای حل مشکلات جامعه در مجموعه هر 3 قوه هستند.

خضری با بیان اینکه کمیته امداد نیز به نوعی سمن محسوب می شود، گفت: این نهاد چون با قشرمحروم و پایین دست جامعه درارتباط بوده ویک نهاد عمومی غیردولتی است نیز سمن محسوب می شود، حتی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به نوعی سمن محسوب می شود؛ اما درجامعه ما از ظرفیت های سمن ها به درستی استفاده نمی شود.

این نماینده مردم درمجلس دهم با اشاره به اینکه درحوزه جوانان برای ارایه مشاورهای خوب به مجلس و دولت باید سمن ها بیش از گذشته فعال شوند، افزود: سمن ها به دلیل آنکه ازبطن مردم هستند می توانند در حل مشکلات جامعه مسئولان را همراهی و یاری کنند، البته کمیسیون اجتماعی مجلس دراین دوره توجه ویژه به فعال سازی سمن ها درتمامی حوزه ها را یکی از وظایف اصلی خود می داند تا درنحوه مجوز دهی فعالیت آنها مسیرکوتاه تر وسریعتری طی شود.

وی با تاکید بر ضرورت مشارکت سمن ها در بخش های مهم و زیربنایی کشور، تصریح کرد: سمن ها به مثابه گیرنده های محیطی هستند که اطلاعات را دراسرع وقت به مدیران میانی و ارشد منتقل می کنند، بنابراین این گیرنده ها اگر دقیق تر و شفاف تر عمل کنند می توانند درحل مشکلات جامعه موثر تر باشند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان صدور مجوزبرای فعالیت سمن ها وزارت کشور است، گفت: با توجه به اینکه سمن ها مردم نهاد بوده و بحث مالی در آنها خیلی مطرح نیست، می توان به صورت طرحی درمجلس راهکارهایی را برای فعالیت بهتر وشفاف تر آنها درجامعه ارایه کرد، هرچند که نباید به فعالیت سازمان های مردم نهاد وسمن ها نگاه سیاسی داشت؛ همچنین ناگفته نماند که می توان از ظرفیت سمن ها درحل بحران های زیست محیطی و آب در کشور نیز استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، معاون فرهنگی و امور جوانان استان سمنان مهم‌ترین خلاء قانونی موجود در حوزه سازمان مردم نهاد را تصویب نشدن قانون جامع مربوط به این سازمان‌ها ذکر کرد و گفت: چندین سال است که این قانون در مجلس مطرح است و هر کدام از دولت‌ها اصلاحاتی روی آن انجام می‌دهند، اما تا کنون مجلس و دولت به اجماع به منظور تصویب آن نرسیده‌اند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار