خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1400/08/01 - 12:19
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : اجتماعی
یوسفی:

معادله چند مجهولی پسماندها با کار تبلیغاتی و تشریفاتی حل نمی‌شود

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: محیط زیست یک کار تبلیغاتی و تشریفاتی نیست بلکه محیط زیست یک ضرورت برای حال و آینده است.

مجتبی یوسفی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد بی‌توجهی به قانون پسماندها گفت: توجه به محیط زیست در سایه قوانین می‌تواند مانع بروز مشکلات باشد. بایستی در نظر داشته باشیم که محیط زیست یک کار تبلیغاتی و تشریفاتی نیست بلکه محیط زیست یک ضرورت برای حال و آینده است؛ به بیانی دیگر اگر محیط زیست را با تمام پیوستگی آن در نظر بگیریم، زنجیره وار به سلامت بشر ختم می‌شود. خلاصه کلام حفاظت از محیط زیست، حفاظت از سلامتی ساکنان زمین است.











مجتبی یوسفی


نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای افزود: جمع‌آوری و سروسامان دادن پسماندها بر عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است. در نظر داشته باشیم که در ابتدای انقلاب حدود ۲۰ درصد مردم شهرنشین و بالغ به ۸۰ درصد روستانشین بودند اما در حال حاضر این ماجرا معکوس شده است یعنی حدود ۲۰ درصد در روستاها و بالغ بر ۸۰ درصد شهرنشین هستند و این نشان می‌دهد که در گذشته مردم به تبع روستانشینی، زباله کمتری تولید و علاوه بر آن از شهرداری‌ها به عنوان نهاد عمومی غیر دولتی یاد نمی‌کردند ولی اکنون شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به صورت خود گردان فعالیت می‌کنند، به گونه‌ای که گاهی در پرداخت حقوق و دستمزد پرسنل خود می‌مانند. بر همین اساس نمی‌توانیم روی پروژه‌های سنگینی همچون مباحث زیست محیطی و جمع آوری پسماندها حساب باز کنیم.



سازمان محیط زیست در دولت‌های گذشته تبدیل به پاتوق سیاسی افراد ناتوان بود و منابع اختصاص یافته را به رفقای سیاسی خود پرداخت می‌کرد



وی ادامه داد: سازمان محیط زیست در دولت‌های گذشته تبدیل به پاتوق سیاسی افراد ناتوان بود و منابع اختصاص یافته را به رفقای سیاسی خود پرداخت می‌کرد که ما نه تنها در موضوعات مربوط به محیط زیست، انتظار دیگری از آنها نداشتیم بلکه در بهبود شرایط پسماندها نیز چشم داشتی برای سروسامان دادن اوضاع نبود.



شهرداری‌ها فرزند ناتنی دولت نیستند



سخنگوی فراکسیون شوراها و مدیریت شهری و روستایی در مجلس تاکید کرد: انتظاری که از دولت سیزدهم داریم؛ این است که شهرداری‌ها و دهیاری‌ها را به عنوان فرزند ناتنی اداره کشور قلمداد نکند. در مجلس اعتبارات خوبی برای اصلاح قوانین در نظر گرفته شده است، دولت لایحه مربوطه را به مجلس ارائه کند .



بیش از یک دهه بی مهری به قانونی تصویب شده



یوسفی ادامه داد: قانون پسماندها بیش از یک دهه است که اجرا نمی‌شود و همین ماجرا منجر شده تا منابع زیر زمینی آبی و منابع زیست محیطی به ویژه در مناطق شمال کشور آسیب ببینند. امروزه مسئله پسماندها منجر شده تا مشکلاتی برای مردم به لحاظ زیست محیطی و بهداشتی ایجاد شود. بایستی پروژه‌های نیمه تمام به واسطه دولت به سرانجام برسد. در حال حاضر پسماند و فاضلاب در شهرهای جنوبی از جمله اهواز به رودخانه‌ها جاری می‌شود که به عینه شاهد هستیم چه مشکلاتی را برای محیط زیست و مردم به همراه داشته است. موضوعی که تبعات گسترده و جبران ناپذیری در زمینه اکوسیستم و آبزیان داشته و این چرخه معیوب به نوعی سلامت انسان را تهدید می‌کند.



توازن هزینه‌ها با توجه به محرومیت‌ها باشد



عضو کمیسیون عمران در مجلس یازدهم با اشاره به هزینه کردهایی که دولت دارد و بایستی در مورد تک تک آنها تجدید نظر کرد، گفت: توازن هزینه‌ها در هر استان باید با توجه به محرومیت‌های هر استان باشد، در حال حاضر برخی از استان‌ها به سمت توسعه فرهنگی در حرکت هستند و برخی در ابتدایی‌ترین زیر ساخت‌های خود هم مانده‌اند. 



معادله چند مجهولی پسماندها



نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: مسئله پسماندها یک معادله چند مجهولی است که اگر به درستی از قانون پسماندها تبعیت نشود، بی شک مشکلاتی نظیر مافیای زباله، کودک زباله گرد، سود حاصل از طلای کثیف و تولید انرژی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. قبل از هر اقدامی باید قانون پسماندها به درستی به مرحله اجرایی شدن برسد. در حال حاضر ساماندهی و سازماندهی زباله‌گردها توسط گروه خاصی به نام مافیای زباله انجام می‌پذیرد، از جمع آوری تا استفاده مجدد از آن برایشان سودآور بوده است.



استثمار و بکارگیری کودکان کار و اتباع خارجی توسط مافیا



یوسفی یاد آور شد: مافیای زباله در کنار سود کلانی که از پسماندها به دست می‌آورند، استثمار و بکارگیری کودکان کار و اتباع خارجی را در دستور کار خود قرار داده و قدرت را به گونه‌ای در دست گرفته که شهرداری و شورای شهر هم توان مقابله با آنها را ندارد. طرح‌های ناتمام و حرف‌های بی‌عملی که قدرت مافیای زباله را بیشتر از گذشته کرده ‌است.



بیشتر بخوانید:





عضو هیئت رئیسه مجلس در پایان خاطرنشان کرد: در طی سال‌های اخیر چرخه معیوب جمع‌آوری پسماندها در میان پاس کاری سازمان‌ها و نهادهای مختلف شدت گرفته و در این بین مافیای زباله در پشت قامت کوچک زباله گردها پنهان شده و سود اصلی تفکیک طلای کثیف را برده است. دانه درشت‌هایی که دنباله هر یک از آن‌ها را بگیریم، بی‌شک پشتشان به جایی گرم است./



پایان پیام

  • کد خبر : 329662
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار