خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1397/07/14 - 07:25
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : بین الملل
ذوالقدر در نشست نمایندگان زن پارلمان های عضو مجمع مجالس آسیایی APA بیان کرد:

تصویب قانون حمایت از زنان و کودکان گامی در جهت حمایت از نسل آتی و سرمایه انسانی است

ذوالقدر در نشست نمایندگان زن پارلمان های عضو مجمع مجالس آسیایی با بیان اینکه به عنوان نماینده زنان جامعه مان، باید صدای زنان و کودکان در آسیا باشیم گفت: سیاست هایی که آینده زندگی زنان و کودکان را تهدید می کند محکوم می نماییم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، متن کامل سخنرانی سیده فاطمه ذوالقدر،  در نشست نمایندگان زن پارلمان های عضو مجمع مجالس آسیایی APA در ازمیر ترکیه به شرح ذیل است: 



 











نشست کمیته فرهنگی و اجتماعی کمیته زنان پارلمان های آسیایی


 



خانم ها و آقایان 



در سال های اخیر، برخی تلاش ها و اقداماتی انجام گرفته است که مستقیم و غیر مستقیم به زنان مربوط می شد. در این نشست، مایلم به برخی از اقدامات اخیر و برخی موانعی اشاره کنم مشارکت و توانمند سازی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد.



همان طور که می دانید زنان سرپرست خانوار، یک آسیب های اجتماعی در جوامع مختلف است که نیازمند رویکرد حمایتی هرچه بیشتر دولتها با هدف افزایش پایداری نهاد خانواده هستند. در حال حاضر در ایران، دستگاه ها و تشکل های مردم نهاد بسیاری با هدف توانمندسازی و ایجاد حمایتی پایدار از این زنان فعال هستند که برای تحقق و ارتقای کارامدی آنها، برای اولین بار 230 میلیارد تومان بودجه به بیمه زنان سرپرست خانوار در سالجاری تخصیص یافت.



تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت حمایت از نسل آتی و سرمایه انسانی ایران است. این قانون به واقع خانواده ها را در زیر چتر حمایتی قرار می دهد و بالتبع رفاه و رضایت اجتماعی و شهروندی را به ارمغان می آورد.



 











نشست کمیته فرهنگی و اجتماعی کمیته زنان پارلمان های آسیایی


 



امروزه در کشور ما، زنان علاوه بر تصدی گری شغل های مختلف از معاون رئیس جمهور، عضویت در کابینه و مجلس تا کارمند دولت، نقش مهمی در حوزه های علمی و آموزشی دارند. تقریباً دو سوم دانشجویان دانشگاه ها را زنان تشکیل می دهند. علاوه بر آن، زنان درصد بسیار بالایی از کرسی های آموزش عالی را به خود اختصاص داده اند.



خوشبختانه در سالهای اخیر، یک فضای مناسبی برای تقویت سهم و مشارکت زنان در پست های مدیریتی و رسیدن به استانداردهای جهانی (25-30 درصد) ایجاد شده است که بر اساس، مطالبه گری نمایندگان زن مجلس و یک اراده سیاسی و فرهنگی قوی در دولت، مقرر شد زنان در 30 درصد از پست های مدیریت عالی کشور منصوب شوند.



همان طور که در بالا اشاره شد در جمهوری اسلامی ایران و به ویژه مجلس شورای اسلامی، برنامه های مختلفی برای توانمندسازی زنان و افزایش مشارکت آنها صورت گرفته است زیرا معتقدیم، توانمندسازی زنان عامل مهم و تاثیرگذار در پیگیری و تحقق رشد و اهداف توسعه پایدار جامعه در حوزه های مختلف است که امنیت و صلح  یکی از مهمترین پیش شرط های آن می باشد. سیاست ها و اقدامات زورگویانه و مخرب مثل تحریم، ثبات و امنیت را کاهش و مانع توانمند سازی زنان می گردد.



 











نشست کمیته فرهنگی و اجتماعی کمیته زنان پارلمان های آسیایی


 



چنین اقدامات یکجانبه گرایانه، ضد توسعه و مظهر آشکار خشونت ساختاری است که تاثیر منفی بر کشور هدف می گذارد. مایلم توجه شما را به یک واقعیتی جلب کنم. اکنون سیاست های تحریم، تهدید و گفتمان یکجانبه گرایی به جای این که اسثناء باشد تبدیل به یک هنجار در روابط بین الملل شده است و این موضوع مهمی است که جامعه بین المللی و زنان باید بدان توجه کنند.



تحریم های غیر قانونی علیه مردم کشورم، تا حدودی توانایی کشور را در تامین برخی منابع اولیه کالاهای اساسی کاهش می دهد. این تحریم ها نقض آشکار حقوق اولیه و انسانی مردم ایران به ویژه حقوق زنان و کودکان از جمله حق صلح، حق توسعه، حق دسترسی به بهداشت و دارو و سلامت، غذا و آموزش و از همه مهمتر، حق زندگی بهتر است. زنان و کودکان، قربانیان اولیه و پنهانی تحریم ها هستند.



از نظر ما و بسیاری از کشورهای دیگر، زمان اقدام موثر علیه یکجانبه گرایی همین اکنون است و هر گونه سهل انگاری در این زمینه، آسیب های جدی بر نسل های بعدی خواهد گذاشت.



به عنوان نماینده زنان جامعه مان، ما باید صدای زنان و کودکان در آسیا باشیم و همبستگی خود را علیه چنین اقداماتی نشان دهیم و وظیفه خود را در قابل این سیاست ها انجام دهیم.



از این نشست استفاده می کنیم تا یک اجماع منطقه ای علیه تحریم و اقدامات یکجانبه گرایانه ایجاد کنیم و همه سیاست هایی که آینده زندگی زنان و کودکان را تهدید می کند محکوم نماییم. از این رو، پیشنهاد  ایجاد «یک گروه کاری زنان علیه تحریم» را در APA می دهم که می تواند بهترین اقدام پارلمانی برای توسعه همکاری ها و تعاملات بین زنان نماینده APA و انجام گفتگوهای مفید و سازنده در این زمینه باشد. 



پایان پیام/ 



 

  • کد خبر : 263341
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار