خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/03/07 - 11:59
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : صحن
خانه ملت از جلسه علنی 7 خرداد گزارش می‌دهد؛

لبیک قانون‌گذاران به رهبری برای افزایش مشارکت در انتخابات/ پایتخت، میزبان برگزاری انتخابات تناسبی مجلس

وکلای ملت با تصویب برگزاری انتخابات تناسبی در تهران، گام مهمی برای ایجاد مشارکت، رقابت و سلامت در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی برداشتند.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، گروه صحن- زنگ آغاز جلسه علنی امروز(یکشنبه، 7 خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی که به صدا درآمد، دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از پایان قرائت آیاتی چند از قرآن کریم و ترجمه آن در نطق پیش از دستور این جلسه که نخستین جلسه نمایندگان بعد از دیدار آنها با مقام معظم رهبری بود، از حمایت‌های پدرانه و داهیانه ایشان قدردانی کرد و از کمیسیون‌های تخصصی مجلس خواست تا در سال پایانی کار مجلس یازدهم اولویت‌ها و راهبردهای در نظر گرفته شده قوه مقننه در راستای مهار تورم و رشد تولید را در جریان تصویب برنامه هفتم و نهایی کردن طرح‌ها و لوایح، پیگیری کنند تا به سرانجام برسد.



 



برگزاری انتخابات تناسبی مجلس برای اولین بار در تهران



اولین دستور کاری که نمایندگان به بررسی آن پرداختند در راستای لبیکی بود که به پیام رهبر معظم انقلاب مبنی بر ایجاد رقابت سالم جهت افزایش مشارکت در انتخابات پایان امسال، صورت گرفت. آنها با تناسبی شدن انتخابات مجلس در تهران موافقت کردند تا بر این اساس 30 کرسی مجلس برای این شهر صرفا به یک لیست انتخاباتی که حائز رأی مردم شده بود، تعلق نگیرد بلکه کاندیداهای لیست های دیگر نیز که توانسته بودند رأی تهرانی ها را جلب کنند، امکان حضور در قوه مقننه را داشته باشند و در نهایت شاهد تضارب آرا باشیم.



سازوکار تعیین همترازی برای استعفای مقامات جهت شرکت در انتخابات مجلس تعیین شد



در ادامه نمایندگان مجلس با تصویب ماده ۱۴ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، سازوکار تعیین همترازی مشاغلی که لازم است جهت ثبت نام برای انتخابات استعفا دهند را به تصویب رساندند که گفتنی است سمت نمایندگی مجلس از این موضوع مستثنی قرار داده شد چرا که استعفای نمایندگان برای حضور در انتخابات، عملکرد قوه مقننه را با مشکل مواجه می‌کند.



توضیح رئیس مجلس درباره نحوه رسیدگی به طرح‌ها و لوایح با احتساب اولویت



صحن به این قسمت از کار خود که رسید، سیدناصر موسوی لارگانی در تذکری آیین‌نامه پرسشی درباره نحوه رسیدگی به طرح ها و لوایح مطرح کرد و برای این موضوع لایحه دوفوریتی وزارت بازرگانی را مثال زد که هنوز به صحن علنی نیامده است که دکتر قالیباف در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه زمان‌بر شدن بررسی این لایحه به دلیل تأکید دولت و مجلس بر کار کارشناسی آن است، گفت: حجم لوایح و طرح های دوفوریتی بالا است که باید با نوبت بررسی شود؛ برای مثال طرح دوفوریتی مسکن نیز از دیگر موارد مهمی است که بعد از انجام کار کارشناسی با اولویت بررسی می شود.



لایحه عفاف و حجاب بعد از ارائه به مجلس با اولویت بررسی می‌شود



محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی شهر نیز در تذکری با اشاره به لایحه عفاف و حجاب و احتمال پس گرفتن آن از سوی دولت به دلیل ایرادات زیادی که به آن وارد است، بر عدم مماشات با حرمت شکنان تأکید کرد و خواستار ارائه توضیحی از سوی رئیس مجلس شد که دکتر قالیباف نیز در پاسخ به آن با بیان اینکه این لایحه از سوی قوه قضائیه تنظیم شده و در حال حاضر در دولت قرار دارد، گفت: تا زمانی که لایحه به مجلس نرسد نمی توان درباره آن قضاوت کرد اما زمانی که به مجلس برسد قطعا با اولویت در دستور کار قرار می گیرد.



دکتر قالیباف بعد از ارائه این توضیحات درگذشت رحمت الله خسروی نماینده مردم آباده در دوره سوم مجلس شورای اسلامی را نیز تسلیت گفت و پیش از خروج از صحن علنی با حضور در میانه صحن به سمت صندلی حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس رفت که در اجلاسیه سوم به عنوان دبیر هیأت رئیسه فعالیت داشت و ضمن مصافحه، بابت زحمات وی در سال قبل قدردانی کرد. گفتنی است، حاجی دلیگانی در جریان انتخابات هیأت رئیسه مجلس در اجلاسیه چهارم، موفق به کسب رأی نمایندگان نشده و صندلی خود را به روح الله متفکرآزاد نماینده تبریز داد.



به گزارش خانه ملت، عبدالرضا مصری نایب رئیس اول مجلس همزمان با خروج قالیباف از صحن علنی، در جایگاه ریاست مجلس نشست و ضمن تسلیت درگذشت حجت الاسلام حسین محمدخانی شاهرودی نماینده مردم داراب در دوره دوم مجلس، از محمد رشیدی عضو هیأت رئیسه مجلس خواست تا اسامی مهمانان را قرائت کند. پس از آن کریمی فیروزجائی دیگر عضو هیأت رئیسه مجلس، اسامی ناطقان میان دستور امروز را معرفی کرد که با حضور پشت تریبون مجلس به ارائه نطق خود پرداختند.











ناطقان میان دستور 7 خرداد


پزشکیان: دولت به قول ایجاد اشتغال و ساخت مسکن عمل نکرده است



آذری: اقتصاد کشور ابر تورمی است



احمدنژاد: بخش اعظمی از خرمشهر مخروبه جنگی است



رسولی نژاد: دولت وضعیت سخت بازنشستگان را درک کند



رحیمی جهان آبادی: هیچ تناسبی بین درآمد و هزینه‌های مردم وجود ندارد



 



به گزارش خانه ملت، در ادامه این جلسه، نمایندگان مجلس به ارائه تذکرات شفاهی 3 و 2 دقیقه ای خود پرداختند که سرفصل آنها را در ادامه می خوانید:











تذکرات شفاهی 7 خرداد


آصفری: بانک مرکزی و وزیر اقتصاد به مسئله تاخیر بانک ها در پرداخت وام ازدواج ورود کنند



اسحاقی: لزوم تشکیل کمیته مشترک دولت و مجلس برای پیگیری قطعی آب شرب روستاهای خراسان جنوبی



کوچکی نژاد: انتقاد کوچکی نژاد از افزایش قیمت کالاهای اساسی/ مجلس به این موضوع ورود کند



وحیدی: نباید اجازه تکرار تعدی به مرزهایمان داده شود



جلالی: صیانت از خط امام خمینی (ره) لازمه انقلابی‌گری مجلس است



سعادتی بیشه سری: بحران برنج در مازندران جدی است



رئیسی: کسی به فکر تصادفات جاده ای در استان هرمزگان و جانباختن هر روزه انسان ها نیست



رحمت الله نوروزی: مردم در تأمین نان روزمره دچار مشکل شده‌اند



نصیرائی: کمبود آب شرب خراسان جنوبی جدی است



دهمرده: وادادگی در برابر طالبان پذیرفتنی نیست



سعیدی: گردش مالی ۵۰ هزار میلیاردی فیلترشکن ها، دهن کجی به مردم ا ست



محمودی: آقای رئیس جمهور آیا از صحت اطلاعات اقتصادی که به شما می رسد، اطمینان دارید؟



چنارانی: امیدواریم طرح مجلس گره ای از مشکلات بازار اجاره مسکن باز کند



محمد رشیدی عضو هیأت رئیسه مجلس در ادامه این جلسه موارد اعلام وصولی شامل 8 طرح و لایحه و 3 سوال ملی از وزرای ارتباطات، ورزش و بهداشت را قرائت کرد. محسن دهنوی همکار وی در هیأت رئیسه نیز بیانیه 250 نفر از نمایندگان در خصوص تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با وکلای ملت را قرائت کرد.



در نهایت، عبدالرضا مصری نایب رئیس اول مجلس که عهده دار ریاست جلسه علنی بود، زنگ پایان را به صدا درآورد تا نمایندگان برای ادامه رسیدگی به دستور کار مجلس فردا صبح در صحن حاضر شوند./



پایان پیام

  • کد خبر : 362417
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار