خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1389/04/27 - 08:07
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : کمیسیون ها
نماینده مردم گچساران و باشت:

مشکل بیکاری تنها با مشارکت نیروهای کارآفرین رفع می‌شود

**نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رفع مشکل بیکاری تنها با مشارکت نیروهای کارآفرین و سرمایه‌گذاران و سایر بخشهای جامعه امکان‌پذیر است.

"سید قدرت‌الله حسینی‌پور" در گفت و گو با هفته نامه امید مردم کهگیلویه گفت: شهرستان گچساران با داشتن ظرفیت‌های تأثیر‌گذار متأسفانه به جایگاه واقعی خود نرسیده و در بسیاری از مناطق با محرومیت مواجه شده که در این ارتباط ضروری است از نظر اقتصادی و سیاسی آسیب‌شناسی شده و نکات ضعف برطرف و ظرفیت‌ها تقویت شوند.

حسینی پور ادامه داد: شهرستان گچساران با وجود برخورداری از توانمندی و قابلیت‌های فراوان در بخش‌های مختلف همچنان مظلوم مانده است.  این شهرستان  به لحاظ مسایل سیاسی شهرستانی شناخته شده و پایتخت سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد قلمداد می‌شود.

وی با بیان اینکه گچساران تنها شهرستان کهگیلویه و بویراحمد است که 75 درصد جمعیت آن شهر‌نشین هستند، اظهار داشت:  شهرهای گچساران و باشت فاقد طرح تفصیلی بوده و طرح تفصیلی شهر گچساران در حد یک نقشه است. 

نماینده مردم گچساران و باشت  اظهار داشت:  با این حال نرخ بیکاری در شهرستان گچساران 18 درصد عنوان شده است اما بالای 25 درصد است و یکی از پرمشکل‌ترین شهرستان‌های کشور در زمینه بیکاری به شمار می رود،  به طوری که 10 هزار نفر بیکار ثبت‌نام شده در آن وجود دارد.

وی گفت: اگر دولت پول دو روز از فروش نفت گچساران را به این شهرستان اختصاص دهد، بسیاری از مسایل و مشکلات شهرستان به ویژه در زمینه اشتغال حل خواهد شد. 

حسینی‌پور تأکید کرد:  ظرفیتها، پتانسیلها و توانمندیهای استان کهکیلویه وبویراحمد در زمینه توسعه و سرمایه‌گذاری در بخش صنعت بالاست و این استان می‌تواند به یکی از قطب‌های صنعتی در کشور تبدیل شود.

وی ادامه داد:  استان کهگیلویه و بویراحمد نیاز به جهشی در توسعه دارد و لازم است همه ما در این راستا دست به دست هم دهیم و با هم تعامل داشته باشیم.

نماینده مردم گچساران  با بیان اینکه عمده‌ترین مشکل استان نبودن بخش خصوصی قدرتمند برای سرمایه‌گذاری است،گفت:  با وجود ظرفیتهای بالای استان در بخشهای مختلف از جمله صنعت و معدن، اساسی‌ترین مشکل استان انجام نشدن سرمایه‌گذاری مناسب در مقایسه با سایر استانها است.

وی  سرمایه‌گذاری را ضرورت تولید دانست و با اشاره به معضل بیکاری، گفت:  مؤثرترین راه چاره برای حل معضل اشتغال، سرمایه‌گذاری در زمینه تولید است. 

وی با اشاره به بستر خاک مناسب در این استان گفت:  این مزیت  سبب بهره‌برداری محصولات مختلف و متنوع کشاورزی می‌شود، این در حالی است که مدرنیزه ‌و مکانیزه نبودن سیستم کشاورزی و نبود ماشین‌آلات پیشرفته، نگرانی‌هایی را در این بخش ایجاد کرده است. 

وی تصریح کرد:  اگرچه صنعت درکهگیلویه و بویراحمد هنوز کمرنگ است اما در چند سال اخیر صنعت استان در حال شکوفایی بوده است و با وجود طرح‌های بزرگ صنعتی در حال اجرا و یا آنها که قرار است اجرا شوند، نام استان در این مورد پرآوازه خواهد شد.

حسینی‌پور با بیان اینکه سهم این استان در ارتباط با ایجاد اشتغال در استانها در سال 1389معادل ۱۲هزار و ۵۰۰ شغل تعیین شده است، گفت: برای تحقق این میزان شغل در استان ۱۲ ردیف نظیر کشاورزی،  صنعت و معدن،  نفت و گاز،  ساختمان، خدمات، بازرگانی و مشاغل تخصصی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد:  با احداث پتروشیمی،  پالایشگاه و طرح‌های کوچک در قالب تعاونی می‌توان نرخ بیکاری را در این شهرستان کاهش داد.

وی تأکید کرد: رفع مشکل بیکاری تنها با مشارکت نیروهای کارآفرین و سرمایه‌گذاران و سایر بخشهای جامعه امکان‌پذیر است و دولت بیشتر زیرساخت‌ها و امکانات لازم را برای فعالیت نیروهای کارآفرین مهیا می‌کند. 

نماینده مردم گچساران با بیان اینکه این استان برای فعالیت کشاورزی و دامپروری جزو استانهای مستعد کشور است، اظهار داشت: اما کمترین سرمایه‌گذاری در این بخشها از ناحیه مردم صورت گرفته است.

 وی با بیان اینکه از میان 5 شهرستان  استان کهگیلویه،  نیروی بیکاری در گچساران بیشتر است، اظهار داشت:  جمعیت زیاد و محرومیت منطقه و کم‌توجهی سبب شده تا تعداد نیروی بیکار زیاد باشد.

وی یادآور شد: این استان برای فعالیت کشاورزی و دامپروری جزو استانهای مستعد کشور است اما کمترین سرمایه‌گذاری در این بخشها از ناحیه مردم صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه  بستر و زمینه در استان برای فعالیت کارآفرینان و سرمایه‌گذاری و مجریان طرحهای اشتغالزا فراهم است، افزود:  باید با تشویق و ترغیب نیروهای تحصیلکرده و دانشگاهی برای ایجاد کارآفرینی و اجرای طرح‌های اشتغالزا ضمن ایجاد اشتغال، به معضل بیکاری استان پایان داد. 

وی تصریح کرد:  زیرساخت‌ها و امکانات زیربنایی در  استان در حال رشد و توسعه است و نیروی انسانی ماهر، تحصیل کرده و متخصص در سطح استان به وفور وجود دارد که باید با ساماندهی و برنامه‌ریزی مطلوب این افراد را به سمت فعالیت‌های کارآفرینی و مشاغل تولیدی هدایت کرد.

وی در باره قابلیت‌های آب استان هم گفت:  با وجود متوسط بارندگی سه برابری میانگین کشوری،  سالانه با بیش از 5/8 میلیارد مترمکعب ظرفیت آب بعد از خوزستان دومین استان کشور هستیم،  به علاوه وجود چشمه‌های آهکی با کیفیت برای ایجاد شهرک‌های آب معدنی و سفره های آب زیرزمینی برای آب آشامیدنی، بسته‌بندی و صنعتی و تأمین بخشی از آب شرب استان‌های همجوار،  وجود اراضی وسیع و خاک غنی برای کشاورزی و باغداری و از همه مهمتر ساختگاه‌های مناسب سدهای چندمنظوره و وجود آبشارها،  رودخانه‌ها و چشمه‌ها و شرایط خوب برای پرورش آبزیان،  شرایط را به گونه‌ای ایجاد نموده که با به‌کارگیری این ظرفیت می‌توان استان را متحول کرد.

وی ادامه داد:  با این همه پتانسیل و ظرفیت در بخش آب،  باید برنامه ریزی کرد و آب را به عنوان یکی از محورهای اساسی توسعه همه بخش‌ها به کار گرفت که در این خصوص گام‌های مهم و اساسی برداشته شده است.

حسینی‌پور تأکیدکرد:  برای توسعه و خدمات‌رسانی بیشتر به همه مناطق استان باید دامنه مشارکت مردم وسیع و فراگیر باشد و باید مردم در کنار دولت و مسئولان برای سازندگی و پیشرفت تلاش کنند چرا که بر اساس نظام نامه ها،  اولویت‌ها برای خدمات‌رسانی مشخص است و در توزیع اعتبارات و منابع باید اولویت ها،  شاخص‌ها و مجوزها را مد نظر داشت.

  • کد خبر : 22237
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار