خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/03/28 - 10:35
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : صحن
خانه ملت از نشست علنی 28 خرداد ماه گزارش می‌دهد؛

نشستی با رنگ و بوی لایحه برنامه هفتم/ مجوز واردات خودروهای کارکرده از مسیر بهارستان عبور کرد

نشست امروز مجلس شورای اسلامی که با تقدیم لایحه برنامه هفتم توسط رئیس جمهور آغاز شد، موضوع واردات خودروهای کارکرده را هم به سرانجام رساند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نشست علنی آخرین هفته خردادماه 1402 مجلس شورای اسلامی صبح امروز به ریاست دکتر قالیباف با حضور 201 نفر از نمایندگان آغاز شد. بنابر آنچه روح الله متفکر آزاد عضو هیات رئیسه مجلس قرائت کرد؛ تقدیم لایحه برنامه هفتم، لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو و لایحه تشکیل وزارت بازرگانی از جمله موضوعات مهم در دستور امروز صحن علنی است.



اجرای قانون ساماندهی اجاره بها به اهتمام ویژه دولت نیازمند است



دکتر قالیباف پیش از ورود به دستور کار در نطق پیش از دستور خود به موضوع «مسکن» به عنوان مهمترین مسئله‌های مردم در سبد هزینه‌های خانوار، گفت: با توجه به نقشه راه مجلس یازدهم برای تحول در قوانین اقتصادی کشور، موضوع مسکن از اهمیت زیادی برخوردار بوده و با تصویب طرح ساماندهی اجاره بهای مسکن قوانین سه‌گانه مجلس برای مسکن نهایی شد.



رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: مجلس یازدهم در مدت زمان فعالیت خود سه گام اساسی و مهم برای حل معضل مسکن برداشت، برای تسهیل تولید مسکن، طرح جهش تولید مسکن تصویب شد تا دست دولت برای ساخت مسکن باز شود، برای وارد کردن چندین میلیون مسکن احتکار شده به بازار مسکن، قانون مالیات بر اجاره‌های خانه‌های خالی تصویب و ابلاغ شد و در گام سوم با یک قانون مؤثر تصویب و زیرساخت قانونی برای مقابله با آشفته بازار اجاره مسکن را ایجاد کرد. (اینجا بخوانید)



آیت الله سید ابراهیم رئیسی و هیات همراه در دقایق آغازین جلسه امروز مجلس وارد صحن علنی شد تا لایحه برنامه هفتم کل کشور، را تقدیم نمایندگان کند. شایان ذکر است که وزیر اقتصاد، معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه رئیس جمهور را همراهی کردند. دکتر قالیباف نیز حضور رئیس جمهور و هیات همراه و معاونان ایشان در نشست را خیرمقدم گفت.



برنامه هفتم حاصل تجربه‌اندوزی از برنامه‌های گذشته



بنابر این گزارش، رئیس جمهور محترم کشورمان در جریان تقدیم لایحه برنامه هفتم به سیاست‌های ابلاغی رهبری و اقداماتی که در دولت برای تهیه این لایحه انجام گرفته است، اشاره کرد و گفت: در قانون برنامه هفتم دو نگاه مبتنی بر توانمندی ها و ظرفیت های کشور اعم از ظرفیت های دولتی، بخش خصوصی و همچنین چالش ها و موانع وجود دارد. این برنامه همچنین دارای 3  سند است؛ نخست مستندات و راهکارهای تحلیلی برنامه. سند دوم برنامه ها و سند سوم مربوط به مقرراتی است که نیاز به قانون ندارد و جزو اختیارات دولت بوده و مبتنی بر سیاست های ابلاغی است.



حجت الاسلام رئیسی در ادامه تصریح کرد: یکی از نکات مهم برنامه هفتم، مردم پایه بودن آن است، حل ناترازی ها، مهار تورم و رشد تولید، ترانزیت و اقتصاد دریا محور، امنیت غذایی و کشاورزی، مدیریت یکپارچه منابع آبی، مسکن، سیاست های جمعیتی، سلامت، آموزش و پرورش، تحول در نظام اداری، یشرفت اقتصادی توام با عدالت، تحول علمی، اجتماعی و فرهنگی، اقتصاد بومی دیجیتال از نکات و مسائل مهم مورد توجه دولت در برنامه هفتم است. (اینجا بخوانید)



تقدیم لایحه برنامه هفتم



در ادامه رئیس جمهور لایحه برنامه هفتم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کل کشور  را تقدیم رئیس مجلس شورای اسلامی کرد. دکتر قالیباف هم ضمن تشکر از رئیس جمهور و دولت، تاکید کرد: این برنامه بدون شک با همکاری مجلس و دولت طبق اولویت‌ها و سیاست های کلان به نتیجه می‌رسد و ما هم براساس آیین نامه زمان بندی را اعلام و با سرعت و دقت به این امر مهم می‌پردازیم.



 



مجوز مجلس برای واردات خودروهای کارکرده



بنابر این گزارش، نمایندگان در ادامه نشست به بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو پرداختند و با انجام اصلاحاتی این لایحه را به سرانجام رساندند. در جریان رسیدگی به این لایحه نمایندگان در راستای تنظیم بازار خودرو، واردات خودروهای کارکرده را مجاز دانستند و چگونگی محاسبه و وصول حقوق ورودی گمرکی، سود بازرگانی و مالیات انواع خودرو و ماشین آلات راهسازی وارداتی و ساخت داخل و قطعات آنها نیز مشخص شد. (اینجا بخوانید)



نمایندگان همچنین استفاده از استانداردهای ملی کشور و یا استانداردهای کشور مبدأ تولید کننده برای خودروهای وارداتی را مقرر کردند البته در جریان بررسی پیشنهادات اصلاحی و الحاقی به این لایحه موضوعاتی چون واردات خوردوهای حوزه حمل و نقل عمومی، لزوم ارایه گزارش اجرای قانون به کمیسیون صنایع و معادن علاوه بر سایر نهادهای ذی ربط یا اصلاحاتی در تعیین حقوق و عوارض گمرکی و سود بازرگانی و بهینه سازی مصرف سوخت از طریق تامین ارز واردات خودرو را مطرح کردند که به جهت مخالفت نمایندگان، مصوب نشد.



قرائت پیام های تسلیت



عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس در ادامه جلسه امروز درگذشت والده نماینده اسدآباد و همشیره نماینده مردم ماکو را تسلیت گفت. مصری همچنین درگذشت ۶ نفر از هموطنان مان را در سیل اخیر گرمی به نمایندگان استان اردبیل و نماینده گرمی تسلیت گفت.



 



ناطقان میان دستور



علی کریمی فیروزجایی در ادامه جلسه امروز مجلس اسامی ناطقان میان دستور را قرائت کرد و نمایندگان نطق های 7 و 5 دقیقه‌ای خود را به شرح زیر بیان کردند:



احمد علیرضابیگی: راه اصلاح کشور از حضور همگانی مردم در انتخابات می گذرد



جعفر راستی: وزیر نفت از قاچاق بالای ۵۰ درصد از تولیدات سوخت داخلی بی خبر است



قاسم ساعدی: تحرکات دیپلماسی دولت معادلات سیاسی دشمنان ایران را نقش برآب کرده است



سارا فلاحی: چرا تعیین پست‌های حساس در ید اعضای مکتب مخرب خاتونیستم قرار گرفته است؟




 



تذکرات و اخطارهای قانون اساسی



نمایندگان در ادامه نشست علنی امروز مجلس به بیان تذکرات شفاهی، آیین نامه‌ای و اخطار خطاب به مجریان قانون و دستگاه‌های ذی ربط اجرایی و نظارتی کشور پرداختند که به شرح زیر است:



رشیدی کوچی: دولت عدم کاهش قیمت خودرو را رسما اعلام کند



بسطامی: 2درصد درآمدهای نفتی متناسب با محرومیت در کشور توزیع نمی‌شود



دهمرده: ضرورت رسیدگی ویژه به مسئله آب زابل



فلاحی: عدم همراهی مدیران با نمایندگان موجب روی زمین ماندن کار مردم شده است



دلخوش: انتقاد از ابلاغیه وزارت کشور در خصوص عدم ورود نمایندگان در امور اجرایی در سال پایانی



احمدی بیغش: اظهارات معاون وزیر کشور خلاف قانون است



دلخوش: معاون وزیر کشور یا عزل شود و یا وزیر مربوطه صراحتا عذرخواهی کند



 



پایان نشست 28 خرداد ماه



به گزارش خانه ملت؛ عبدالرضا مصری زنگ پایان نشست علنی امروز را رأس ساعت 12:04 به صدا درآورد و گفت: نشست بعدی روز (دوشنبه، 29 خرداد ماه) رأس ساعت 7:45 با ادامه بررسی دستور کار نشست علنی برگزار خواهد شد./



پایان پیام

  • کد خبر : 363537
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار