سیداحسان قاضیزاده هاشمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به سهم 5 درصدی ایران از فروش بازیهای رایانهای در بازارهای جهانی، گفت: اگر ایران بتواند به کنوانسیون برن (معاهده بینالمللی درخصوص حق تکثیر، حق مؤلف و حمایت از آثار ادبی و هنری) ملحق شود شاهد رونق بازیهای رایانهای خواهیم بود چرا که درحال حاضر بازیهای تولیدی ایران امکان محدودی برای صدور به دیگر کشورها دارند.
نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت پیوستن ایران به کنوانسیون برن، گفت: حجم تولید بازهای رایانهای در ایران ضعیف و توان رقابت آنها با تولیدات خارجی پایین است بههمین دلیل ایران یک کشور مصرفکننده بازیهای رایانهای محسوب میشود.
وی ادامه داد: ایرانیان برای خرید و استفاده از بازیهای رایانهای پول پرداخت نکرده و قوانین جهانی را رعایت نمیکنند، به همین دلیل در گردش مالی جهانی جایگاهی نداریم و این بزرگترین معضل ایران در حوزه بازیهای رایانهای محسوب میشود.
این نماینده با بیان اینکه ایران هنوز به کنوانسیون برن ملحق نشده اما اگر این اتفاق بیفتد بدین معناست که "قانون حق تکثیر، حق مؤلف و حمایت از آثار ادبی و هنری" را پذیرفته و هر شهروند ایرانی باید برای این بازیها مبلغی را پرداخت کند، افزود: در نتیجه این اتفاق ایران نیز وارد گود بازیهای جهانی میشود و متقابلا رقم فروش بازیها ایرانی نیز در بازار جهانی افزایش پیدا میکند.
قاضیزاده به بودجه کم "بنیاد بازیهای رایانهای" انتقاد کرد و گفت: بودجه حوزه فرهنگ به طورکلی نامناسب است به همین دلیل وزارت فرهنگ باید با به دست آوردن منابع درآمدی پایدار بودجه خود را ارتقاء دهد در غیر این صورت وضعیت ارکانهای مختلف فرهنگی تغییر محسوسی نخواهند کرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت فرهنگ منابع درآمدی متعددی همچون فروش هولوگرامها در بحث بازیهای یارانهای دارد، توضیح داد: اگر این درآمدهای وزارت فرهنگ شفاف شود میتواند آنها را در حوزه منابع درآمدی خود قرار داده و به نحو مناسب مورد بهرهبرداری قرار دهد، ضمن آنکه احکام درآمدهای مالیاتی، در حوزه فرهنگ بالا و دارای رقم سنگینی است لذا اگر وزارت فرهنگ این درآمدها را سامان دهد شاهد ارتقاء بودجه این وزارتخانه خواهیم بود./
پایان پیام