عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: کاهش واردات بنزین نباید منجر به افزایش قیمت و آوردن فشار اقتصادی به مردم شود.

بی‌مهری دولت به بهینه‌سازی انرژی در لایحه بودجه/کاهش واردات بنزین نباید منجر به افزایش قیمت شود

غلامرضا دهقان ناصرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت به خلاء‌های حوزه انرژی در لایحه بودجه سال 1403 اشاره کرد و گفت: از آنجا که مسئله اصلی حوزه انرژی و حتی اقتصادی کشور ناترازی در تمامی بخش‌ها همچون بنزین، گاز، نفت‌گاز و برق است در قانون برنامه هفتم بهینه‌سازی سوخت و انرژی مدنظر مجلس قرار گرفت، اما در لایحه بودجه سال آینده به این مهم بی‌مهری شده و دولت به آن بودجه‌ اختصاص نداده است.

نماینده مردم کازرون و کوه چنار در مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه طبق قوانین بالادستی باید واردات بنزین کاهش پیدا کند و طبیعتا به دنبال آن بودجه در نظر گرفته شده برای این مهم نیز کمتر می‌شود اما به گواه قانون کاهش واردات باید به یک شرط صورت گیرد؛ آن هم هزینه‌کرد بودجه حاصل از آن در حوزه بهینه‌سازی است اما دولت به مسئله فوق در لایحه بی‌توجهی کرده است.

وی با بیان اینکه مجلس اجازه افزایش قیمت بنزین را در پی کاهش واردات نمی‌دهد، ادامه داد: دولت باید کاهش واردات بنزین را درصورت بهینه‌سازی سوخت و انرژی انجام دهد، به‌عنوان مثال کیفیت بنزین تولیدی را افزایش دهد تا کمتر سوزانده شود یا خودروهای داخلی که مصرف خارج از استاندارد دارند را ارتقاء داده یا اقدام به واردات خوردو مطابق قانون مجلس کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 9 میلیارد دلار پرتی انرژی در حوزه نفت و گاز وجود دارد، تاکید کرد: از آنجا که پرتی قابل‌ملاحظه‌ای در مسیر تولید تا توزیع وجود دارد، دولت باید در این حوزه سرمایه‌گذاری کند، همچنین استانداردسازی بخاری‌ها از دیگر مسائلی است که باید انجام شود، تا بدون افزایش قیمت و آوردن فشار اقتصادی به مردم مشکل ناترازی کاهش پیدا کند./

پایان پیام

 

 

آخرین اخبار